ستاره | سرویس سرگرمی – پیش از مطالعه تعبیر خواب سوره دخان بهتر است بدانید که سوره دخان چهل و چهارمین سوره قرآن بوده و دارای ۵۹ آیه است. سوره دخان مکی است. این سوره در ترتیب مصحف، چهل و چهارمین سوره و در ترتیب نزول، شصت و چهارمین سوره قرآن کریم است که پیش از آن سوره زخرف و پس از آن سوره جاثیه نازل شده است. در این مطلب با تعبیر خواب سوره دخان همراه ما باشید.
تعبیر خواب سوره دخان
-
محمد بن سیرین گوید: اگر دید سوره دخان میخواند، دلیل که در شب طاعت بسیار نماید.
-
کرمانی گوید: راست قول و حق را یاری دهد.
-
حضرت صادق (ع) فرماید: منعم و توانگر گردد.
هدف از نزول سوره دخان
غرض سوره در يک كلمه خلاصه میشود، و آن اين است كه میخواهد كسانی را كه به كتاب خدا شک دارند از عذاب دنيا و عذاب آخرت انذار كند. و اين غرض را در اين سياق بيان میكند كه: قرآن كتابی است روشن كه از ناحيه خدا نازل شده بر كسی كه او به سوی مردم گسيل داشته، تا انذارشان كند. و به اين منظور نازل كرده تا رحمتی از او به بندگانش باشد. و در بهترين شب نازل كرده، شب قدر كه در آن شب هر امری بطور خللناپذيری تقدير میشود. چيزی كه هست مردم- يعنی كفار- درباره آن خود را به شك میاندازند، و با هوی و هوس خود بازی میكنند، و به زودی عذابی دردناك در دنيا از هر سو ايشان را احاطه میكند، آن گاه به سوی پروردگار خود برمیگردند، و خداوند بعد از فصل قضاء و محاسبه دقيق با عذابی جاودانه از ايشان انتقام میگيرد.
آن گاه برای آنان مثالی در خصوص عذاب دنيوی میآورد و آن داستان موسی (ع) است، كه به سوی قوم فرعون و برای نجات بنی اسرائيل گسيل شد، و فرعونيان او را تكذيب كردند، و خداوند به همين جرم در دريا غرقشان كرد.
و سپس برای عذاب دومشان كه آن را انكار میكردند، يعنی بازگشت به خدا در روز فصل قضا (قيامت) چنين اقامه حجت میكند كه: قيامت آمدنی است، چه بخواهند و چه نخواهند. و در آخر پارهای از اخبار قيامت را و آنچه بر سر مجرمين میآيد و آنچه از انواع عذاب به آنها میرسد، برشمرده، قسمتی هم از ثوابهايی را كه به متقين میرسد كه حاصل جمعش عبارت است از حياتی طيب و مقامی كريم، بيان میكند.
آیات ابتدایی سوره دخان
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
به نام خدا که رحمتش بیاندازه است و مهربانیاش همیشگی
حم ﴿١﴾
حاء، میم (۱)
وَالْكِتَابِ الْمُبِينِ ﴿٢﴾
سوگند به [این] کتاب روشنگر؛ (۲)
إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةٍ مُبَارَكَةٍ ۚ إِنَّا كُنَّا مُنْذِرِينَ ﴿٣﴾
به راستی ما آن را در شبی پربرکت نازل کردیم؛ زیرا که همواره بیم دهنده بوده ایم؛ (۳)
فِيهَا يُفْرَقُ كُلُّ أَمْرٍ حَكِيمٍ ﴿٤﴾
در آن شب هر کار استواری [به اراده خدا] فیصله می یابد. (۴)
أَمْرًا مِنْ عِنْدِنَا ۚ إِنَّا كُنَّا مُرْسِلِينَ ﴿٥﴾
[نزول قرآن] کاری است [که] از نزد ما [صورت پذیرفته است؛] زیرا ما همواره فرستنده [وحی و پیامبران] بوده ایم. (۵)