موقع گیر کردن در آسانسور چه کار کنیم؟

آسانسورها نیز مانند هر وسیله دیگری ممکن است دچار مشکل شوند، اما سوال این است که موقع گیر کردن در آسانسور چه کار کنیم؟ در این هنگام شما باید با حفظ آرامش سعی کنید دیگران را به وسیله زنگ اضطراری آسانسور، فریاد زدن و… خبردار کنید.

گیر کردن در آسانسور

ستاره | سرویس خانه داری – اگرچه آسانسورها در ابتدا مشکلات زیادی داشتند، اما امروزه با پیشرفت‌های حاصل شده مهندسان معتقد هستند این وسیله خطر جانی برای افراد ندارد. البته هنوز هم احتمال از کار افتادن آن وجود دارد. بنابراین بهتر است بدانیم موقع گیر کردن در آسانسور چه کار کنیم؟ اگر شما هم در این‌باره کنجکاو هستید با ما همراه باشید. در ادامه به بایدها و نبایدها در هنگام گیر افتادن در آسانسور می‌پردازیم.

 

موقع گیر کردن در آسانسور چه کار کنیم؟

بی‌تردید زمانی که متوجه شوید در آسانسور گیر کرده‌اید یک حس ترس و وحشت به سراغتان می آید اما بهترین کار در چنین شرایطی حفظ آرامش است خوب دقت داشته باشید که سراسیمه‌ عمل کردن هیچ کمکی به شما نخواهد کرد. بنابراین ابتدا نفس عمیق بکشید و آرامش خود را حفظ کنید.

اگر چراغ آسانسور خاموش شده است، یک منبع نور پیدا کنید. در زمانی که آسانسور تاریک است می‌توانید از چراغ گوشی تلفن همراه خود استفاده کنید. دکمه تماس را فشار دهید، با این کار به پرسنل نگهداری آسانسور یا مسئولین ساختمان هشدار داده می‌شود مشکلی در آسانسور وجود دارد. این سریعترین و بهترین راه برای کمک به شماست.

 

موقع گیر کردن در آسانسور چه کار کنیم؟ استفاده از دکمه تماس

 

اگر جوابی از فشار دادن کلید تماس نگرفته‌اید می‌توانید تلفن همراه خود را چک کنید و در صورتی که آتن داشتید، با آتش نشانی تماس بگیرید. برای تماس با آتش نشانی از شماره ۱۲۵ استفاده کنید. اگر بازهم پاسخی نگرفتید چند بار دکمه زنگ را به صدا درآورید.

 

موقع گیر کردن در آسانسور چه کار کنیم؟ استفاده از دکمه زنگ

 

در ادامه اگر باز همچنان در آسانسور بودید دکمه باز شدن درب را فشار دهید. این دکمه ممکن است در چنین حالتی کار کند و درب آسانسور برای شما باز شود.

 

موقع گیر کردن در آسانسور چه کار کنیم؟

 

در ادامه نیز دکمه دیگری به نام دکمه بستن درب وجود دارد که آن را هم فشار دهید ممکن است درب تکان خورده و باز شود.

 

موقع گیر کردن در آسانسور چه کار کنیم؟

 

اگر نمی‌توانید برای کمک تماس بگیرید و تلاش‌های شما تاکنون بی‌نتیجه مانده سعی کنید توجه افراد خارج از آسانسور را جلب کنید. اگر دکمه تماس را امتحان کرده‌اید یا سعی در برقراری تماس دارید و پاسخی نگرفته‌اید‌، در این صورت سعی کنید فریاد بزنید یا با بیرون از آسانسور ارتباط برقرار کنید بسته به انتقال صدا از درب باید به درب آسانسور بکوبید تا صدا از آن منتقل شود. فریاد زدن می تواند به کسانی که بیرون از آسانسور هستند، خبر دهد که شما گیر افتاده‌اید.

اگر هیچکدام از روش‌های یاد شده کمکی نکرد، نگران نباشید. کمی صبر کنید دیگر ساکنین ساختمان از آسانسور استفاده خواهند کرد و متوجه وجود مشکل خواهند شد پس در چنین شرایطی اگر نتیجه نگرفتید کمی صبر کنید. اگر در آسانسور تنها بودید سعی کنید خودتان را به چیزی مشغول کنید تا آرامش خود را حفظ نمایید.

نکته: در هنگامی که درب آسانسور باز شد دکمه باز بودن درب را فشار دهید تا مطمئن شوید که موقع بیرون رفتن آسانسور حرکت نخواهد کرد.

 

علل گیر کردن آسانسور چیست؟

توقف آسانسور می‌تواند به یکی از علل زیر رخ دهد.

۱. قطع برق

یکی از دلایل از کار ایستادن آسانسور قطع برق است که ممکن از به هر دلیلی اتفاق بیفتد. البته اگر ساختمان مجهز به برق اضطراری است نگران نباشید چون آسانسور به کار خود ادامه می‌دهد و شما را در اولین طبقه پیاده می‌کند.

۲. استفاده نادرست از آسانسور

یکی از عواملی که گاهی استفاده کنندگان آسانسور به آن توجه نمی‌کنند دستورالعمل استفاده از آسانسور به خصوص ظرفیت آن است. به ظرفیت یا تعداد مسافرانی که آسانسور گنجایش دارد، دقت کنید. این موضوع می‌تواند در عملکرد مکانیکی آسانسور مشکل ایجاد کرده وموجب از کار ایستادن آن شود.

۳. آسانسور دچار عیب شده است

یکی از عوامل دیگر در گیر کردن آسانسور وجود نقص و عیب در آن است. آسانسور یک وسیله برقی است که ممکن است به هر علت دچار نقص شود. در صورتی که آسانسور هنگام کار دچار مشکل شود، برای حفظ امنیت بیشتر مسافران به حرکت ادامه نمی‌دهد.

 

زمانی که در آسانسور گیر افتادید چه کارهایی را نکنیم؟

همان‌طور که گفته شد به خود مسلط باشید و سعی کنید وحشت زده عمل نکنید. دقت کنید در صورتی که تحت تأثیر شرایط قرار بگیرید و عجولانه عمل کنید با مشکل مواجه خواهید شد. اصلا سعی نکنید که از دریچه سقف آسانسور فرار کنید این یک اشتباه بزرگ است. اگر از بین دو درب نوری می‌بینید یعنی آسانسور بین در یک طبقه متوقف شده و با فریاد زدن و یا نور انداختن با گوشی خود می‌توانید به دیگران خبر دهید، اما سعی نکنید با اعمال فشار درب آسانسور را باز کنید. چنین کاری می‌تواند باعث تکان خوردن اتاق آسانسور شده گیر کند برای تیم نجات دهنده مشکل ساز شود.

در این هنگام به هیچ وجه با گوشی خود زیاد کار نکنید، شارژ باتری آن را حفظ نمایید تا اگر شرایط محیا شد بتوانید از آن برای برقراری تماس استفاده کنید. هدر دادن باتری گوشی ممکن است برای شما گران تمام شود.

 

چه زمانی بهتر است از آسانسور استفاده نکنیم؟

در برخی شرایط نباید از آسانسور استفاده کنید. بعضی از این شرایط عبارتند از:

  • اگر می‌دانیم که آسانسور دچار نقص فنی شده هرچند هم که کوچک باشد نباید از آن استفاده کنید و تا برطرف شدن کامل عیب به‌وجود آمده باید صبر کنید.
  • در صورتی که در ساختمان آتش سوزی رخ داده باشد نباید از آسانسور استفاده کنیم. استفاده از آسانسور در چنین موقعیتی می‌تواند بسیار خطرناک باشد.
  • پس از وقوع زلزله استفاده از آسانسور کار صحیحی نیست. بنابراین تا زمانی که عملکرد صحیح آن تأیید نشود نمی‌توانیم از آن استفاده کنیم.

 

اگر متوجه شدید کسی در آسانسور گیر کرده باید چه کنید؟

اگر متوجه شدید فرد یا افرادی در آسانسور گیر کرده‌اند، شما هم مانند افراد داخل آسانسور باید خونسردی خود را حفظ کنید و با آن‌ها ارتباط برقرار نمایید. اگر فردی یا افرادی در داخل آسانسور دچار مشکلی شده‌اند یا دارای بیماری قلبی هستند هرچه سریعتر آتش نشانی و اورژانس را خبر کنید.

در گام بعد خوب دقت کنید که اتاق آسانسور در تراز با کف ساختمان متوقف شده یا نه اگر هم تراز با ساختمتن متوقف شده باشد می‌توانید با کلیداظطرای درب آن را باز کنید. کلید اضطراری به‌طور معمول دست مدیر ساختمان یا یکی از ساکنین است. در غیر این‌صورت هرچه سریع‌تر با آتش نشانی تماس بگیرید تا آن‌ها با توجه به دوره‌های آموزشی که دیده‌اند و تجربیاتی که دارند، افراد را از اتاق آسانسور خارج کنند.

 

در آخر

استفاده از آسانسور در شهرهای امروزی به یک امر هر روزی تبدیل شده به همین دلیل ممکن است در هنگام استفاده از این وسیله دچار مشکل شوید. فراموش نکنید که اولین شرط حفظ آرامش است، اگر در این زمینه مشکل دارید، توصیه می‌کنیم مطلب آرام سازی یا ریلکسیشن چیست؟ را از دست ندهید. آیا راهکار دیگری برای گیر کردن در آسانسور سراغ دارید؟ در این صورت فراموش نکنید آن را با ما و سایر همراهان ستاره به اشتراک بگذارید.

 
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید