انشا در مورد تخت جمشید | ۴ انشای جدید در مورد تخت جمشید با مقدمه و نتیجه

در این مقاله، چند انشا در مورد بنای تاریخی تخت جمشید ارائه کرده‌ایم که امیدواریم برای شما کاربردی باشد.

در این قسمت از سایت ستاره، ۴ انشای زیبا در مورد تخت جمشید، مهم ترین بنابی تاریخی ایران را برای دانش آموزان پایه های مختلف تحصیلی آماده کرده‌ایم. شما می‌توانید این انشاها را با مقداری تغیرات و بازنویسی، دوباره نوشته و در کلاس درس ارائه کنید.

⭐انشا اول در مورد تخت جمشید⭐

مقدمه:

یکی از معروف ترین بناهای تاریخی ایران قطعا تخت جمشید است. در حالی که ایران دارای شهرهای بزرگ و پایتخت های مهم بسیاری از جمله اکباتانا، ارساکیا، تیسفون و … بوده، هیچ یک مانند تخت جمشید عظمت و بزرگی نداشته‌اند.

بدنه:

تخت جمشید در استان فارس و در جنوب ایران قرار دارد. این شهر به شهر مدرن شیراز نزدیک است و اساساً در قلب امپراتوری هخامنشی ساخته شده است.

در حالی که ایرانیان هخامنشی دارای چندین شهر بسیار مهم و  پایتخت های دیگر بودند، تخت جمشید قطعاً مکانی با اهمیت روانی بالایی برای امپراتوری بود حتی اگر یک شهر استاندارد نبود.

تخت جمشید توسط بنیانگذار امپراتوری ایران، کوروش کبیر (کوروش دوم تیسپید) ساخته نشده است. پایتخت امپراتوری ساخته شده توسط کوروش پاسارگاد بود که در نزدیکی شیراز امروزی قرار داشت. مقبره های کوروش و پسرش کمبوجیه دوم در آنجا قرار دارد. تخت جمشید توسط داریوش اول هخامنشی، پادشاه ایرانی، که بردیا پسر دوم کوروش بزرگ را کشت و بر تخت سلطنت مستقر شد، ساخته شد.

بقایای باستان شناسی آن نشان می دهد که تخت جمشید مانند دیگر شهرهای بزرگ خاور نزدیک باستان مانند اوروک، بابل، نینوا یا حتی پایتخت معروف ایلامی ها، شوش نبوده است. تخت جمشید دارای کاخ‌ها و ساختمان‌های متعددی بود که در آن‌ها پادشاه سربازان، اشراف دور هم جمع می‌شدند و حتی از دورترین شهراهای امپراتوری هم خراج می‌گرفت.

این شهر دارای ساختارهای مهم سیاسی متعددی بود. معروف ترین آنها قطعا آپادانا است، اصلی ترین و چشمگیرترین ساختمان کاخ و احتمالاً قدیمی ترین ساختمان شهر. سقف آن توسط ۷۲ ستون نگه داشته شده  و مساحتی بالغ بر ۱۰۰۰ متر مربع را پوشانده بود.

تخت جمشید همچنین دارای تعداد زیادی کتیبه سلطنتی ساخته شده توسط شاهان هخامنشی بود. در آنجا کتیبه هایی از داریوش اول، خشایارشا، داریوش دوم و اردشیر اول تا سوم وجود دارد. این کتیبه‌ها به اندازه متن عظیم بیستون که طولانی‌ترین کتیبه سلطنتی هخامنشی و طولانی‌ترین متن پارسی باستان است، با شکوه نیستند، اما جالب هستند و بینشی از پروژه‌های ساختمانی شاهان هخامنشی را نشان می‌دهند.

در اواسط قرن چهارم قبل از میلاد، پادشاه مقدونیه، فیلیپ دوم، یونان را متحد کرد و ارتشی بسیار حرفه ای، مجهز و با رهبری را برای حمله به امپراتوری ایران آماده کرد.اسکندر در نبرد تن به تن، سپاهیان شاه شاهان داریوش سوم را شکست داد. افسانه ها و داستان های زیادی در مورد اینکه دقیقاً با ورود اسکندر به تخت جمشید چه اتفاقی افتاد وجود دارد، اما یک چیز واضح است؛  پایتخت شکوهمند امپراتوری هخامنشی ویران شد.

نتیجه:

تخت جمشید، پایتخت باستانی پادشاهان سلسله هخامنشی ایران (فارس)، یکی از بناهای معروف و قدیمی ایرانی است که تاریخچه بسیار گرانبهایی را در خود جای داده است. این بنای تاریخی سالیان سال نمادی از قدرت و عظمت ابرانیان بود؛ اما سرانجام توسط اسکندر از بین رفت و امروزه تنها بخش کوچکی از آن باقی مانده است. 

انشا در مورد تخت جمشید

⭐انشا دوم در مورد تخت جمشید⭐

مقدمه:

شهر باستانی پارسه موسوم به تخت جمشید که امروزه یکی از آثار باستان‌شناسی ایران است، یادگاری از امپراتوری هخامنشیان ایرانی از ۲۵۰۰ سال پیش است. این شهر که اکنون تخت جمشید نام دارد، توسط داریوش بزرگ در سال ۵۱۸ قبل از میلاد به عنوان پایتخت تشریفاتی امپراتوری تأسیس شد.

بدنه:

کتیبه های تخت جمشید نشان می‌دهد که ساخت پارسه در زمان داریوش اول (ح. ۵۲۲-۴۸۶ ق.م) آغاز شده است. داریوش به عنوان یک پادشاه جدید، تخت جمشید را پایتخت ایران قرار داد که در واقع جایگزین پاسارگاد، پایتخت و محل دفن کوروش کبیر بود.

تخت جمشید که در منطقه ای دورافتاده و کوهستانی ساخته شده بود، امکان استفاده از شاه نشین را نداشت و عمدتاً در فصل بهار به مناسبت جشن سال نو ایرانیان (نوروز) مورد بازدید قرار می گرفت.

بخش‌های زیادی از این مجموعه در زمان داریوش اول، خشایارشا و اردشیر اول ساخته و تکمیل شده است. اما ساخت و تکمیل کاخ های تخت جمشید تا پایان حکومت هخامنشیان ادامه داشت.

هیچ کس نمی داند تخت جمشید برای چه استفاده می شد، اما به نظر می‌رسد که یک مجموعه تشریفاتی بزرگ به خصوص برای امور بین المللی بوده است.

با نگاهی به این ساخت و سازهای بزرگ، ممکن است فکر کنید که با کارگران تخت جمشید مانند اهرام مصر رفتار شده است، اما اشتباه می کنید! پادشاهان هخامنشی با کارگران خود مانند یک برده رفتار نمی‌کردند.

در واقع، آنها با با کارگران بسیار مهربان بودند که در آن زمان بسیار عجیب بود. شواهد این رفتار را می توان در دیوارها و لوح های تخت جمشید یافت. تعجب خواهید کرد اگر بدانید که آنها حتی بیمه و پرداخت های منظم (گوشت، نان و …) به کارگران خود می‌دادند، در صورت وقوع هر حادثه ای، خانواده کارگران در امان و تحت حمایت امپراتوری قرار می گرفتند. زنان نیز حق کار تمام وقت یا حتی پاره وقت داشتند، حتی مرخصی زایمان با حقوق داشتند. آیا می توانید همه این امتیازات کاری را در حال حاضر پیدا کنید؟ حتی در کشورهای صنعتی مدرن؟

اما به عنوان یک قانون نانوشته «هیچ چیز برای همیشه ماندگار نیست»، حتی تخت جمشید باشکوه نیز در طول تاریخ دوام نیاورد. اما هیچ کس دقیق نمی‌داند بچه اتفاقی برای این بنای عظیم افتاد. اما یک نظریه اصلی وجود دارد: اسکندر مقدونی تخت جمشید را به آتش کشید.

شواهد نشان می دهد که آتش از کاخ اصلی شروع می شود و سپس به بقیه شهر سرایت می‌کند. معلوم نیست این کار عمدی بوده یا نه و این بزرگترین معمای پرسپولیس است.

نتیجه:

تخت جمشید نام یکی از شهرهای باستانی ایران در مرودشت استان فارس است که داریوش بزرگ آن را بنیان نهاد. این شهر در سالیان متمادی توسط پادشاهان دیگر هخامنشی همچون خشایارشا و اردشیر اول گسترش یافت و تا سال‌ها پایتخت باشکوه و تشریفاتیِ امپراتوری هخامنشیان بود؛ اما سرانجام توسط اسکندر به آتش کشیده شد.

تخت جمشید

⭐انشا سوم در مورد تخت جمشید⭐

مقدمه:

تخت جمشید از بناهای باستانی در جنوب ایران است که بیش از دو هزار سال پیش بنا شده است. این شاهکار معماری تاریخی در استان فارس قرار گرفته است و همواره توجه مسافران و گردشگران جهانی را جلب کرده است. این مکان باشکوه اساطیر و تاریخی بزرگ را میان پایه‌های خود نهفته دارد که توانسته است همچنان پابرجا بماند.

بدنه:

تخت جمشید از شگفتی‌های فراوانی در زمینه هنر و معماری برخوردار است. این بنا به روش هندسی کاملا دقیق ساخته شده است و با اینکه بخش عظیمی از آن از بین رفته اما بخش باقی مانده آن هنوز قادر است شکوه این مکان را به نمایش بگذارد.

تخت جمشید به عنوان نمادی از قدرت و شکوه امپراتوری هخامنشیان شناخته می‌شود. آغاز ساخت این بنا به سال ۵۲۱ قبل از میلاد برمی‌گردد، هنگامی که داریوش بزرگ شاه هخامنشی بر ایران سلطه کرد و از این مکان به عنوان محل فرمانروایی خود استفاده نمود.

دشت تخت جمشید شامل ۳۹ قرارگاه مسکونی بوده و در دورهٔ هخامنشیان ۴۳٬۶۰۰ نفر جمعیت داشته‌است. اسکندر مقدونی سردار مقدونی در ۳۳۰ پیش از میلاد، به ایران حمله کرد و تخت جمشید را به آتش کشید. بااین‌حال ویرانه‌های این مکان هنوز هم برپا است و باستان‌شناسان از ویرانه‌های آن نشانه‌های آتش و هجوم را بر آن تأیید می‌کنند.

دیدن تخت جمشید به عنوان یکی از معدود مناطق تاریخی جهان، یک تجربه منحصر به فرد مسافران است. این جاذبه‌ی توریستی هر ساله بازدیدکننده‌های زیادی را به خود جذب می‌کند و امکانات رفاهی و گردشگری خوب در اطراف آن فراهم شده است. از جمله فضاهای آموزشی، مراکز خرید، رستوران‌ها و هتل‌ها که توریستان می‌توانند به آسانی در آن استراحت کنند و جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی تصویری را که نمایانگر تاریخ و زندگی در دوران باستان است، به خوبی ببینند.

نتیجه:

تخت جمشید به لحاظ جهانی نیز شهرت زیادی دارد و در زمره میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده است به همین خاطر لازم است در حفظ و نگهداری آن تلاش زیادی انجام شود چون نشان افتخاری برای این مرز و بوم است.

انشا در مورد تخت جمشید

⭐انشا چهارم در مورد تخت جمشید⭐

مقدمه:

تخت جمشید یکی از شاهکارهای بزرگ تاریخ و هنر ایران باستان است. این بنا که در شهر پاسارگاد واقع شده است، در سال ۵۳۰ پیش از میلاد توسط داریوش بزرگ، پادشاه امپراطوری هخامنشی ساخته شد. تخت جمشید به عنوان یکی از میراث جهانی یونسکو شناخته شده است و هر ساله بازدیدکنندگان بسیاری را به خود جلب می‌کند.

بدنه:

تخت جمشید با ابعاد بزرگ و ساختاری منحصر به فرد، یکی از بزرگترین تخت‌های سنگی دنیا است. این بنا دارای سه بخش اصلی است که هر کدام نمایانگر قدرت و شکوه امپراطوری هخامنشی هستند. بخش اول این تخت، تخت مرکزی نام دارد که در آن سلطنت و قدرت شاه واقع می‌شود. بخش دوم، محوطه جنوبی نامیده می‌شود که قبل از ساخت تخت مرکزی بنا شده است و محل مراسمات مذهبی و فرهنگی بوده است. بخش سوم نیز محوطه شرقی است که به عنوان محوطه اداری و مسکونی شناخته می‌شود.

تخت جمشید با استفاده از سنگ‌های بزرگ و سنگ‌های قیمتی ساخته شده است و همچنین با استفاده از تزئینات فرهنگی و هنری متنوع، زیبایی بی‌نظیری به آن بخشیده است. نقوش و تصاویر مختلفی که بر روی دیوارها و درب‌های تخت جمشید قرار دارد، به خوبی نشان دهنده هنر و فرهنگ آن دوران است. هر ساله در زمان جشنواره تخت جمشید، با استفاده از نورپردازی حرفه‌ای، زیبایی و جذابیت این بنای هنری بیشتر برجسته می‌شود.

تخت جمشید یکی از مقاصد گردشگری مهم در ایران است و بازدید از آن تجربه‌ای فراموش ‌نشدنی را به بازدیدکنندگان هدیه می‌دهد. این بنای تاریخی با فراهم کردن اطلاعات مفصل درباره فرهنگ و تاریخ ایران باستان، به بازدیدکنندگان فرصتی می‌دهد تا با میراث فرهنگی این کشور آشنا شوند. همچنین آرامشی که در این مکان حس می‌شود باعث می گردد تا بازدیدکنندگان آرامشی عمیق تجربه کنند.

نتیجه:

این بنا با حمله های زیادی در طول تاریخ مواجه شده است و گاهی تا حد تخریب کامل پیش رفته ولی مجددا بازسازی شده است بنابراین لازم است در حفظ آن تلاش زیادی شود.

در نهایت شما  هم می‌توانید انشا زیبای خود را در مورد تخت جمشید به همراه نام خود برای ما در بخش نظرات پایین همین صفحه ارسال کنید. 

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید