ستاره | سرویس مذهبی – حکم شرعی لیفت و لمینت مژه چیست؟ آیا لیفت و لمینت مژه باعث نرسیدن آب وضو و غسل به پوست صورت میشود؟ مراجع در مورد خود این عمل اتفاق نظر دارند که هیچ اشکالی ندارد اما چیزی که موجب سؤال میشود این است که آیا پس از انجام لیفت و لمینت مژه، وضو گرفتن و انجام غسل دچار مشکل میشود یا خیر؟ مراجع هر کدام به روشی به این سؤال پاسخ دادهاند، اما چیزی که بر سر آن اتفاق نظر دارند این است که فرد در هنگام وضو یا غسل باید یقین پیدا کند که آب وضو و غسل به تمام اعضایی که باید، میرسد. در ادامه این مطلب، قصد بررسی دقیق نظر مراجع تقلید را در این خصوص را داریم.
نظر مراجع تقلید درباره حکم شرعی لیفت و لمینت مژه
چنانکه گفته شد، در غسل و وضو، شرط واجب آن است که آب غسل یا وضو به همه قسمتها برسد و اگر این عمل انجام نشود، غسل یا وضو باطل است. همچنین این نکته را در خاطر داشته باشید که استفاده از بسیاری از وسایل آرایشی بلامانع است، ولی پس از استفاده از آنها، انجام دادن احکام دینی تا حدودی دشوار میشود. از جمله این وسایل آرایشی میتوان به لاک ناخن اشاره کرد که استفاده از آن حلال است، اما برای وضو گرفتن بنا به نظر برخی از مراجع محترم، نیاز به پاکشدن از روی ناخن دارد.
نظر مراجع تقلید درباره حکم شرعی لیفت و لمینت مژه به شرح زیر است:
۱. نظر آیت الله خامنهای
وجود هرگونه مانعی روی پوست، طوری که مانع رسیدن آب به اعضای وضو و غسل شود، وضو و غسل را باطل میکند. حالا اگر از مواد یا ابزاری استفاده شود که روی مژه یا پوست حجمی ایجاد کند که مانع رسیدن آب وضو و غسل باشد، بنابراین وضو و غسل باطل میشود.
۲. نظر آیت الله جوادی آملی
چنانچه این مواد طوری با پوست درگیر شود که باعث ایجاد یک لایه روی پوست شود یا اینکه این مواد چرب باشد، برای وضو و غسل اشکال دارد، اما زمانی که با موادی مثل مواد کراتینه یا رنگ این عمل صورت گیرد اشکالی ندارد، زیرا که این مواد صد در صد حالت روغنی ندارند.
۳. نظر آیت الله سیستانی
در صورتی که مواد استفاده شده رنگ باشد و جسمیت نداشته باشد اشکالی ندارد، اما اگر این مواد جسمیت داشته باشد وضو و غسل را باطل میکند. این بدان معناست که اگر این مواد باعث ایجاد پوستهای روی مژه شده و مانع رسیدن آب شود، وضو و غسل را باطل میکند.
۴. نظر آیت الله مکارم شیرازی
در صورتی که وسیلهای مثل ژل باشد که مانع رسیدن آب به اعضای وضو و غسل شود اشکال دارد، اما اگر این تغییر حالت مژه به وسیله حرارت باشد اشکالی ندارد.
۵. نظر آیت الله وحید خراسانی
اگر چیزی روی خود مژه نباشد و این تغییر حالات و تغییر رنگ مژه به وسیلۀ موادی باشد که این مواد مانع رسیدن آب به خود مژه میشود برای وضو و غسل اشکال دارد.
آیا میدانید حکم کاشت ناخن از نظر شرعی چیست؟
نتیجه گیری
نظر عموم مراجع تقلید، درباره این مسئله وابسته به یک شرط است: اگر موادی که در آرایش استفاده میشود، بر روی پوست حجمی ایجاد کند (حجم مواد چرب یا …) برای وضو و غسل اشکال دارد و باید موقع وضو یا غسل، بصورت کامل پاک شود. در غیر این صورت اشکالی ندارد. همچنین فعل این عمل، یعنی انجام دادن لیفت یا لمینت اشکالی ندارد. نظر شما در این خصوص چیست؟ نظرات خود را از طریق قسمت “ارسال نظر” با ما و دیگر مخاطبان سایت ستاره به اشتراک بگذارید. همچنین پیشنهاد میکنیم مطلب “با چه آرایشی می توان نماز خواند؟” را از سری مقالات ستاره مطالعه کنید.
Maya
با سلام و احترام
آیا لیفت ابرو غیل و نماز دارد؟ من نمیدونم از چه موادی استفاده میشه که بدونم حجم داره یا نه
هاشمی
لیفت مژه وضورو باطل میکنه لطفا جوابمو بدین
نوید اسحاقیان
خیر باطل نمیکند