ستاره | سرویس مذهبی _ داروی امام صادق (ع) چیست و چه خواصی دارد؟ “داروی بلغمزدای امام صادق”که به “داروی امام صادق” نیز معروف است، برای درمان غلبه مزاجی بلغم توصیه شده که طبعی سرد و مرطوب دارد. مطابق با برخی روایات، شیوه تهیه این دارو و موارد مصرف آن، ابتدا از سوی امام صادق (ع) توصیه شدهاست. در این مقاله، به طرز تهیه این دارو و موارد مصرف آن میپردازیم.
داروی امام صادق چیست و چه سندی دارد؟
داروهای زیادی به امام صادق (ع) منسوب است. علاوهبر داروهایی که روش ساختشان توسط این امام معرفی شده، برخی توصیههای پزشکی نیز از ایشان روایت میشود؛ اما زمانیکه شخصی درباره “داروی امام صادق” صحبت کند، منظورش “داروی بلغم زدای امام صادق” خواهد بود. این دارو عمدتا برای درمان بلغم تجویز میشود و مطابق با بیان پزشکان سنتی، روایتی از امام صادق باعث شده که این دارو را به ایشان منسوب کنند. از جمله عالمانی که برای اولینبار به این دارو و خواص آن اشاره کردند میتوان به آیت الله عباس تبریزیان اشاره کرد.
بلغم چیست؟
مطابق با علم پزشکی اسلامی یا علم پزشکی اخلاطی، انسانها با توجه به چهار طبع و فروعات این چهار طبع، دستهبندی میشوند. یکی از این طبایع، “بلغم” است. بلغم طبعی سرد و مرطوب دارد. افرادی که طبایعی بجز بلغم دارند، بر اثر مصرف بیرویه خوراکیهای سرد و مرطوب، دچار غلبه بلغم میشوند. غلبه بلغم با نشانههای زیادی همراه است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
نشانههای غلبه بلغم چه مواردی است؟
غلبه بلغم معمولا با نشانههای زیر همراه است:
- سفیدی و رنگپریدگی پوست
- نرمی و سستی ماهیچهها
- افزایش بزاق دهان
- خواب زیاد
- ضعیف شدن قوه فکر
در پایان به این نکته توجه داشته باشید که برای تشخیص دقیق اختلال مزاجی، بهتر است به یک پزشک سنتی مراجعه کنید.
شیوه تهیه داروی امام صادق
در ابتدا باید مواد لازم برای تهیه این دارو را آماده کنید.
مواد لازم برای داروی امام صادق
برای تهیه این دارو، باید پیمانه خاصی در نظر بگیرید و براساس آن پیمانه، هریک از مواد را به یکدیگر اضافه کنید. پیمانه میتواند چیزی شبیه به قاشق چای خوری یا پیمانهای به این سایز باشد.
مواد لازم | |
مصطکی | یک پیمانه |
کندر | یک پیمانه |
آویشن | یک پیمانه |
زنیان | یک پیمانه |
سیاهدانه | یک پیمانه |
عسل | چهار پیمانه |
طرز تهیه داروی امام صادق
- ابتدا، باید تمام مواد لازم را (بجز عسل) آسیاب و الک کنید.
- سپس همه را با عسل ترکیب کنید و هم بزنید
- تا جایی هم بزنید که مواد با یکدیگر مخلوط شوند و حکم یک ماده را پیدا کنند.
موارد مصرف داروی امام صادق
داروی امام صادق عمدتا برای درمان بلغم و سردی مزاج استفاده میشود، اما خواص این دارو به درمان بلغم محدود نیست. بنا بر قول پزشکان سنتی، موارد دیگری نیز وجود دارد که از جمله درمانهای داروی امام صادق است. موارد زیر را میتوان از این جمله دانست:
- اثر بخش برای درمان اخلاط گلو و مجرای تنفسی
- اثربخش برای ریزش مو
- اثربخش برای ضعف حافظه
- اثربخش برای ضعف دید و برخی دیگر از بیماریهای چشم
- اثربخش برای درمان برخی بیماریهای گوش
- اثربخش برای بیحوصلگی
- اثربخش برای سردی بدن، به ویژه سردی دست و پا
برخی دیگر از درمانهای احتمالی داروی امام صادق، موارد زیر است:
- چروک و پژمردگی سطحی پوست
- سردرد های دوران کهنسالی
- خواب بیموقع یا خواب زیاد
- اشتهای فراوان و بدون دلیل
- افتادگی ابروها
- سرطان غدد لنفاوی
میزان مصرف داروی امام صادق
روزانه از این دارو، به میزان یک عدد نخود (یا فندوق) مصرف کنید تا زمانیکه مشکلتان حل شود. توجه داشته باشید که کودکان باید نصف این مقدار را بصورت روزانه مصرف کنند.
نکته مهم: بانوان باردار، با دقت بیشتری این دارو را مصرف کنند و از مصرف بیرویه آن خودداری کنند؛ چراکه سیاهدانه جزو ترکیبات اصلی این دارو است و پزشکان مصرف سیاهدانه را برای بانوان باردار بسیار خطرناک میدانند.
سخن آخر
داروی بلغم زدای امام صادق، بیشتر برای درمان بلغم و سردی مزاج استفاده میشود، درحالیکه مصارف دیگری نیز برای این دارو معرفی شدهاست. این دارو اساسا گیاهی بوده و از عسل، کندر، مصطکی، آویشن، زنیان و سیاهدانه تشکیل میشود. موارد مصرف این دارو را برای بهبود مشکلاتی مانند سردی دست و پا، ضعف اعصاب، ضعف حافظه و خلطهای گلو دانسته اند. داروی معرفی شده توسط امام کاظم نیز برای بهبود بیماریهای مختلف توصیه شده است؛ از این رو پیشنهاد میکنیم با خواص و نحوه تهیه داروی معجزه آسای امام کاظم (ع) و داروی امام رضا (ع) چیست و چه کاربردهایی دارد؟ نیز آشنا شوید. تجربه شما در استفاده از این دارو چیست؟ کارشناسان مذهبی سایت ستاره، مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما درباره این مقاله هستند.