تحقیق درباره شگفتی های آسمان

در آسمان بالای سر ما پدیده های بی نظیری رخ می‌دهد که ممکن است از بسیاری از آن‌ها غافل باشیم. ما در این مطلب یک تحقیق درباره شگفتی های آسمان انجام داده و تعدادی از این شگفتی‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

شگفتی های آسمان

ستاره | سرویس محتوای کمک درسی – آسمان مملو از شگفتی‌های بی‌نظیری است؛ از بوجود آمدن رنگین کمان پس از بارش زیبای باران گرفته، تا برخورد شهاب سنگ‌ها به مدار زمین و درخشش لحظه‌ای که از آن مشاهده می‌کنیم. اما اغلب شگفتی های آسمان بیشتر در آسمان شب خود را نشان می‌دهد؛ یعنی زمانی که درخشش ستاره‌ها در شب دوچندان می‌شود و آسمان زیبایی‌هایش را بیشتر به ما نشان می‌دهد. از این رو قصد داریم تا در این مطلب شما را با دیگر شگفتی های آسمان بیشتر آشنا کنیم.

 

تحقیق درباره شگفتی های آسمان

مطابق تحقیقاتی که منجمان انجام داده‌اند، تعداد ستاره‌های آسمان از تعداد دانه‌های شن بر روی زمین بیشتر است؛ بررسی‌ها نشان می‌دهد که حدود ۷۰ میلیارد میلیارد ستاره در آسمان وجود دارد که این تعداد ۱۰ برابر شن‌های روی زمین است! علاوه بر این ۱۰ هزار کهکشان در هستی وجود دارد که هر کدام دارای میلیاردها ستاره هستند که از سیاره ما با فاصله بسیار زیاد قرار دارند. در ادامه شما را با سایر شگفتی های آسمان که در منظومه شمسی قرار دارد آشنا خواهیم کرد.

۱. شفق قطبی

یکی از شگفتی های آسمان شفق قطبی است؛ در واقع این پدیده یکی از جذاب‌ترین پدیده‌های طبیعی به شمار می‌رود که بیشتر در عرض‌های نزدیک به دو قطب زمین بروز می‌کند. بررسی‌های دقیق دانشمندان نشان می‌دهد که محل وقوع این پدیده، در فاصله بین ۳۰۰ الی ۴۰۰ کیلومتری سطح زمین است. این پدیده به وسیله ذرات بارداری که از خورشید به سمت لایه‌های پایینی جو سیاره ما سرازیر شده‌اند، ایجاد می‌شود.

 

درباره شفق قطبی

 

۲. زمین؛ مبدا حیات تا امروز

مطابق بررسی نجوم شناسان، زمین تنها سیاره‌ای است که حیات بر روی آن کشف ‌شده و امکان زیست موجودات بر روی آن فراهم است. سیاره‌ای که به عنوان مبدا حیات شاناخته شده و تا کنون هیچ مکانی مانند آن کشف نشده است.

 

۳. سیاره زحل زیباترین سیاره در منظومه شمسی

در آسمان شب، زحل بخاطر اندازه بزرگی که دارد، نسبتا درخشان دیده می‌شود. در واقع زیبایی زحل به خاطر نوارهای روشن حلقه‌های اطراف آن و نیز به خاطر قمرهای زیادی است که در اطراف آن قرار دارد. این سیاره غول پیکر و زیبا ۶۲ قمر رسمی دارد.

مشهورترین ویژگی سیاره زحل حلقه دور آن است که بیشتر از ذرات یخ تشکیل شده و مقادیر کمتری از زباله های سنگی و گرد و غبار نیز در آن وجود دارد.

 

۴. زهره گرم‌ترین سیاره منظومه شمسی

سیاره زُهره که با نام‌های ناهید یا ونوس نیز شناخته می‌شود، دومین سیاره در منظومه شمسی است که بعد از ماه، درخشان‌ترین جرم آسمانی طبیعی و گرم‌ترین سیاره منظومه شمسی نام گرفته است. اگرچه بنظر می‌رسد که سیاره عطارد به دلیل نزدیکی بیشتر به خورشید از همه سیارات گرم‌تر باشد، اما اینگونه نیست و زهره گرمترین سیاره است. در واقع سیاره عطارد به دلیل نزدیکی بسیار زیاد به خورشید، جو خود را از دست داده و پدیده جوی ندارد و دمای آن ۵۰ درجه کمتر از زهره، یعنی حدود ۴۲۰ درجه سانتی گراد است.

 

۵. دورترین نزدیک‌؛ نزدیک‌ترین ستاره به منظومه شمسی

نزدیک‌ترین ستاره به ما در صورت فلکی «قنطورس» به اسم «آلفا قنطورس» است که در عین اینکه نزدیک‌ترین ستاره آسمان به منظومه شمسی است، با فاصله بسیار زیادی از کهکشان راه شیری قرار گرفته است و با ما حدود ۲.۳ سال نوری فاصله دارد، به گونه‌ای که اگر بخواهیم با ماشین با سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعت به آن سفر کنیم، ۱۵۶ میلیارد سال طول می‌کشد.

 

۶. سفر انسان به ماه؛ جای پای تاریخی در فضا

یکی از شگفتی‌های آسمان که تا میلیاردها سال در فضا باقی خواهد ماند، رد پای انسان بر سطح ماه است. در سال ۱۹۶۹ اولین سفر انسان به ماه ثبت ‌شد که هزاران هزار سال در آنجا خواهد ماند. ماه هیچ جوی ندارد و فرسایش در سطح آن رخ نمی‌دهد، رودخانه‌ای نیز ندارد، به همین دلیل تا میلیون‌ها سال این رد پا باقی خواهد ماند و در سال‌هایی که ما وجود نداشته باشیم هم این جای پا خواهد بود.

 

اثر پای انسان بر روی ماه

 

۷. ارتفاع سه برابری کوه‌های مریخ نسبت به زمین

یکی دیگر از شگفتی های آسمان ما وجود کوه‌های بلند سیاره مریخ است. در واقع بلندترین کوه‌های موجود در منظومه شمسی در سیاره مریخ قرار گرفته است. اگر بخواهیم این کوه‌ها را با کوه‌های روی زمین مقایسه کنیم حدود ۳ برابر از بلندترین کوه‌های روی زمین ارتفاع دارند. کوه المپوس بلندترین ارتفاع را در منظومه شمسی دارد که در سیاره مریخ است. بلندی این کوه حدود ۲۵ کیلومتر از سطح سیاره است و ۳ برابر اورست ارتفاع دارد.

 

۸. رنگین کمان دوقلو

یکی دیگر از شگفتی های آسمان که می‌توانیم آن را در روز ببینیم، به‌وجود آمدن رنگین کمان‌های دقلو است. در واقع رنگین کمان‌های دوقلو وقتی اتفاق می‌افتند که پرتوهای نور از دو نوع قطره متفاوت عبور می‌کنند. قطرات کروی و ریز، نور را در یک جهت پراکنده می‌کنند و قطرات درشت‌تر که هنگام سقوط در هوا دچار پهن‌شدگی در کف می‌شوند، نور را را با اندکی انحراف پراکنده می‌کنند. پژوهشگران، قطرات درشت‌تر و دچار پهن‌شدگی را برگرواره نامیده‌اند، چراکه شکل این قطرات بسیار شبیه به ساندویچ همبرگر است!

 

تحقیق درباره شگفتی های آسمان

 

در این مطلب سعی کردیم تا با یک تحقیق درباره شگفتی های آسمان، شما را با برخی از این شگفتی‌ها آشنا کنیم؛ آیا شما نیز شگفتی‌های دیگری می‌شناسید که بتوان به این فهرست اضافه کرد؟ لطفا نظرات و دیدگاه‌های خود را از طریق ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید