ستاره | سرویس سلامت – جوش چانه هم یکی از انواع جوشها هستند که به راحتی از بین نمیروند. معمولا جوشهای پوستی یا آکنه از سنین نوجوانی آغاز میشوند و تا پایان جوانی ادامه دارند. اما این تنها دلیل جوش زدن نیست. هر جوش یا لکه در منطقهای از پوست حاکی از بروز یک بیماری یا مشکل در ناحیه خاصی از بدن است. علت جوش چانه از نظر تئوری تفاوتی با جوشهای معمولی نداشته و به طور کلی رفتار با این جوشها نباید با جوشهای دیگر تفاوتی داشته باشد.
علت جوش چانه
- تمام جوشها به طور معمول زمانی بروز میکنند که آلودگی، باکتری و چربی منافذ پوست را مسدود کنند و این چربیها زیر پوست تجمع یافته و امکان خروج از پوست را پیدا نکنند.
- علاوه بر آلودگی از دیگر دلایل جوش بر روی چانه میتوان به مشکلات هورمونی در بدن اشاره کرد که باعث زدن جوش در دو سمت اطراف چانه میشود. این جوشها به دلیل سطح بالای هورمون آندروژن در مردان و اختلالات هورمونی در دوران قاعدگی زنان ایجاد میشوند.
- همچنین بعضی از ورزشها و آلات موسیقی دارای عنصری است که به طور مداوم در برابر چانه فشار میآورد. این فشار میتواند علت جوش چانه یا آکنه شود.
- اگر جوشها در قسمت وسط چانه بروز میکنند، باید به رژیم غذایتان شک کنید. معمولا افرادی که رژیم غذایی غیر متعادل و نامناسب دارند، در این ناحیه دچار جوش میشوند. مشکلات معده در این نوع جوش زدن تاثیر به سزایی دارد. برای رفع مشکل برای خودتان دمنوشهای مناسب معده تهیه و میل کنید. مصرف فیبرهای غذایی را افزایش دهید. به معدهتان کمک کنید تا عملکرد بهتری داشته باشد.
- اصلاح (بند انداختن، تیغ زدن) میتواند موجب خارش و تحریک پوست شده. حتما برای جلوگیری از ایجاد جوش بعد از اصلاح از کرمها یا آب لیمو استفاده کنید و یا یکی از راههای پیشگیری استفاده از ژل اصلاح بی بو است.
- همچنین عصبی شدن، کم خوابی و مصرف بیش از حد از قهوه و سیگار میتوانند علت ایجاد جوش باشد.
راه های درمان جوش چانه
۱- جوش شیرین
بخشی از قدرت جوش شیرین در مراقبت از پوست این است که قادر است به عنوان درمانگر التهابات پوستی به کار رود.
جوش شیرین را با مقداری آب و آبلیمو مخلوط کرده و یک خمیر درست کنید. پوست را بشوئید و در حالی که نمدار است خمیر را در نواحی مشکل دار بمالید. چند دقیقه صبر کنید و سپس با آب بشوئید.
۲- روغن چای
یکی از روشهای موثر برای از بین بردن جوش روی چانه روغن چای است که میتواند باکتریها را از بین برده، سلولهای پوستی و مرده را تجزیه میکند و از حساسیت پوستی جلوگیری میکند.
چند قطره روغن چای (به مقدار لازم) را با ژل آلوئه ورا و روغن نارگیل مخلوط کرده و به آرامی بر روی پوست بمالید. بهتر است قبل از خواب این کار را کرده و صبح آن را با آب بشوئید.
۳- سیر
سیر علاوه بر خواص اثبات شدهی قوی ضدباکتریایی، تقویت سلولی و ضد ویروس، روشن کننده پوست نیز است و به عوامل بیماری زا مسری حمله میکند.
یک حبه سیر را دو نیم کنید. سپس آن را بر روی جوش بمالید و بعد از ۵ دقیقه با آب ولرم بشوئید.
۴- عسل
یک عامل شفادهنده عالی پوست است که برای درمان زخمها و از بین بردن آکنه استفاده میشود. علاوه بر آن برای درمان جوش سر سیاه و جوشهای زیر پوستی مناسب است.
یک قاشق چای خوری عسل خالص را با نصف قاشق دارچین ترکیب کرده و به خوبی هم بزنید. ابتدا چانهی خود را با آب شسته و خشک کنید. سپس به آرامی روی پوست خود مالیده و ۱۵ دقیقه صبر کنید سپس با آب گرم بشوئید.
راههای پیشگیری
اگر میخواهید قبل از به وجود آمدن جوش کاری کنید و اجازهی بروز به آن را ندهید حتما به نکات زیر دقت کنید.
- حتما دو بار در روز صورت خود را خوب بشوئید.
- یک رژیم غذایی مناسب و خواب کافی داشته باشید.
- حتما از مرطوب کنندهها و ضد آفتاب استفاده کنید.
- با آرایش نخوابید و ملحفهی بالش خود را هر هفته بشوئید.
- هفتهای یک بار صورت خود را بخور دهید و آب کافی بنوشید.
- از مصرف لوازم آرایشی نامرغوب و لوازم آرایشی افراد دیگر پرهیز کنید.
- به محض مشاهدهی قرمزی بر روی پوست خود یک عدد یخ را دور پارچهی تمیز پیچیده و کمتر از پنج دقیقه روی آن فشار دهید.
و در آخر …
همچنین اگر تجربهای در این زمینه دارید آن را از طریق بخش “ارسال نظر” با ما و سایر کاربران ستاره در میان بگذارید.