بستنی زغالی خانگی: از طرز تهیه تا لحظه خوشمزه!

طرز تهیه بستنی زغالی در خانه خیلی سخت نیست و شما می توانید با در دست داشتن کمی خامه، کربن خوراکی و تخم مرغ این بستنی خاص و سیاه را تهیه کنید.

طرز تهیه بستنی زغالی خانگی

بستنی زغالی چیست و چگونه تهیه می شود؟ بستنی زغالی نسل جدیدی از بستنی است. این بستنی یکی از عجیب‌ترین خوراکی‌ها در جهان بوده که اخیرا توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده و رنگ آن ناشی از کربن سیاه گیاهی است. این ماده از گیاهان سوخته‌ای حاصل می‌شود که کربن فعال یا شارکول فعال ایجاد می‌کنند؛ این ماده در تهیه مواد آرایشی مانند بلک ماسک (ماسک زغال) نیز کاربرد فراوانی دارد.

بهرحال  این روزها شاهد ورود این بستنی سیاه رنگ با تزئین دراژه های رنگی در شهرها هستیم که به بستنی زغالی شهره است. با ورود خود به بازار و سوژه شدن توسط شبکه های اجتماعی با اقبال قابل توجهی روبرو شد. صنعت غذا رو به پیشرفت است و ذائقه ها، سلیقه ها و تنوع طلبی انسان ها سیر تکاملی خود را طی میکند. در این مطلب با طرز تهیه بستنی زغالی و خواص و مضراتش با ما همراه باشید.

بستنی زغالی

 

طرز تهیه بستنی زغالی در خانه

مواد لازم
کربن بلک یا زغال فعال خوراکی ۱ قاشق غذاخوری
موز یخ زده شیرین ۴ عدد
عصاره وانیل ۱ قاشق چایخوری
خامه قنادی زده شده ۳ لیوان فرانسوی

 

دستور تهیه:

  • خامه زده شده و زغال فعال را با همزن برقی خوب هم بزنید و وانیل را به آن اضافه کنید. آنها را با همزن برقی تا زمانیکه خوب مخلوط شوند هم بزنید.
  • موز یخ زده زا درون غذاساز یا مخلوط کن بریزید و خوب هم بزنید تا خمیر و کشدار شود.
  • خامه ها را به آن اضافه کنید و چند پالس بزنید تا یکدست شوند.
  • مخلوط را در یک ظرف درب دار بریزید و به مدت ۸ ساعت در یخچال بگذارید. بعد از ۸ ساعت بستنی شما آماده است.

نکته: در صورتی که از خامه معمولی استفاده کردید، کمی عسل یا شکر برای شیرینی بستنی به آن اضافه کنید.

 

بستنی زغالی

 

طرز تهیه بستنی زغالی با تخم مرغ

مواد لازم
کربن بلک یا زغال فعال خوراکی ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۴ عدد
شکر ۱۴۰ گرم
عصاره وانیل ۱ قاشق چای‌خوری
خامه زده شده ۷-۸ لیوان

 

دستور تهیه:

  1. تخم مرغ‌ها را در ظرفی شکسته و با همزن برقی هم بزنید.
  2. سپس شکر و وانیل را به آن اضافه کرده و به هم زدن مواد ادامه دهید تا کرم رنگ و کشدار شوند.
  3. خامه را در ظرف دیگری ریخته و با همزن هم بزنید، سپس خامه زده شده را به مخلوط فوق افزوده و به هم زدن ادامه دهید تا مواد یکدست شوند.
  4. کربن بلک یا زغال فعال را در چند مرحله به مخلوط فوق اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
  5. مواد را در ظرف درداری ریخته و تقریبا ۸ ساعت در یخچال قرار دهید تا بستنی جذاب زغالی شما آماده سرو شود.

نوش جان …

 

بستنی زغالی

 

خواص بستنی زغالی

  • از خواص اصلی کربن بلک می توان به DETOXIFIER اشاره کرد. به این معنی که در ذرات این ماده میلیون ها منافذ وجود دارد که این منافذ قادر هستند سموم و مواد شیمیایی در بدن را جذب کنند. از این خاصیت می توان در درمان بسیاری از مسمویت های غذایی و دارویی و یا درمان مسمویت حاصل از مجاورت با گازهای سمی و همچنین دفع سموم مواد مخدر استفاده کرد. این ماده در درمان های اوژانسی حوادث ناشی از مسمومیت در بیمارستان ها استفاده می شود. 
  • این ماده برای درمان نفخ، پایین آوردن چربی خون، درمان مشکلات صفراوی در طول حاملگی و برطرف کردن مستی بعد از نوشیدن الکل مفید است.
  • کربن بلک دندان‌ها را از رنگ‌های ناشی از نوشیدن قهوه یا چای پاک کرده و به سفیدی دندان‌ها کمک می‌کند.
  • کربن سیاه با تغییر PH دهان، ورم لثه را برطرف می‌کند.
  • از بین برنده بوی بد بدن است، جوش‌ها را از بین می‌برد، خارش ناشی از نیش حشرات را کم کرده و برای تسکین جای نیش مار و عنکبوت موثر است.
  • آلرژی‌های ناشی از مصرف مواد غذایی را از بین می‌برد.
  • مصرف این ماده باعث افزایش کلسترول خوب در بدن می‌شود.

 

بستنی زغالی خانگی

 

خطرات و مضرات بستنی زغالی

مصرف بیش از حد این بستنی می‌تواند عوارض جانبی زیر را به دنبال داشته باشد:

کاهش جذب ویتامین‌ها: کربن فعال به همان اندازه که جاذب خوبی برای سموم است، سایر ترکیباتی که همراه با آن مصرف می‌شوند را نیز به خود جذب می‌کند، بنابراین وقتی یک بستنی زغالی می‌خورید ممکن است بدن خود را از جذب ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در آن نظیر کلسیم محروم کنید. در مطالعه‌ای که روی غلظت‌های مختلف کربن فعال افزوده شده به آب سیب انجام شد نتایج نشان داد ویتامین C و برخی ویتامین‌های B روی کربن فعال جذب می‌شوند. در واقع کربن فعال قادر به تشخیص نوع موادی که جذب می‌کند نیست.

کاهش جذب برخی داروها: کربن فعال در زمان مصرف به طور موثری از جذب بسیاری از داروها در دستگاه گوارش جلوگیری می‌کند. از بین حدود ۱۸۰۰ نوع داروی مختلف،۲۴۰ نوع از داروها در صورتی که همراه با کربن فعال مصرف شوند، جذب نمی‌شوند. از آنجا که ممکن است زندگی برخی افراد به برخی داروهای خاص وابسته باشد، بهتر است اطرافیان خود را از این ویژگی کربن فعال مطلع کنید.

عوارض ریوی: مصرف کربن فعال در برخی موارد با عوارض ریوی همراه است. این عوارض زمانی به اثبات رسید که کودکانی که با کربن فعال تحت درمان قرار گرفتند، پس از اتمام مصرف آن دچار عوارض ریوی شدند.

 

تهیه بستنی زغالی

 

اختلالات گوارشی: ستفاده از کربن بلک می‌تواند باعث اختلالات گوارشی نظیر حالت تهوع، استفراغ، اسهال، زخم یا سوراخ در دستگاه گوارش، انسداد روده و سیاه شدن مدفوع شود.

ناهنجاری‌های متابولیکی: اسهال وقتی رخ می‌دهد، اغلب به بی‌آبی بدن منجر می‌شود. این وضعیت عدم تعادل بدن با افزایش غلظت سدیم و افزایش دفع آب بدن همراه است. یکی دیگر از عوارض جانبی استفاده از کربن فعال، افزایش غلظت منیزیم در خون است.

تداخل با داروهای پیشگیری از بارداری: مصرف بستنی لذیذ زغالی، با دارا بودن کربن سیاه، می‌تواند تاثیر مصرف قرص‌های ضد بارداری هورمونی را به طور قابل توجهی کاهش دهد؛ موضوعی که بسیاری از زنان از آن بی‌اطلاع هستند، تداخل شارکول یا کربن فعال با داروهای پیشگیری از بارداری است! در تحقیقی که در این زمینه انجام شد در افرادی که از داروهای ضد باروری هورمونی استفاده می‌کنند، مصرف شارکول چند ساعت پس از قرص می‌تواند کارایی آن را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

 

سخن آخر

از آنجا که مقدار کربن بلک استفاده شده در تهیه بستنی سیاه زغالی زیاد نیست، استفاده از این بستنی به میزان کم نمی‌تواند اثر خاصی بر بدن داشته باشد. با این حال به علت قیمت بالای این ماده، ممکن است بستنی فروشی‌ها از کربن بلک غیر خوراکی یا رنگ سیاه مصنوعی استفاده کنند که برای بدن مضر بوده و مصرف آن، به خصوص برای کودکان زیر ۵، توصیه نمی‌شود؛ بنابراین تهیه بستنی خوشمزه زغالی به روش ذکر شده در منزل، با استفاده از مواد اولیه باکیفیت، بهترین روش برای اطمینان از سلامتی این خوراکی است. 

امیدواریم از این مطلب استفاده لازم را برده باشید و در انتها به شما خواندن مطلب «طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی ایرانی» را پیشنهاد می‌کنیم. آیا شما بستنی زغالی یا بستنی سیاه را تا به حال امتحان کرده اید؟ طعم آن چگونه بوده است؟ تجربیات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید