چرا نباید در الهی بودن قرآن تردید کنیم؟

ایجاد سوال در مورد الهی بودن قرآن اشکالی ندارد، اما لازم است که بعد از این تردید به دنبال پاسخ بگریدم و با پاسخی قاطع خودمان را قانع کنیم.

الهی بودن قرآن

ستاره | سرویس مذهبی – گاهی اندیشه های نادرست و آغشته به وسوسه های شیطان انسان را به سمت این تصور می برد که قرآن کلام خدا نیست. اگر در الهی بودن قرآن تردیدی در دلتان وجود دارد تلاش کنید تا سوره ای مثل آن را بیاورید.

 

عکس کتاب قرآن

 

تردید در الهی بودن قرآن از کجا به وجود می آید؟

هر کسی حق دارد از خودش بپرسد که آیا قرآن واقعا کلام خداوندی است که جهان را خلق کرده است؟ به وجود آمدن این تردید یک امر عقلانی است و خداوند نه تنها آن را گناه ندانسته و نهی نکرده است بلکه از این تردید برای هر چه بیشتر آشنا کردن انسان با قرآن بهره می برد.

 

چگونه این تردید را برطرف کنیم؟

گام اول:

اگر تردیدی در این دارید که قرآن کلام خداوند است تلاش کنید تا سوره ای مانند آن بیاورید. لازمه این تلاش آن است که قرآن را بخوانید و در خصوصیات آن دقت کنید؛ این اولین گام برای هدایت انسان به سمت نور قرآن است.

 

گام دوم:

گام دوم زمانی برداشته می شود که به این نتیجه می رسید که هرگز نمی توانید کلامی مثل قرآن بیاورید؛ کلامی که هم معنایش بسیار ارزشمند و مهم است و هم ظاهری بی نهایت زیبا و لطیف.

 

چالش قرآن برای کسانی که تردید دارند

خداوند در آیات ۲۳ و ۲۴ سوره بقره می فرماید:

«وَ إِنْ کُنْتُمْ في‏ رَيْبٍ مِمَّا نَزَّلْنا عَلي‏ عَبْدِنا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِنْ مِثْلِهِ وَ ادْعُوا شُهَداءَکُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ کُنْتُمْ صادِقينَ. فَإِنْ لَمْ تَفْعَلُوا وَ لَنْ تَفْعَلُوا فَاتَّقُوا النَّارَ الَّتي‏ وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجارَةُ أُعِدَّتْ لِلْکافِرينَ»

«و اگر درباره آنچه بر بنده خود [پیامبر] نازل کرده ایم شک و تردید دارید (دست کم) یک سوره همانند آن بیاورید و گواهان خود را -غیر خدا- برای این کار فرا خوانید اگر راست می گویید. پس اگر چنین نکنید -که هرگز نخواهید کرد- از آتشی بترسید که هیزم آن، بدن های مردم (گنهکار) و سنگها [بتها] است و برای کافران، آماده شده است»

بنابراین خداوند در قرآن از کسانی که دچار تردید شده اند اینگونه دعوت می کند و همین دعوت مقدمه ای می شود برای شفا یافتن با نور قرآن. چنان که در آیه ۸۲ سوره اسرا آمده است:

«وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنينَ وَ لا يَزيدُ الظَّالِمينَ إِلاَّ خَساراً»

«و از قرآن آنچه شفا و رحمت است برای مؤمنان نازل می کنیم و ستمگران را جز خسران (و زیان) نمی افزاید»

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید