ستاره | سرویس سرگرمی – پیش از مطالعه تعبیر خواب سوره زخرف بهتر است بدانید، سوره زخرف چهل و سومین سوره از قرآن است و دارای ۸۹ آیه است. سوره زخرف تمام آياتش در مکه نازل شده است. این سوره در ترتیب مصحف، چهل و سومین سوره و در ترتیب نزول، شصت و سومین سوره قرآن کریم است که پیش از آن سوره شوری و پس از آن سوره دخان نازل شده است. اکنون با تعبیر خواب سوره زخرف با ما همراه باشید.
تعبیر خواب سوره زخرف
-
ابن عباس گوید: اگر دید سوره زخرف میخواند، دلیل است نماز و طاعت کند و راست قول و خوب احوال بود.
هدف از نزول سوره زخرف
اين سوره بطورى كه آغاز و انجام آن و نيز مطالبى كه بين اين آغاز و انجام فاصله شده شهادت مىدهد، در مقام انذار و هشدار دادن بشر است، مگر شش آيه آن كه از جمله” إِلَّا الْمُتَّقِينَ يا عِبادِ لا خَوْفٌ عَلَيْكُمُ الْيَوْمَ” آغاز مىشود، كه اين شش آيه استطرادى (و از باب حرف حرف مىآورد) در وسط آيات سوره قرار گرفته.
در اين سوره اين معنا را خاطر نشان مىسازد كه سنت الهى بر اين جريان يافته كه انبياء و رسولانى برگزيند، و كتاب و ذكرى بر آنان نازل كند، و هيچگاه اسراف و افراط مردم در قول و فعلشان او را از اين كار باز نمىدارد، بلكه همواره رسولان و انبيايى فرستاده، و استهزاء كنندگان و تكذيب كنندگان ايشان را هلاك نموده، و سپس به سوى آتشى جاودانه سوق داده است. و در اين بيان نخست مساله ارسال رسل را به طور اجمال ذكر مىكند، و سپس از بين آنان ابراهيم و سپس موسى و آن گاه عيسى (ع) را نام مىبرد، و مطالبى از اسراف كفار نقل نموده، از آن جمله يكى از مهمترين گفتار آنان را كه مىگفتند خداى سبحان فرزند گرفته، و ملائكه دختران او هستند ذكر مىكند.
اين بدان جهت است كه نسبت به خصوص اين عقيده و رد آن عنايت داشته، و به همين جهت آن را مكرر نقل مىكند و جواب مىگويد، و گويندگان آن را به عذاب تهديد مىكند، البته در اين سوره حقايق متفرق ديگرى نيز هست.
آیات ابتدایی سوره زخرف
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
حم ﴿١﴾
به نام خدا که رحمتش بیاندازه است و مهربانیاش همیشگی
حاء، میم (۱)
وَالْكِتَابِ الْمُبِينِ ﴿٢﴾
سوگند به [این] کتاب روشنگر (۲)
إِنَّا جَعَلْنَاهُ قُرْآنًا عَرَبِيًّا لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ ﴿٣﴾
که ما آن را [به زبان] عربی [فصیح و گویا] قرار دادیم تا [در آن] تعقّل کنند؛ (۳)
وَإِنَّهُ فِي أُمِّ الْكِتَابِ لَدَيْنَا لَعَلِيٌّ حَكِيمٌ ﴿٤﴾
و همانا که آن در امِّ الکتاب [که لوح محفوظ است] نزد ما بلند مرتبه و حکیم است. (۴)
أَفَنَضْرِبُ عَنْكُمُ الذِّكْرَ صَفْحًا أَنْ كُنْتُمْ قَوْمًا مُسْرِفِينَ ﴿٥﴾
آیا برای اینکه شما قومی اسراف کارید، قرآن را از شما دور کنیم و بازگردانیم؟! [نه این کار را نمی کنیم تا بندگانمان از هدایت محروم نشوند.] (۵)