ستاره | سرویس سلامت – در ابتدا بطور خلاصه موضوع اختلال خواب را بررسی میکنیم و در ادامه به معرفی روشهای درمان این عارضه از جمله مصرف قرص مودافینیل خواهیم پرداخت.
چرا دچار اختلالات خواب میشویم؟
بی خوابی شبانه از مشکلاتی است که باعث میشود در طول روز احساس کسالت و بیحوصلگی داشته باشید. همه ما بعد از یک روز کاری احتیاج به استراحت و آرامش شبانه داریم اما خیلی افراد شب را تا صبح با بیخوابی دست و پنجه نرم میکنند. بیخوابی برای هر فرد میتواند دلیل خاص خود را داشته باشد. این مشکل معمولاً ناشی از اضطراب و تنش هیجانی است. از دیگر علتهای بیخوابی، میتوان احساس عدم امنیت، ترس از تنهایی، افسردگی و مصرف کافئین را نام برد. اختلال خواب در هر سنی ممکن است رخ دهد اما در کودکان و افراد سالمند معمولا شیوع بیشتری دارد.
ممکن است بیخوابی تنها چند روز به طول بیانجامد که در این صورت با مصرف موقتی برخی از داروهای خوابآور این مشکل قابل رفع است. اما در مواردی این بیخوابی حتی بیشتر از یک سال طول میکشد. در این مواقع مراجعه به پزشک و استفاده از یک درمان دارویی مناسب طولانی مدت لازم است. داروهایی که در زمنیه رفع اختلالات خواب مورد استفاده قرار میگیرند متنوع بوده و این به عهده پزشک است که با معاینه بیمار و گرفتن شرح حال از او درمان مناسب را تجویز کند. در لینک زیر به معرفی برخی از انواع قرص خواب پرداختهایم. برای آشنایی با چند قرص خواب قوی (عوارض مصرف قرص خواب آور)، این مطلب را در ستاره مطالعه کنید.
مودافینیل یا داروی تقویت هوش؟
قرص مودافینیل چیست؟
قرص مودافینیل (Modafinil) از داروهای درمانکننده اختلالات خواب است که علاوه بر کاهش خوابآلودگی به افزایش هوشیاری و تمرکز هم کمک میکند. این دارو اعتیادآور نبوده و باعث وابستگی نمیشود. از این دارو در مواردی هم به صلاحدید پزشک برای درمان بیماریهای روحی مثل افسردگی و اختلال دوقطبی هم استفاده میشود.
نامهای تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نامهای تجاری | Provigil |
موارد مصرف |
رفع اختلالات خواب |
عوارض |
سرگیجه، سردرد، تهوع، هیجان، عصبانیت، اضطراب، بیخوابی، اسهال، گرفتگی بینی، اختلالات گوارشی مثل معده درد و نفخ، اختلالات شخصیتی، بیاشتهایی، افزایش فشار خون، تپش قلب، خشکی دهان |
تداخل دارویی |
داروهای ضد بارداری، داروهای ضد صرع و الکل |
مقدار و نحوه مصرف داروی مودافینیل
نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید
۱. در افراد سالمند میزان مصرف دارو با دوز پایین باید آغاز شود.
۲. در صورت داشتن هر نوع سابقه حساسیت دارویی قبل از مصرف دارو با پزشک مشورت کنید.
۳. در صورت داشتن مشکلات قلبی، مشکلات مربوط به کلیه و کبد پزشک را در جریان قرار دهید.
۴. اگر سابقه افسردگی داشته و یا به مواد مخدر و الکل اعتیاد دارید حتما درباره مصرف یا عدم مصرف قرص مودافینیل با پزشک مشورت کنید.
۵. از آنجاییکه مصرف این دارو ممکن است باعث ایجاد سرگیجه شود در ابتدای مصرف از انجام کارهای نیازمند تمرکز مثل رانندگی خودداری کنید.
۶. هیچگاه میزان دارو را کم یا زیاد نکنید.
۷. دارو را طبق دستور پزشک مصرف کنید.
۸. طی مصرف این دارو فشار خون و در صورت داشتن بیماری دیابت قند خون خود را به صورت منظم و دورهای چک کنید.
۹. در صورت بروز علایم غیرمعمول مثل التهاب شدید پوست مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.
درمان بی خوابی با روشهای طبیعی
اگرچه داروهای مختلفی برای درمان بی خوابی وجود دارد اما همیشه اعتماد به گیاهان دارویی و روشهای خانگی هم بیتاثیر نبوده است. خوراکیهای طبیعی در اطراف ما وجود دارند که میتوانند به رفع اختلالات خواب ما کمک کنند. عسل یکی از معروفترین مواد طبیعی آرامبخش است. در لینک زیر با دیگر روشهای خانگی درمان بیخوابی آشنا میشوید.
امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را به عنوان قرص خواب داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله “ستاره” در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.