تمیز کردن ظروف برنجی

اگر برای تمیز کردن ظروف برنجی اطلاعات کافی ندارید، بهتر است مطالعه این مقاله را از دست ندهید. برای تمیز کردن ظروف برنجی ابتدا باید مراحل آماده سازی را انجام دهید و از مواد مناسب برای این کار استفاده کنید.

تمیز کردن ظروف برنجی

 

ستاره | سرویس خانه داری – یکی از غمگین‌تر احساسات در هر آشپزخانه، نگاه کردن به ظروف برنجی لکه‌دار است. فرقی نمی‌کند که ظرف برنجی شما یک میراث خانوادگی باارزش باشد یا یادگاری از یک سفر تفریحی؛ اگر ظرف برنجی شما کدر یا لکه‌دار شود، یا باید آن را در کشو گذاشته و فراموشش کنید، یا فرایند تمیز کردن آن را آغاز کنید. اما در صورت انتخاب گزینه اول، فراموش نکنید که ظروف برنجی از چشم‌گیرترین چیزهای موجود در هر آشپزخانه‌ هستند.

 

آماده‌ سازی ظروف برنجی برای تمیز کردن

پیش از چیدن وسایل تمیزکاری روی میز، ابتدا بررسی کنید که آیا ظرف برنجی شما واقعا از جنس برنج است یا با فلزی تقلبی که خود را برنج جا زده است طرف هستید. یک آهنربا را به ظرف خود نزدیک کنید، اگر ظرف آهنربا را به خود جذب کند، ظرف برنجی شما تقلبی است. اما اگر هیچ اتفاقی رخ ندهد، شما دارای یک ظرف برنجی اصل هستید و می‌توانید به کار خود ادامه دهید. قبل از استفاده کردن از روش‌های زیر، ظرف برنجی خود را با آب گرم و صابون تمیز کنید. نکته دیگر: همیشه پیش از شروع تمیز کاری، از لاک داشتن یا نداشتن ظرف خود مطمئن شوید. دو روش برای تشخیص لایه لاک روی ظروف برنجی وجود دارد. اگر روی سطح ظرف لکه‌های سیاه وجود داشته باشند، یا از آخرین باری که ظرف برنجی خود را تمیز کرده اید سال‌ها گذشته باشد، احتمالا لاک روی ظرف ازبین رفته است. اگر ظرف شما همچنان لاک خود را حفظ کرده است، استفاده از آب و صابون برای تمیز کردن آن کافی است. اما اگر لایه لاک محافظ از بین رفته باشد، بدانید که بسته به نوع شی‌ای که تمیز می‌کنید و میزان لکه‌دار بودن آن، ممکن است پیش از یافتن بهترین راه حل، چند مورد از روش‌های پیشنهاد شده در این مقاله را امتحان کنید. پس از تمیز شدن برنج، می‌توانید تصویر خود را در سطح صیقلی برنج ببینید. چه جایزه‌ای بهتر از این؟

 

روش‌ تمیز کردن ظروف برنجی

۱. تمیز کردن با آب ولرم

مرحله اول، پاک کردن هرگونه گرد و غبار یا ذرات آشغال با استفاده از یک پارچه بدون پرز است. ظرف برنجی را در آب ولرم غرق کنید و بگذارید یک تا دو دقیقه خیس بخورند. اگر ظرف برنجی شما بسیار کثیف است، با اضافه کردن چند قطره مایع ظرفشویی ملایم، اتصال آلودگی به سطح ظرف را شل کنید. بعد از بیرون آوردن ظرف برنجی از آب، بدون خشک کردن ظرف، بلافاصله به مرحله بعد بروید.

۲. پاشیدن پودر شوینده

در حالی که ظرف برنجی کاملا خیس است، یک پودر شوینده ملایم را روی آن بپاشید تا سطح ظرف کاملا پوشانده شود.

اگر از سرکه و جوش شیرین استفاده می‌کنید، ابتدا ظروف برنجی را با یک لایه سرکه مسواک بزنید؛ سپس روی ظرف را با جوش شیرین بپوشانید. واکنش شیمیایی ملایم سرکه همراه با جوش شیرین همان چیزی است که لکه‌ها را شل می‌کند. هنگامی که سطح ظرف شروع به کف کردن کرد، بدانید که ترکیب شما در حال اثر کردن است.

۳. مالش دادن

از یک مسواک با الیاف نرم استفاده کرده و سطح ظرف را به آرامی مالش دهید. پاک کننده به تدریج به صورت خمیر درآمده و لکه‌ها را از بین می‌برد. اگر با یک لکه سرسخت طرف هستید، ممکن است به سابیدن و زور بازوی بیشتری نیاز داشته باشید. در صورت لزوم مجددا آب و تمیز کننده به سطح ظرف اضافه کنید.

اگر از روش سرکه و جوش شیرین استفاده می‌کنید، مسواک خود را در یک کاسه سرکه فرو برده و از آن برای مالش مخلوط جوش شیرین روی فلز استفاده کنید.

هر چند با محو شدن لکه‌ها دیگر واضح خواهد بود، اما اگر می‌خواهید مقداری از زنگار عتیقه روی برنج را حفظ کنید، تنها نقاط برآمده را مسواک زده و از شکاف‌ها و لبه‌ها دوری کنید.

۴. آبکشی

پس از تمیز شدن ظرف به میزان دلخواه، از آب ولرم استفاده کرده و باقی مانده محلول پاک کننده را بشویید. سپس، از یک پارچه یا حوله کاغذی مرطوب و بدون پرز استفاده کرده و ظرف برنجی خود را برق بیاندازید. برای جلوگیری از زنگ‌زدگی یا لکه‌دار شدن مجدد، از خشک شدن کامل ظرف برنجی اطمینان حاصل کنید.

 

بهترین مواد برای تمیز کردن ظروف برنجی

۱. استفاده از سس کچاپ

هنگامی که به دنبال روش‌های ممکن برای تمیز کردن ظروف برنجی می‌گشتید، احتمالا فکرش را هم نمی‌کردید که سس کچاپ یکی از بهترین مواد برای این کار باشد! گوجه فرنگی حاوی اسیدی است که به از بین بردن لکه‌های روی برنج و سایر فلزات کمک می‌کند. به همین دلیل است که استفاده از یک محصول مبتنی بر گوجه فرنگی می‌تواند ظرف برنجی شما را نجات دهد. برای این کار، سس گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی و کنسرو گوجه به یک اندازه کارآمد خواهند بود. یک لایه از سس کچاپ را روی ظرف برنجی مالیده و بگذارید یک ساعت روی آن باقی بماند. سپس برنج را با آب گرم و صابون بشویید. از خشک شدن کامل ظرف مطمئن شوید.

۲. استفاده از خمیر دندان

مقدار کمی خمیر دندان را با استفاده از یک پارچه تمیز روی ظرف برنجی بمالید. قبل از آبکشی با آب سرد، اجازه دهید خمیر دندان برای چند دقیقه روی سطح برنج باقی بماند.

۳. استفاده از سرکه

۲/۱ فنجان سرکه سفید، یک قاشق چای خوری نمک و مقداری آرد را با هم مخلوط کنید تا به صورت خمیر دربیایند. مخلوط را روی سطح برنج مالیده و اجازه دهید چند دقیقه باقی بماند. سپس آن را با آب سرد شسته و خشک کنید. (این روش روی برنج‌های زنگ‌زده و پوسیده نیز کار می‌کند)

۴. استفاده از نمک و سرکه

به جای تهیه خمیر، یک پارچه خشک را در سرکه سفید فرو برده و سپس آن را در یک کاسه نمک فرو کنید. پارچه را روی تمام ظروف برنجی لکه‌دار خود بمالید. برای گرفتن بهترین نتیجه، شاید نیاز باشد از مقداری زور بازو نیز کمک بگیرید. این روش برای دستگیره‌های درب برنجی یا وسایل فرسوده شده، مانند سنجاق‌های برنجی، نیز بسیار مناسب خواهد بود.

 

نکات ضروری در تمیز کردن ظروف برنجی

هنگامی که نوبت به برق انداختن می‌رسد، چند نکته مهم وجود دارند که باید درنظر گرفته شوند:

  • از پارچه‌های ضخیم و ساینده، برس های فلزی یا سیم ظرفشویی استفاده نکنید. این الیاف باعث خط افتادن روی سطح برنج می‌شوند.
  • برای جلوگیری از لکه‌دار شدن مجدد، می‌توان یک پوشش نازک از روغن دانه کتان یا روغن معدنی را با استفاده از یک حوله نرم روی سطح ظرف برنجی مالش داد.
  • بسیاری از اشیا برنجی با یک لایه لاک محافظت می‌شوند و فقط باید با آب گرم و صابون تمیز شوند. اگر چنین ظروفی به شدت لکه‌دار شدند، باید ابتدا لاک را با پاک کننده رنگ یا لاک پاک‌کن ازبین برده و برنج را با استفاده از روش‌های بالا تمیز کنید و برق بیاندازید. سپس قطعه را دوباره لاک بزنید.
  • تا حد امکان از لمس کردن وسایل برنجی خودداری کنید. چربی موجود در پوست موجب تسریع روند لکه‌دار شدن برنج می‌شود.
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید