کالری شلغم؛ هر ۱۰۰ گرم شلغم چقدر کالری دارد؟

کالری شلغم در هر ۱۰۰ گرم ۲۱ کالری است. شلغم سرشار از ویتامین و مواد معدنی بوده و برای درمان بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا به عنوان یک داروی گیاهی معجزه‌آسا شناخته می‌شود.

کالری شلغم

شلغم یکی از سبزیجات مفید است که هم‌زمان با شروع فصل سرما مصرف آن چند برابر می‌شود. این ماده غذایی مانند یک آنتی‌بیوتیک طبیعی و قوی عمل کرده و سرسخت‌ترین سرماخوردگی‌ها را به بهترین نحو درمان می‌کند. از برگ شلغم تا ریشه آن که همان میوه محصول است را می‌توان به صورت خام یا برای طبخ غذا‌های مختلف مورد استفاده قرار داد. اما حالا که اینهمه از خواص شلغم شنیده اید بهتر است درباره میزان کالری شلغم و ارزش غذایی آن نیز اطلاعات بیشتری کسب کنید.

کالری شلغم در هر ۱۰۰ گرم چقدر است؟

هر ۱۰۰ گرم شلغم ۲۱ کالری دارد.

ارزش غذایی شلغم
مقدار ۱۰۰ گرم
کالری ۲۱
پروتئین ۲.۴۶ گرم
چربی کل ۰.۱۹ گرم
کربوهیدرات ۳.۳۹ گرم
فیبر ۲.۴ گرم
کلسیم ۱۱۴ میلی گرم
آهن ۱.۶۳ میلی گرم
منیزیم ۱۸ میلی گرم
فسفر ۲۴ میلی گرم
سدیم ۱۸ میلی گرم
زینک ۱۶ میلی گرم
مس ۰.۰۵۱ میلی گرم
منگنز ۰.۲۲ میلی گرم
سلنیوم ۰.۹ میلی گرم
ویتامین c ۲۵.۸ میلی گرم
نیاسین ۰.۳۸۸ میلی گرم
ویتامینB۶ ۰.۰۷۴ میلی گرم

 

 شلغم چقدر کالری دارد؟

 

خواص شلغم

اگر علاقه‌ای به خوردن شلغم ندارید، بهتر است در رابطه با مصرف این ماده غذایی تجدید نظر کنید. کالری شلغم کم است و در عین حال خواصی دارد که آگاهی از آن‌ها شما را به مصرف آن متقاعد می‌کند. در ادامه برخی از مهم‌ترین خواص شلغم برای آشنایی بیشتر ارائه شده است.

۱. کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی

شلغم ضد التهاب است. این خاصیت فوق العاده شلغم سبب می‌شود که با مصرف آن بتوانید از بیماری‌های قلبی عروقی مانند حمله قلبی پیشگیری کنید. شلغم کلسترول بد را در بدن کاهش می‌دهد. اسید فولیک موجود در این ماده غذایی در بهبود عملکرد قلب تأثیر قابل توجهی دارد.

۲. پیشگیری از پوکی استخوان

شلغم حاوی مقادیر زیادی پتاسیم و کلسیم است. این ماده غذایی استخوان‌ها را قوی‌تر می‌کند و رشد و قدرت ماهیچه‌ها را بهبود می‌بخشد. افرادی که شلغم مصرف می‌کنند از خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان در امان هستند.

۳. تقویت سیستم ایمنی بدن

اگر در طول سال مرتب سرما می‌خورید و به بیماری‌های مختلف مبتلا می‌شوید، به شما توصیه می‌کنیم مصرف شلغم را در برنامه غذایی خود جای دهید. این ماده غذایی سرشار از ویتامین C است و مصرف آن سبب تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد شد.

۴. منبع غنی از آهن

شلغم حاوی مقادیر زیادی آهن است و با مصرف آن میزان گلبول‌های قرمز خون افزایش پیدا خواهد کرد. با وجود ویتامین C که در این ماده غذایی وجود دارد، جذب آهن شلغم به خوبی در بدن انجام می‌شود و فرد دچار مشکلاتی مانند فقر آهن و کم خونی نخواهند شد.

۵. پیشگیری از ابتلا به سرطان

یکی از مواد غذایی مفیدی که برای مقابله با رادیکال‌های آزاد موجود در هوا و پیشگیری از سرطان می‌توانید استفاده کنید، شلغم است. شلغم حاوی مواد معدنی و ویتامین‌های بسیاری است که از بروز سرطان‌های مختلف پیشگیری می‌کند.

۶. شادابی و جوانی پوست

افرادی که علاقه‌مند هستند همیشه پوستی شاداب و جوان داشته باشند باید مصرف شلغم را جدی بگیرند. ویتامین A، ویتامین C و بتاکاروتن موجود در این ماده غذایی مانع خشکی پوست شده و از آن در برابر نفوذ اشعه‌های مضر خورشید محافظت می‌کنند.

 

خواص شلغم

 

شلغم را خام مصرف کنیم یا به صورت پخته؟

بیشتر افراد با این سؤال در ذهنشان مواجه هستند که برای بهره‌مندی از خواص بی‌انتهای شلغم باید این ماده غذایی را به صورت خام مصرف کنند یا به صورت پخته؟ در پاسخ به این سؤال باید به این موضوع توجه داشته باشید که شلغم بهتر است به صورت خام مانند ترب مصرف شود؛ زیرا پختن این ماده غذایی سبب کاهش میزان مواد مغذی آن می‌شود.

اما افرادی که به مشکلات گوارشی مبتلا هستند و نمی‌توانند شلغم را به صورت خام مصرف کنند، باید این ماده غذایی را به صورت بخارپز تهیه نمایند. این افراد می‌توانند شلغم را به صورت رنده شده یا ریز شده در انتهای پخت غذا به آن اضافه کرده و از خواص بی‌نظیر این ماده غذایی بهره‌مند شوند.

 

سخن آخر

شلغم گیاهی کم کالری و سرشار از ویتامین است. برای بهبود قدرت بینایی، درمان بیماری‌های گوارشی، جوان و شاداب ماندن پوست و مو و کاهش وزن می‌توانید از این ماده غذایی استفاده کنید. اصلی‌ترین خاصیت شلغم تقویت سیستم ایمنی بدن است، به همین دلیل افرادی که به سرماخوردگی مبتلا هستند با مصرف این ماده غذایی بهبود پیدا می‌کنند.

با مطالعه مقاله های خوردن شلغم در بارداری چه تاثیری بر مادر و جنین دارد؟ و همه چیز درباره خواص شلغم، برگ شلغم و آب شلغم در ستاره می‌توانید درباره این ماده غذایی و نحوه مصرف آن دانش بیشتری کسب نمایید.
 

برگرفته از: fdc.nal.usda

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید