ستاره | سرویس سلامت – عفونت ادراری از مشکلات شایع مخصوصا در بین خانمها است. کلیهها اعضای حساسی هستند و نباید بیماریهایی که مربوط به این ارگان حیاتی بدن است را نادیده بگیریم. عوامل ژنتیکی، داشتن رژیم غذایی نامناسب، عدم رعایت بهداشت و مشکلات عصبی و استرس از عواملی هستند که در بروز عفونت ادراری موثر هستند. تکرر ادرار، سوزش ادرار، وجود خون در ادرار، درد در قسمت کلیهها و تب، از نشانههای ابتلا به عفونت ادراری است.
در برخی مواقع عفونت ادراری تا حدی پیشرفت کرده است که بدون استفاده از آنتیبیوتیکهای مربوطه قابل درمان نیست. در این شرایط پزشک با توجه به ضعف و شدت بیماری داروی مناسب را برای بیمار، تجویز میکند. یکی از این آنتیبیوتیکها قرص زاکسیم است که در ادامه قصد داریم با موارد مصرف و همچنین عوارض احتمالی آن، آشنا شویم.
معرفی قرص زاکسیم
قرص زاکسیم (Zaxime) از داروهایی است که برای درمان بسیاری از انواع مختلف عفونتهای ناشی از باکتریها، استفاده میشود. این دارو برای درمان بیماریهای عفونی باکتریایی مثل عفونتهای تنفسی، عفونتهای پوست و بافت نرم و عفونتهای استخوان یا مفاصل و عفونتهای ادراری توسط پزشک، تجویز میشود. توجه داشته باشید که مصرف داروهای آنتیبیوتیک میتواند باعث اسهال شود، در صورت بروز این عارضه باید به پزشک مراجعه کرد. شاید نیاز باشد پزشک داروی جدیدی برای بیمار، تجویز کند. توجه داشته باشید که این دارو عفونتهای ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا را درمان نمیکند.
دوزهای مختلفی از داروی زاکسیم وجود دارد. این دارو به صورت قرصهای ۲۰۰ میلیگرمی و ۴۰۰ میلیگرمی، در دسترس است.
نامهای دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نامهای دیگر |
Suprax , Cefixime |
موارد مصرف |
درمان عفونت ادراری، تنفسی، پوست، استخوان و… |
عوارض | کبودی یا خونریزی غیرعادی، درد مفاصل، اسهال، سوء هاضمه، درد معده، تهوع و استفراغ، زخمهای دهانی یا زبانی، خارش یا ترشح واژن، ایجاد پلاکهای سفید در دهان یا روی زبان |
تداخل دارویی | کاربامازپین، وارفارین، سالیسیلاتها، پروبنسيد، ايبوپروفن و آسپيرين |
مقدار و نحوه مصرف قرص زاکسیم
نکاتی که در رابطه با مصرف قرص زاکسیم باید بدانید
- در صورتیکه با مصرف قرص زاکسیم به علائمی نظیر تورم لبها و دور چشم، بثورات جلدی، کهیر یا تورمهای پوستی، تب، غش ناگهانی، ضربان قلب تند، یا خس خس سینه یا مشکل تنفسی دچار شدید، بلافاصله مصرف آنتیبیوتیک را قطع کرده، با یک مرکز خدمات اورژانس پزشکی تماس بگیرید.
- در صورت حساسیت به داروی زاکسیم یا هر نوع آنتیبیوتیک دیگر، نباید از این دارو استفاده کنید.
- اگر به پنی سیلین حساسیت دارید قبل از مصرف این دارو، به پزشک خود بگویید.
- پیشنهاد میشود برای کودکان بین سنین ۶ ماه تا ۱۱ سال، سفیکسیم به صورت سوسپانسیون خوراکی تجویز شود.
- دارو را کاملا مطابق با دستور پزشک خود و طبق دوره درمان توصیه شده، مصرف کنید.
- در افراد مسن و افرادی با نارسایی کلیوی، باید تنظیم دوز انجام شود.
- قبل از مصرف این دارو، فهرست کلیه داروهای مصرف خود را در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی از داروها با داروی زاکسیم تداخل داشته باشند.
- مصرف سفیکسیم ممکن است منجر به نتیجه مثبت کاذب در تست قند خون شود.
- این دارو به صورت شربت خوراکی حاوی ساکارز است. بنابراین در صورت ابتلا به دیابت، قبل از استفاده از این فرم دارو، با پزشک خود مشورت کنید.
- هر اثر نامطبوعی مانند خارش، بثورات پوستی یا اسهال شدید را سریعا به پزشک خود، اطلاع دهید.
- قرص زاکسیم را میتوان با غذا، یا بدون آن مصرف کرد.
- حتی در صورت داشتن احساس بهبودی، دارو را تا اتمام دوره درمان، مصرف کنید.
- اگر یک نوبت را فراموش كردید، به محض یادآوری، آن را مصرف كنید. البته اگر تقریبا موقع نوبت بعدی رسیده است، نوبت فراموش شده را رها كرده و به برنامه منظم داروییتان برگردید. مقدار دارو را دو برابر نكنید.
- اگر ظرف ۳ روز از مصرف دارو احساس بهبودی نداشتید، با پزشكتان مشورت كنید.
- در صورتیکه در دوران بارداری یا شیردهی هستید، قبل از مصرف این دارو به پزشک، اطلاع دهید.
- اگر با مصرف این دارو به اسهال آبکی یا خونی مبتلا شدید؛ به پزشک مراجعه و موارد را برای وی، شرح دهید.
- چنانچه با مصرف داروی زاکسیم به علائمی نظیر درد شدید معده، زردی (زرد شدن پوست یا چشم)، ادرار تیره رنگ، گیجی یا ضعف، تشنج، تب و لرز، علائم آنفولانزا، تورم لثه، زخمهای دهانی، زخمهای پوستی، تپش قلب، کبودی، مشکلات کلیوی، دفع ادرار کم یا زیاد، ادرار دردناک، تورم در پاها، تنگی نفس و یا خونریزی غیرمعمول شدید؛ موارد را به اطلاع پزشک معالج خود، برسانید.
استفاده از آنتیبیوتیکهای طبیعی را فراموش نکنید
در بین بیماریهای عفونی، عفونت ادراری شیوع زیادی دارد. این عارضه در خانمها به نسبت آقایان بیشتر است. توصیه ما برای پیشگیری از ابتلا به عفونت ادراری مصرف به اندازه مایعات مخصوصا آب است. در شرایطی که عفونت ادراری شدید باشد چارهای جز استفاده از آنتیبیوتیکها نیست. اگرچه داروهای آنتیبیوتیک موجود در داروخانهها در مواردی که عفونت شدید شده باشد کارساز بوده و وضعیت بیمار را بهبود میبخشد اما میتوان برای نتیجهگیری بهتر و در مواردی برای پیشگیری از ابتلا به عفونت، در کنار مصرف دارو، از آنتیبیوتیکهای طبیعی در دسترس هم استفاده کرد. مزیت استفاده از این آنتی بیوتیک ها، بدون عارضه بودن آن هاست. برای آشنایی با موثرترین آنتی بیوتیک های طبیعی، این مطلب را در ستاره مطالعه کنید.
سخن آخر
پیشنهاد میکنیم هرگز بیماریهای عفونی را جزء بیماریهای ساده به حساب نیاورید. عفونت از هر نوعی که باشد اگر به موقع درمان نشود؛ مشکلات دیگری را برای بیمار ایجاد میکند. همانطور که گفتیم عفونت ادراری در این میان شیوع بیشتری دارد. زنان بارداری که در معرض این عفونت قرار دارند؛ باید مراقبتهای لازم را مد نظر داشته باشند و در صورت مشاهده علائم آن، اقدامات درمانی را اغاز کنند. اگر عفونت ادراری درمان نشود، منجر به عفونت کلیوی میشود. عفونت کلیوی منجر به زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن پایین میشود. در صورت تشخیص و درمان به موقع عفونت ادراری، خطری متوجه مادر و جنین نخواهد شد.
امیدوارم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید.شما چه تجربهای از مصرف چنین آنتیبیوتیکهایی دارید؟! در صورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید، نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای این مقاله در قسمت “ارسال نظر” با ما در میان بگذارید.
منبع: drugs.com
روح الامین سبحانی
واقعا توضیحات مفیدی بود
ممنون از شما