آموزش و پرورش
متخصصان ارتوپدی پا و مچ پا پزشکانی هستند که مانند هر پزشک دیگری در دانشکده پزشکی تحصیل میکنند و پیش از گذراندن دوره ۵ ساله آموزش تخصصی در جراحی ارتوپدی، درجه MD دریافت میکنند و میآموزند که چگونه از استخوانها، ماهیچهها و مفاصل کل بدن مراقبت کنند. سپس در ششمین سال آموزش تخصصی اضافی، بر روی جراحی پیچیده پا و مچ پا به صورت تخصصی کار میکنند. اما متخصصین پا به مدت چهار سال در یک دانشگاه شرکت میکنند و پس از دریافت مدرک DPM، حدود سه سال دوره جراحی میبینند و تمریناتی را میآموزند که به طور تخصصی روی پا متمرکز میشود.
نحوه انتخاب دکتر مناسب
طبق نظر دکتر بابک اتوکش، مواردی که توسط متخصصین ارتوپد و متخصصین پا و مچ پا درمان میشوند، دارای همپوشانی با یکدیگر میباشند و این بیماران هستند که تصمیم میگیرند باید به کدام پزشک مراجعه کنند و با کدامیک احساس راحتی بیشتری داشته باشند. متخصصین پا و مچ پا معمولا به آسیبها، مشکلات و بیماریهای مربوط به پا و مچ پا میپردازند، در حالی که متخصصین ارتوپد بر مشکلات، آسیبها و بیماریهای کل سیستم اسکلتی- عضلانی بدن میپردازند. درک بهتر این موضوع برای بیماران بسیار مفید است و به آنها کمک میکند تا هنگام انتخاب پزشک، تصمیم بهتری بگیرند.
جهت آشنایی با دکتر بابک اتوکش “متخصص ارتوپدی” به لینک زیر مراجعه کنید:
https://drbotoukesh.ir/متخصص-ارتوپدی-در-تهران/
در صورت نیاز به هر کدام از مشکلات زیر لازم است به متخصص پا و مچ پا مراجعه کنید:
- مراقبت از پای دیابتی
- مراقبت از زخم
- اصلاح پینه و میخچه
- ناخنهای فرو رفته در انگشتان پا
- مشکلات پوستی ناخن و بافت نرم
در صورت نیاز به هر کدام از مشکلات زیر لازم است به متخصص ارتوپد مراجعه کنید:
- آسیب دیدگی یا ضربه ورزشی فعال
- مشکلات عضلهای، استخوانی یا تاندونی
- آرتریت در پا یا مچ پا
- شکستگی
- انگشت چکشی و هالوکس والگوس
- آسیب دیدگی تاندون آشیل
باورهای رایج غلط
اول این که، مردم اغلب تصور میکنند که پزشکان ارتوپدی بیشتر مراقبتهای جراحی و متخصصین پا مراقبتهای غیر جراحی ارائه میدهند. در صورتی که هر دو این متخصصین جراحی انجام میدهند و گاهی اوقات تعداد جراحیهای متخصصین پا بیشتر از جراحیهای جراحان ارتوپد میباشد.
دوم این که، مردم اغلب تصور میکنند که بیماریهای رایج پا نیازی به مراجعه و درمان توسط پزشک متخصص ندارند. در صورتی که پزشکان، در زمینه ارائه دادن روشهای درمانی و مراقبتی بیماریهای رایج پا مانند مشکلات ناخن، نوروما، انگشت چکشی، بونیون، فاسیای کف پا، پای دیابتی و… نیز تخصص دارند.
سوم این که، مردم اغلب تصور میکنند که فقط در صورت نیاز به جراحی باید به متخصص ارتوپد مراجعه کنند. در صورتی که، ارتوپدها در ۹۰% درصد موارد تصمیم میگیرند که بیماران را با بریس، ارتز، تزریق و فیزیوتراپی درمان کنند و جراحی را تنها به عنوان آخرین راه حل و در موارد شدید بکار بگیرند.
سهولت دسترسی
با توجه به این که معمولا تعداد متخصصین پا بیشتر از متخصصین ارتوپدی است، مردم اغلب تصور میکنند که برای نتیجهگیری سریعتر میتوانند به متخصصین پا مراجعه کنند. در صورتی که متخصصین پا آسیبهای تروماتیک پا و مچ پا را درمان میکنند، برای بیمارانی که نیاز به فوریتهای پزشکی دارند نیز زمانی را در همان روز یا روز بعد اختصاص میدهند. همچنین به دلیل این که مطبهای متخصصین ارتوپدی مجهز به تجهیزات اشعه ایکس نیز میباشند و بیماران میتوانند به راحتی نیازهای رادیوگرافی خود را رفع کنند، مردم تصمیم میگیرند که به متخصصین پا مراجعه کنند.
بنابراین با توجه به مطالبی که گفته شد، بیمارانی که از بونیون، خار استخوان یا شکستگی در پا و مچ پا رنج میبرند و یا دچار صدمات یا دردهای فوری و غیر فوری هستند، میتوانند به دکتر بابک اتوکش مراجعه کنند و از نتایج درمانی خود شگفت زده شوند.
آدرس وب سایت متخصص ارتوپدی دکتر بابک اتوکش: https://drbotoukesh.ir