ستاره | سرویس مذهبی – موریس بوکای، پزشک مسلمان فرانسوی، عضو جامعه فرانسوی مصرشناسی و نویسنده چندین کتاب برجسته می باشد.
بیوگرافی موریس بوکای
او در ۱۹ ژوئیه سال ۱۹۲۰ در شهر پوسیوگ به دنیا آمد و ۱۷ فوریه سال ۱۹۹۸ درگذشت. پزشکی را از سال ۱۹۴۵ تا ۱۹۸۲ فرا گرفت و متخصص دستگاه گوارش شد.
بوکای در سال ۱۹۷۳ به عنوان پزشک خانوادگی ملک فیصل، پادشاه عربستان سعودی تعیین شد. وی همچنین پزشک برخی از اعضای خانواده رئیسجمهور مصر، انور سادات نیز بوده است.
تحقیق موریس بوکای بر روی مومیایی فرعون
در زمان ریاست جمهوری فرانسوا میتران در سال ۱۹۸۱ میلادی جسد مومیایی شده فرعون برای برخی آزمایشها و تحقیقات از مصر به فرانسه منتقل شد. موریس بوکای ریاست این گروه تحقیق و ترمیم جسد مومیایی را بر عهده داشت. او بر خلاف سایرین که قصد ترمیم جسد را داشتند، تصمیم داشت چگونگی مرگ این فرعون را دریابد. تحقیقات پروفسور بوکای همچنان ادامه داشت تا اینکه در ساعات پایانی شب نتایج نهایی ظاهر شد؛ بقایای نمکی که پس از ساعت ها تحقیق بر جسد فرعون کشف شد نشان می داد که او در دریا غرق شده است و پس از مرگش برای حفظ جسد، آن را مومیایی کرده اند. اما مسئله دیگری که باعث تعجب بیش از حد پروفسور بوکای شده بود این مسئله بود که چگونه این جسد سالمتر از سایر اجساد، باقی مانده بود در حالی که این جسد را از دریا بیرون کشیده بودند.
تطابق نتایج تحقیق موریس بوکای با متن قرآن
پروفسور موریس بوکای در حال آماده کردن گزارش نهایی در مورد کشف جدید (مرگ فرعون به وسیله غرق شدن در دریا و مومیایی جسد او بلافاصله پس از بیرون کشیدن از دریا) بود که یکی از حضار در گوشی به او یادآور شد که برای انتشار نتیجه تحقیق عجله نکند، چرا که نتیجه تحقیق کاملا مطابق با نظر مسلمانان در مورد غرق شدن فرعون است. ولی موریس بوکای به شدت این خبر را رد کرده و آن را بعید دانست. او بر این عقیده بود که رسیدن به چنین نتیجه بزرگی ممکن نیست مگر با پیشرفت علم و با استفاده از امکانات دقیق و پیشرفته کامپیوتری. در جواب او یکی از حضار بیان کرد که قرآنی که مسلمانان به آن ایمان دارند قصه غرق شدن فرعون و سالم ماندن جسد او بعد از مرگ را خبر داده است.
حیرت و سردرگمی پروفسور بوکای دوچندان شد زیرا این مومیایی در سال ۱۸۹۸ میلادی و تقریبا در حدود ۲۰۰ سال قبل کشف شده بود، در حالی که قرآن مسلمانان ۱۴۰۰ سال قبل بر پیامبر اسلام نازل شده است؟! جالب این که قرآن می فرماید: «الیوم ننجیک ببدنک» که این «الیوم» نشان می دهد که جسد فرعون همان روزی که در آب غرق شده همان روز دوباره از آب گرفته شده و بدنش نجات پیدا کرده و خداوند خواسته این جسد برای عبرت آیندگان باقی بماند و جالب است که تمام جسدهای فراعنه پژمرده شده ولی جسد فرعون زمان موسی (ع) بسیار شاداب و حتی موهای سرش کاملا پیداست.
پروفسور موریس بوکای تورات و انجیل را بررسی کرد اما هیچ ذکری از نجات جسد فرعون در آن ها وجود نداشت.
مسلمان شدن موریس بوکای فرانسوی
پس از اتمام تحقیق و ترمیم جسد فرعون، آن را به مصر بازگرداندند ولی موریس بوکای خاطرش آرام نگرفت و تصمیم گرفت تا به سفر کشورهای اسلامی سفر کند و از صحت خبر در مورد ذکر نجات جسد فرعون توسط قرآن مطمئن شود. در یکی از این سفرها با آیه ۹۲ سوره یونس روبرو شد:
«فَالْيَوْمَ نُنَجِّيکَ بِبَدَنِکَ لِتَکُونَ لِمَنْ خَلْفَکَ آيَةً وَ إِنَّ کَثيراً مِنَ النَّاسِ عَنْ آياتِنا لَغافِلُونَ»
«پس ما امروز (تو را غرق دریای هلاک کرده و) بدنت را برای عبرت آیندگان به ساحل نجات می رسانیم با آن که بسیاری از مردم از آیات قدرت ما غافل هستند»
این آیه او را بسیار تحت تاثیر قرار داد و با صدای بلند فریاد زد:
«من به اسلام داخل شدم و به این قرآن ایمان آوردم».
موریس بوکای با تغییرات بسیاری در فکر و اندیشه و آیین به فرانسه بازگشت و ده ها سال در مورد تطابق حقائق علمی کشف شده در عصر جدید با آیه های قرآن تحقیق کرد و حتی یک مورد از آیات قرآن را نیافت که با حقایق ثابت علمی تناقض داشته باشد.
موریس بوکای پس از ده سال مطالعه در قرآن در سال ۱۹۷۶ خطاب به مجمع پزشکی فرانسه اظهار داشت: در قرآن موضوعات علمی در ارتباط با تولید مثل و فیزیولوژی وجود دارد که کاملاً با دستاوردهای کنونی علم مطابقت دارند.
کتاب های موریس بوکای
- قرآن و تورات و انجیل و علم بررسی کتب مقدس در پرتو علوم جدید
- عهدین، قرآن و علم (وی در این کتاب استدلال میکند که قرآن، هیچ عبارتی ندارد که با واقعیات اثباتشدهٔ علمی در تناقض باشد)
- فراعنه مومیایی: بررسی پزشکی نوین
- بازتابها بر قرآن
- بشر از کجا میآید؟ پاسخهای علم و کتاب مقدس
- موسی و فرعون، عبریها در مصر