نمونه رژیم غذایی ۱۵۰۰ کالری + مزایا و معایب

رژیم غذایی 1500 کالری در زیرمجموعه روش‌های کالری‌شماری و کنترل کالری دریافتی با هدف تناسب اندام قرار می‌گیرد. برای حفظ سلامتی و رسیدن به وزن دلخواه با استفاده از این رژیم، لازم است با تعریف، مزایا، معایب و باید و نبایدهای آن به‌خوبی آشنا باشیم.

رژیم ۱۵۰۰ کالری نوعی برنامه غذایی است که با محدود کردن کالری دریافتی در روز به اندازه ۱۵۰۰ کالری برای کاهش وزن استفاده می‌شود. برای کسب نتیجه دلخواه از این رژیم غذایی سالم، باید دفترچه‌ای برای ثبت مواد غذایی مصرفی خود به همراه داشته باشید و روزانه کالری‌شماری کنید. ضمنا از آن‌جایی که این روش کاهش وزن، تاثیری تدریجی دارد، لازم است به صورت هفتگی و با استفاده از یک ترازوی دقیق وزن خود را بگیرید و تغییرات آن را زیر نظر داشته باشید تا با مشورت با پرشک‌تان به روند کاهش وزن خود کمک کنید. در ادامه این بخش از ستاره، به رژیم غذایی ۱۵۰۰ کالری و مزایا و معایب این برنامه غذایی که از بهترین رژیم‌های لاغری است، پرداخته‌ایم.

رژیم غذایی ۱۵۰۰ کالری چیست؟

برای کاهش وزن با هدف تناسب اندام یا کنترل و درمان بیماری‌ها، لازم است کالری دریافتی بدن‌تان از آن‌چه که نیاز دارد، کم‌تر باشد و این خود مستلزم پیروی از یک رژیم غذایی اصولی سریع و بدون گرسنگی است که می‌بایست توسط یک متخصص تغذیه تنظیم شود. یکی از روش‌هایی که کالری دریافتی بدن شما را محدود می‌کند، رژیم غذایی ۱۵۰۰ کالری است؛ در این رژیم غذایی شما مجازید در طول روز تنها به اندازه ۱۵۰۰ کالری غذا بخورید. به عبارتی دقیق و ساده، در این رژیم فرد با هدف رسیدن به وزن ایده‌آل، کالری روزانه خود را تا ۱۵۰۰ کالری محدود می‌کند.

رعایت رژیم غذایی 1500 کالری

مزایای رژیم غذایی ۱۵۰۰ کالری

با محدود کردن میزان کالری دریافتی روزانه زیر نظر پزشک ضمن داشتن الگویی که نیازهای تغذیه‌ای بدن را برطرف می‌کند، سلامت اعضا و دستگاه‌های مختلف بدن به‌خصوص دستگاه گوارش تا حدود زیادی بهبود می‌یابد. با تامین به اندازه فیبر، پروتئین، کربوهیدرات و چربی‌های سالم توسط رژیم غذایی ۱۵۰۰ کالری، التهاب دستگاه گوارش برطرف شده و باکتری‌های مفید روده اصلاح می‌شود. ضمنا کنترل وزن و توجه به تغییرات آن برای کمک به درمان بیماری‌های مرتبط با چاقی، از دیگر مزایای این رژیم غذایی است.

معایب رژیم غذایی ۱۵۰۰ کالری

برای بعضی از افراد میزان کالری دریافتی به اندازه ۱۵۰۰ کالری در طول روز، می‌تواند بسیار کم باشد و نیازهای تغذیه‌ای بدن‌شان را تامین نکند. این امر می‌تواند به‌مرور زمان به افزایش فشار وارده به بدن، ضعف و ناتوانی در ادامه رژیم منجر شود و با ایجاد عوارض و آسیب‌هایی برای دستگاه‌های مختلف و اختلال در عملکردشان همراه باشد. در واقع می‌توان گفت این نوع رژیم مانند سایر رژیم‌ها، برای همه افراد کارایی یکسان و تاثیرات مثبت دلخواه را ندارد و اشخاص با شرایط پزشکی مختلف، می‌بایست برای تعیین بهترین نوع رژیم غذایی با مقاصد خاص درمانی، به پزشک متخصص مراجعه کنند.

خوردنی‌های مجاز در رژیم غذایی ۱۵۰۰ کالری

 

1500 کالری

این رژیم غذایی هم مانند سایر برنامه‌های غذایی از جمله رژیم غذایی نظامی و رژیم تخم‌مرغ باید و نبایدهایی دارد که برای گرفتن نتیجه دلخواه، لازم است از آن‌ها آگاهی داشته باشید. رژیم غذایی ۱۵۰۰ کالری هم از این قاعده مستثنی نیست و اگر می‌خواهید با استفاده از این رژیم به نتایج مطلوبی دست یابید، لازم است درباره خوراکی‌های مجاز در این رژیم اطلاع کافی داشته باشید. برای تامین مواد مغذی موردنیاز بدن خود طی رژیم ۱۵۰۰ کالری، مصرف موارد زیر مجاز و گنجاندن مواردی از هر کدام در رژیم زیر نظر کارشناس تغذیه، ضروری است:

  • انواع میوه
  • منابع تامین پروتئین مانند گوشت، مرغ، تخم‌مرغ، ماهی
  • غلات کامل مانند جو و کینوا
  • حبوبات مانند نخود، عدس و لوبیا
  • چربی‌های مفید مانند آووکادو و روغن زیتون
  • لبنیات مانند ماست، پنیر و کفیر
  • سبزیجات از نوع نشاسته‌ای و غیرنشاسته‌ای
  • آجیل و دانه‌های مغذی مانند بادام، گردو و تخمه آفتاب‌گردان

خوردنی‌های غیرمجاز در رژیم غذایی ۱۵۰۰ کالری

رعایت رژیم 1500 کالری

فراموش نکنید که هدف از رژیم غذایی پیش از هرچیز، کمک به حفظ سلامتی جسمانی و یا بهبود آن است. برای رسیدن به این هدف و هم‌چنین رسیدن به وزن ایده‌آل با رژیم ۱۵۰۰ کالری، از مصرف مواد غذایی مضر در رژیم لاغری پرهیز کنید. در این رژیم هم خوردن موارد زیر ممنوع است و از نبایدهای رژیم غذایی ۱۵۰۰ کالری محسوب می‌شود:

  • فست‌فود و غذاهای آماده فرآوری‌شده مانند سوسیس، کالباس، پیتزا، ناگت مرغ و غیره
  • سرخ‌کردنی‌ها مانند چیپس و دونات
  • شیرین‌کننده‌های مصنوعی مانند قند و شکر
  • انواع کربوهیدرات تصفیه‌شده مانند نان سفید
  • تنقلاتی مانند بستنی، چیپس، نوشابه و آب‌میوه‌های غیرطبیعی

با رعایت اصولی رژیم ۱۵۰۰ کالری چقدر وزن کم می‌کنیم؟

در واقع پاسخ این سوال با توجه به اهداف شما از این رژیم، مواد غذایی انتخابی روزانه و نظر پزشک متخصص متفاوت است. به‌طور کلی، بسته به شرایط و میزان سوخت‌وساز بدن، کاهش وزن با رعایت این رژیم یا هر نوع رژِم دیگری مانند رژیم غذایی بدون نمک، به‌مرور زمان صورت می‌گیرد. هم‌چنین لازم است بدانید علاوه‌بر رعایت رژیم، تحرک مناسب و ورزشی متناسب با اهداف‌تان، به کاهش وزن کمک کرده و به آن سرعت می‌دهد.

1500 کالری تناسب اندام

طبق تحقیقات انجام شده، در شرایط عادی و با رعایت یک رژیم ۱۵۰۰ کالری اصولی، با کاهش ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کالری در روز، طی یک هفته به اندازه نیم تا یک کیلو وزن کم خواهید کرد. نکته مهم این است که برای کاهش وزن عجله نکنید و با فشار آوردن به بدن با گرفتن رژیم‌های سخت، به سلامتی خود آسیب نزنید. کاهش وزن فرآیندی تدریجی است که باید زیر نظر متخصص تغذیه با رعایت اصول خاص و متناسب برای هر فرد انجام شود تا سلامت بدن به خطر نیفتد.

بیشتر بدانید: برای کاهش وزن چقدر باید کالری بسوزانیم؟

یک نمونه رژیم غذایی ۱۵۰۰ کالری

با مراجعه به پزشک مربوطه و یا متخصص تغذیه می‌توانید رژیم ۱۵۰۰ کیلوکالری شخصی خود را دریافت کنید. مواد غذایی گنجانده‌شده در این نوع رژیم با توجه به سن، جنسیت، وزن، وضعیت بدنی و شرایط پزشکی هر فرد، با فرد دیگر متفاوت است. در این بخش تنها یک نمونه از این رژیم که کربوهیدرات، پروتئین و چربی‌های سالم را برای بدن تامین می‌کند، جهت آشنایی بیشتر شما با این نوع رژیم محدودکننده کالری آورده‌ایم.

صبحانه

در این نمونه رژیم، ۴۰۰ کالری به وعده صبحانه اختصاص داده می‌شود و مواد غذایی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • دو تخم‌مرغ آب‌پز معادل ۱۴۰ کالری
  • ۱ تکه نان کامل معادل ۸۰ کالری
  • نصف آووکادو معادل ۱۲۰ کالری
  • یک عدد موز معادل ۶۰ کالری

نکته: در وعده صبحانه می‌توان علاوه‌بر موارد گفته شده، نوشیدنی با میزان کالری صفر مانند چای سیاه یا چای سبز را نیز میل کرد.

میان‌وعده

به میان‌وعده اول یا میان‌وعده صبحانه تا ناهار ۱۵۰ کالری اختصاص داده می‌شود که می‌تواند شامل انتخابی مانند یک‌چهارم فنجان بادام باشد. برای تامین نیازهای غذایی بدن هرگز نباید این میان‌وعده را از قلم انداخت.

ناهار

در توزیع کالری در این نمونه رژیم، برای وعده ناهار ۴۵۰ کالری در نظر گرفته می‌شود که به عنوان یک پیشنهاد می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • صد گرم سینه مرغ پخته‌شده به صورت کبابی معادل ۱۶۵ کالری
  • یک فنجان کینوا پخته معادل ۲۲۰ کالری
  • یک فنجان سبزیجات بخارپزشده معادل ۶۵ کالری

میان‌وعده

برای رساندن هرچه بهتر مواد غذایی مفید مورد نیاز بدن در این نمونه رژیم غذایی ۱۵۰۰ کالری، می‌بایست در میان وعده دوم یا عصرانه، یک میوه با ۱۰۰ کالری مانند یک سیب متوسط را نوش جان کرد.

شام

۴۰۰ کالری نیز برای وعده شام در نظر گرفته شده است که با خوردن موارد زیر می‌توان آن را برای بدن تامین کرد:

  • صد گرم ماهی قزل‌آلا که به صورت کبابی پخته شده و ۲۰۰ کالری را تامین می‌کند.
  • یک فنجان برنج قهوه‌ای معادل ۲۱۵ کالری
  • یک فنجان سالاد سبزیجات معادل ۲۵ کالری

در انتها مجددا یادآوری می‌کنیم که این رژیم ارائه‌شده، تنها یک نمونه برای اطلاع شما و آشنایی بیشترتان با رژیم غذایی ۱۵۰۰ کالری است. برای این‌که رژیم خاص خود را داشته باشید، لازم است حتما به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید تا با در نظر گرفتن نیازهای بدن شما و ارزیابی کلی وضعیت سلامتی‌تان، بهترین رژیم غذایی با مواد غذایی تامین‌کننده نیازهای بدن را برای‌تان تعیین کند.

برای شما که به مطلب کاهش وزن با روش محدودکردن کالری دریافتی روزانه علاقه داشتید، مطالعه رژیم لاغری دخترانه را هم در ستاره پیشنهاد می‌کنیم. 

پزشک تغذیه

 

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید