چهار روش مناسب برای دفع، بازیافت و دور ریختن مواد غذایی

غذا‌ها، میوه‌ها و نوشیدنی‌های زیادی در طول روز مصرف می‌کنیم که موقع تهیه یا بعد از مصرف مواد دور ریز زیادی به جای می‌گذارند. روش‌های صحیحی برای دفع و دور ریختن و بازیافت مناسب مواد غذایی وجود دارد که می‌توانید در این مطلب این روش‌ها را یاد بگیرید و استفاده کنید.

ستاره | سرویس خانه داری – مردم تهیه مواد غذایی و غذا خوردن را خیلی دوست دارند، اما در موقع دور ریختن مواد غذایی دقت لازم را ندارند. دفع مواد غذایی به صورت نامناسب علاوه بر اسراف خطراتی برای محیط زیست به همراه دارد و باعث به وجود آمدن گاز گلخانه‌ای متان می‌شود.

ستاره در این مطلب روش‌های صحیح دفع و دور ریختن مواد غذایی، بازیافت و استفاده بهینه از مواد غذایی غیر قابل استفاده را به شما آموزش می‌دهد.

 

۱- بازیافت و کمپوست زباله‌های مواد غذایی

۱- کمپوست کردن مواد غذایی یک راه عالی برای کاهش میزان دور ریختن مواد غذایی در سطل زباله است. مواد غذایی زیست محیطی با کمپوست شدن، به منبعی عالی از مواد مغذی برای گیاهان باغچه تبدیل می‌شود. می‌توانید در این مطلب روش کمپوست کردن مواد غذایی را یاد بگیرید.

نکات مورد توجه:

  • زباله مواد غذایی مثل میوه‌ها و سبزیجات، قهوه، تخم مرغ، کیسه‌های چای و باقی مانده مواد اولیه تهیه غذا را می‌توانید کمپوست کنید.
  • گوشت، لبنیات و روغن‌ها را برای کمپوست استفاده نکنید.
  • زباله‌های زیست تخریب پذیر مثل مقوا، روزنامه، پوشش گیاهی و دیگر مواد آلی را می‌توانید به کمپوست اضافه کنید.

 

عکس کمپوست زباله‌های مواد غذایی

 

۲- نزدیک‌ترین مرکز بازیافت به محل زندگی خود را پیدا کنید. اگر فضا و وقت لازم برای کمپوست کردن مواد غذایی را ندارید می‌توانید به مراکز بازیافت مراجعه و زباله مواد غذایی را تحویل این مراکز دهید.

توجه: به مرکز بازیافت مراجعه کرده و قوانین آن‌ها برای تحویل گرفتن زباله مواد غذایی را مطلع شوید، بپرسید زباله چه مواد غذایی را تحویل می‌گیرند و کیسه‌های مخصوص را از آن‌جا تحویل بگیرید.

 

عکس بازیافت زباله‌های مواد غذایی

 

۳- در اکثر محله‌ها و مجتمع‌های آپارتمانی، سطل‌های بزرگ تفکیک زباله وجود دارد، زباله‌های مواد غذایی را در کیسه‌های مخصوص نگه دارید و هر زمان نیاز به تخلیه داشت، آن را داخل سطل مخصوص بازیافت مواد غذایی قرار دهید.

 

عکس سطل مخصوص بازیافت زباله‌های مواد غذایی

 

۲- اهدا مواد غذایی اضافی

۱- وقتی مهمان دارید و غذا زیاد درست می‌کنید، یا از زمان خرید مواد غذایی خاصی مدت زیادی گذشته است، اگر مواد غذایی شما سالم است و نمی‌خواهید آن‌ها را دور بریزید بهترین کار بسته بندی آن به شکل صحیح و اهدا به مراکز خیریه یا افراد نیازمند است. موقع بردن غذا به خیریه نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • حتما غذا‌های فاسد نشده مثل سبزیجات کنسرو یا فریز شده، سوپ، ماهی و گوشت با بسته بندی سالم را اهدا کنید.
  • غلات و حبوبات و آب بسته بندی نیز مناسب اهدا به خیریه است.
  • غذا و مواد غذایی اهدایی را درون ظرف‌های شیشه‌ای بسته بندی نکنید، زیرا موقع حمل و نقل ممکن است بشکند.

 

عکس مواد غذایی مناسب برای اهدا

 

۲- با موسسه خیریه یا جایی که برای نیازمندان غذا تهیه می‌کند تماس بگیرید تا بدانید چه غذا‌هایی را نیاز دارند و چه قوانینی برای تحویل گرفتن این غذا‌ها دارند. سپس مواد غذایی اضافه را به درستی بسته بندی کنید و تحویل مراکز خیریه دهید.

 

عکس اهدا مواد غذایی اضافه به خیریه

 

۳- یک فروشگاه مورد اعتماد پیدا کنید، مواد اضافه‌ای که در خانه دارید و زمان انقضا آن نزدیک است را به فروشنده تحویل دهید تا به افراد نیازمند بدهد.

 

اهدا مواد غذایی اضافه

 

۳- دور ریختن مواد غذایی غیر قابل بازیافت

۱- مواد غذایی که کپک زده‌اند یا در حال خراب شدن هستند درون سطل زباله قرار ندهید. در کیسه دیگری این مواد را بریزید و سریع دفع کنید. مواد غذایی مثل گوشت وقتی فاسد می‌شوند آفات و حشرات را به خود جذب کرده و سم تولید می‌کنند.

توجه: گوشت یا هر نوع مواد غذایی خام را قبل از اینکه درون کیسه زباله بریزید، در یک کیسه نایلونی قرار داده و درب آن را گره بزنید. با این کار از نشت بوی فساد آن جلوگیری می‌کنید.

 

عکس دفع مواد غذایی فاسد

 

۲- زباله برخی مواد غذایی مانند پوست تخم مرغ یا موادی که کم آب هستند را درون آتش بسوزانید. از آتش شومینه، باربیکو یا اجاق چوبی استفاده کنید. آتش در فضای باز برپا کنید و زباله مواد غذایی را درون آن بریزید. سپس خاکستر سرد شده آن را داخل خاک چال کنید.

نکات مورد توجه:

  • اگر به گردش خارج از شهر رفتید و آتش روشن کردید یا کباب درست کردید، زباله‌های مواد غذایی را در آخر روی همان زغال بریزید و بعد از خاکستر شدن چند کف بیل خاک روی خاکستر‌ها بپاشید.
  • زباله مواد غذایی کم آب مانند پوست تخم مرغ ممکن است منفجر و پرتاب شود. پس نزدیک آتش نایستید.

 

سوزاندن زباله‌های مواد غذایی

 

۳- زباله مواد غذایی نرم و خمیری را که چربی و روغن کمی دارند مثل گوجه فرنگی فاسد یا کدوی خراب شده را می‌توانید درون چاه توالت بریزید. به این ترتیب همراه با فاضلاب تبدیل به کود کشاورزی می‌شود.

 

عکس دفع مواد غذایی فاسد

 

۴- روغن مانده در ظرف پخت و پز را درون سینک ظرف شویی خالی نکنید، روغن باعث مسدود شدن لوله‌های راه آب سینک می‌شود. روغن مانده را درون یک شیشه مربا جمع کنید و بعد از پر شدن شیشه آن را درون سطل زباله بیاندازید.

 

عکس دفع مواد غذایی فاسد

 

۵- موقع دور ریختن یا کمپوست مواد غذایی توجه لازم به نوع مواد غذایی داشته باشید، به عنوان نمونه:

  • برنج و ماکارونی خام و اضافه مانده در پشت کابینت را دور نریزید، به مراکز بازیافت غذا یا دامداری تحویل دهید.
  • برای پرنده‌ها هرگز نان خشک نریزید، نان خشک ارزش غذایی کمی دارد. با این کار باعث صدمه رساندن به پرنده می‌شوید.
  • شیر و لبنیات را به هیچ عنوان کمپوست نکنید. این مواد را بلافاصله بعد از فاسد شدن در چاه فاضلاب تخلیه کنید. یا درون کیسه نایلونی ریخته و به سطل آشغال منتقل کنید.

 

عکس دفع مواد غذایی فاسد

 

۴- نگهداری از زباله مواد غذایی قبل از دفع

۱- زمان بردن زباله توسط شهرداری را به خاطر بسپارید. هرگز کیسه زباله رو پیش از موعد از سطل خارج نکنید. بوی حاصل از آن مگس و حشرات را به محیط اطراف شما جذب می‌کند.

 

عکس دور ریختن مواد غذایی

 

۲- زباله مواد غذایی را به قطعات کوچک تبدیل کنید تا فضای کمتری بگیرد.

 

عکس دور ریختن مواد غذایی

 

۳- محتویات مایع درون ظروف را کاملا تخلیه کنید و سپس آن را درون سطل زباله قرار دهید.

 

عکس دور ریختن مواد غذایی

 

همچنین بخوانید:

 

برگرفته از: Wikihow

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید