ستاره | سرویس مادر و کودک – در مورد خطر پارازیت برای جنین و تاثیر آلودگی پارازیت ها بر سلامتی افراد جامعه، اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد. اما هنوز آمار دقیقی از سوی مراکز بهداشتی و وزارت بهداشت و درمان مبنی بر تاثیر منفی امواج بر جسم انسان منتشر نشده است.
بروز عوارض ناشی از تشعشع، وابسته به زمان در معرض قرار گرفتن و فاصله با منبع تولیدکننده است. هر چه این امواج مدت بیشتری با بدن برخورد داشته باشند خطرناکتر خواهند بود. از طرفی زمان برخورد این امواج هم آثار خاص خود را به دنبال دارد. به طور کلی اثر مخرب امواج به طول موج آن بستگی دارد؛ هر چه طول موج کوتاهتر باشد اثر آن مخربتر است.
گفته شده است فرستادن پارازیتهای با قدرت و توان بالا روی سیستمهای عصبی تاثیر میگذارد. برخورد این امواج با انسان و سایر موجودات باعث بروز اختلالات خونی میشود که در نهایت از عوامل بروز سرطان است. به این ترتیب میتوان گفت مهمترین اثر پارازیتهای پرقدرت، سرطانزا بودن آنهاست.
پارازیت ماهواره ای چیست؟
پارازیت به امواج الکترومغناطیسی میگویند که برای ایجاد اختلال در شبکههای رادیویی و تلویزیونی پخش میشود. این امواج با فرکانسهای مشابه شبکههای هدف، موجب اختلال و جایگزینی در امواج اصلی میشوند. هر موج الکترومغناطیسی، پارازیت نیست و پارازیتها در واقع نوع قوی و شدت یافته همین امواج الکترومغناطیسی هستند. همه تلفنهای همراه، شبکههای ماهوارهای و حتی مایکرویو معمولی که در خانه استفاده میشود، درصد بالایی از این تشعشات را در خود دارند که برای بدن مضر هستند.
خطر پارازیت برای جنین چیست؟
- ناهنجاری ژنتیکی؛ اطلاعات و آمار دقیقی درباره میزان اثرگذاری امواج بر ناهنجاریهای ژنتیکی نوزادان در اختیار نیست، اما یقیناً در دوران بارداری به ویژه دو ماه اول تکامل، آلودگی هوا و پارازیت میتواند از نظر ژنتیکی بر روی جنین تاثیر بگذارد.
- مرده زایی نیز از دیگرخطرات پارازیت برای جنین است.
- معلولیت نوزادان و عوارض مادرزادی هم میتواند در نتیجه اثر پارازیت بر جنین باشد.
- سقط جنین؛ گفته میشود یکی از علل سقط جنین مادران وجود پارازیتهای ماهوارهای است. این سقط در زمان کمتر از پنج ماهگی دوران بارداری اتفاق میافتد. با این حال تاثیر پارازیتها بر مرگ جنین هنوز اثبات نشده است.
- تولد زودرس
-
بارداریهای خارج از رحم؛ تشعشعات در اطراف محیط زندگی مانند آلودگیهای صوتی یا پارازیتها میتوانند، روی سیستم اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک بدن و به ویژه روی لولههای رحمی تاثیر منفی بر جای گذاشته و سبب حرکتهای نامنظم دودی لولهها برای انتقال جنین به داخل رحم شود.
چه امواجی خطرناک تر هستند؟
پارازیت اندازها، فرستندههای مخابراتی و پستهای برق فشار قوی دائما در حال انتشار پارازیت با توان بالا هستند و بر اساس دادههای سازمان بهداشت جهانی اثرات ناشی از این امواج بر روی بافتهای زنده انسانها به افزایش آمار مرگ و میر به ویژه در اثر سرطان و سکتههای قلبی و مغزی و افزایش تحریکات و ناراحتیهای عصبی منجر میشود.
باندهایی که بالاتر از ۲۰ مگاهرتس تا ۲۰۰ گیگاهرتس هستند بر روی بدن اثر میگذارند، اما بیشترین اثر مربوط به باندهای بالاتر از ۳۰۰ مگاهرتس یعنی میکروموجها و پارازیت اندازهاست. چنین امواجی اگر دارای شدت بالا باشند، سلامتی انسان را به طور کلی مختل و عوارض مختلفی ایجاد میکنند که بسته به بسامد موج متفاوت است.
تاثیر پارازیت ها بر نوزادان و کودکان چیست؟
پارازیت در نوزادان و اطفال نیز در دراز مدت مشکلات جسمانی ایجاد کرده و آنها را مستعد ابتلا به سرطان خون میکند. تاثیر این امواج بر کودکان بیشتر از دیگر افراد جامعه است و باعث می شود، کودکان خیلی زود به انواع بیماریها مبتلا شوند.
تاثیر پارازیت ها بر بدن انسان چیست؟
- کاهش میزان باروری
- افزایش دمای بدن
- سردرد
-
حالت تهوع و استفراغ
-
بی حوصلگی و عصبانیت
-
بی قراری و افسردگی
- خستگی مفرط و حالت گیجی
-
تاثیر روی سلولهای DNA
-
در بزرگسالان آریتمی قلبی یا توقف قلب
-
اختلال در سیستم ایمنی بدن
-
تاثیر روی سیستم مغز و اعصاب و تعادل انسان
-
تاثیر روی غدد داخلی و رحم بهخصوص در زنان باردار
-
تاثیر روی پرده گوش و سیستم شنوایی
-
اضطراب و هیجان
-
اختلالات قلبی و عروقی
-
تاثیر روی مغز و استخوان
-
ابتلا به انواع سرطانها و بیماریهای خونی
پارازیت ها چگونه باعث کاهش باروری می شوند؟
پارازیتها، عملکرد طبیعی هورمونها را دچار اختلال میکنند و سبب پایین آمدن کیفیت اسپرمها و تعداد، حرکت و شکل آنها میشوند. این امواج سلولهای جنسی مردان را تحت تاثیر قرار میدهد و نقص سلولهای جنسی و ناباروری را در مردان به دنبال دارد. به عبارتی مردان را عقیم کرده و زنان باردار را گرفتار عوارض جبرانناپذیری میکند.
برای جلوگیری از خطر پارازیت برای جنین چه باید کرد؟
سخن آخر ستاره …
هنوز آمار دقیقی از سوی مراکز بهداشتی و وزارت بهداشت و درمان مبنی بر تاثیر منفی امواج و خطر پارازیت برای جنین منتشر نشده است و از طرفی در شرایط عادی این پرتوها آنقدر زیاد نیستند. اما در زمان طولانی و با توجه به شرایط قرار گرفتن در معرض آن، تاثیرات آنها بیشتر خواهد شد. بنابراین مادران باردار بهتر است تا جایی که می توانند خود را از پارازیت ها و امواج الکترومغناطیسی خانگی مانند ماکرویو، موبایل، وای فای و … دور نگه دارند و یا جهت اطمینان بیشتر میتوانند از لباس های ضد امواج استفاده کرده و از جنین خود محافظت کنند.