روش تهیه اسانس لیمو ترش (اسانس پوست لیمو)
اسانس لیمو یا اسانس پوست لیمو بسیار معطر است و برای تهیه آن اصلا نیازی به گرفتن تلخی پوست میوه نخواهید داشت. برای تهیه این اسانس دو راه را به شما آموزش میدهیم که میتوانید با توجه به نیاز و امکانات و همچنین وقت و سلیقه خود یکی را انتخاب کنید و برای تهیه دیگر انواع اسانس مثل اسانس پرتقال یا اسانس نارنج نیز از همین روشها بهره بگیرید.
روش اول:
- راه اول به این صورت است که باید میوه مورد نظر که در اینجا منظور لیمو ترش است را به دقت و با حوصله تمیز کرده و بشویید.
- بهتر است برای اطمینان از تمیزی پوست لیمو از فرچه مخصوص استفاده کنید.
- بعد از شستن و وقتی کمی آب اضافه میوه رفت، با حوصله و دقت لیموها را رنده ریز بکشید.
- دقت کنید که فقط باید یک بار و فقط قسمت سبز پوست لیمو را رنده کنید و به هیچ وجه، وارد قسمت سفید نشوید.
- هر چه قسمت سفید کمتر باشد، اسانس قویتر، خوشبوتر و خوشرنگتر خواهد شد.
- در روش دوم باید ابتدا قسمت سبز لیمو را با کمک یک چاقو یا پوستکن تیز، پوست بگیرید.
- پوست جداشده را آسیاب کرده و فریز کنید و یا اینکه آن را در جایی قرار دهید تا خشک شود و بعد آنها را داخل شیشه ریخته و دور از نور و رطوبت در یخچال نگهداری کنید.
- برای خشک کردن پوست لیمو از هیچ حرارتی (بخاری، شوفاژ و …) استفاده نکنید زیرا عطر و رنگ اسانس را کم خواهد کرد.
- این روش نسبت به روش اول راحتتر و سریعتر است اما کیفیت روش اول بالاتر خواهد بود.
- اسانس لیمو را داخل پاکت یا زیپ لاکهای کوچک ریخته و داخل فریزر نگهداری کنید. نوع فریزشده عطر و بوی بهتر و قویتری خواهد داشت.
روش نگهداری از اسناس ها
اسانس یا کنستانتره، ترکیبات معطری هستند که در اندامهای مختلف گیاهان یافت میشوند. به طور کلی و خصوصا هنگامی که تازه تهیه شده باشند، بیرنگ هستند. ولی در اثر مرور زمان به علت اکسیداسیون و رزینی شدن، رنگ آنها تیره میگردد.
اسانسها و سایر مواد معطر گیاهی به وسیله روشهای مختلفی همچون استخراج با فشار سرد، تقطیر، استخراج بوسیلهٔ حلال، تقطیر در شرایط خلأ بوسیله مایکروویو، خیساندن و استخراج با روغنهای جاذب از مواد گیاهی استحصال میشوند. محصولات حاصل از استخراج معمولا به نامهای عصاره تام (کانکرت)، ابسولوت، پماد یا رزینوئید خوانده شده و اسانس نامیده نمیشوند. عنوان “اسانس” فقط برای روغنهای تقطیر شده یا استخراج شده به کار میرود.
در آشپزی اما در اصطلاح به رنده پوست مرکبات نیز اسانس گفته میشود بدون اینکه فرآیند تقطیر انجام گرفته باشد. توصیه ما به شما این است که در هر فصل، از مرکبات موجود در بازار مثل لیمو ترش، نارنج، پرتقال و …استفاده کرده و انواع اسانسهای ضروری که برای پخت انواع کیک و دسر به آنها احتیاج پیدا خواهید کرد را تهیه کرده و در قفسه یا کابینت آشپزخانه خود نگهداری کنید تا در موقع نیاز بتوانید از یک اسانس کاملا سالم و بهداشتی استفاده کنید.
امیدواریم از این آموزش ساده استفاده لازم را ببرید و اگر اهل تهیه کیک و دسر و شیرینی خانگی هستید، این ماده ساده اما بسیار مفید و کاربردی را تهیه کرده و همیشه در فریزر داشته باشید تا در صورت نیاز بتوانید به راحتی از آن استفاده کنید. یکی دیگر از روشهای نگهداری و حفظ لیموترش، خشک کردن آن است که در مقالهای جداگانه شما را با روش خشک کردن لیمو ترش آشنا کردهایم. حتما این مطلب را نیز مطالعه کنید.
مریم
خیلی جالب بود ممنون