ستاره | سرویس آرایش و زیبایی – زایمان و کاهش وزن اغلب با افتادگی پوست شکم همراه است و این مشکل حس ناخوشایندی را در افراد ایجاد میکند. در عمل کاهش وزن، فرد به یک باره حجم زیادی از چربی را از دست میدهد و پوست فرصت حفظ الاستیسیته لازم را ندارد؛ از اینرو پوست بدن، به خصوص در ناحیه شکم، دچار افتادگی میشود. اما ما در این مطلب شما را با روشهای برطرف کردن افتادگی پوست شکم آشنا خواهیم کرد.
آنچه در این مطلب، در رابطه با رفع افتادگی پوست در ناحیه شکم، خواهید خواند:
علت افتادگی پوست شکم
در صورتی که به تازگی مقدار زیادی از وزن خود را کاهش دادهاید، ممکن است پوست شکم شما شل شده باشد و با مشکل افتادگی پوست داشته باشید. کاهش وزن فواید بسیاری برای سلامتی بدن دارد، ولی باید اشاره داشت که افتادگی پوست از مضرات و مشکلات اصلی کاهش وزن به شما میآید. همچنین بارداری میتواند نقش پررنگی در افتادگی پوست شکم داشته باشد. بعد از زایمان بسیاری از خانمها به این مشکل دچار ده و گاها به همین افسردگی پس از زایمان به سراغ آنها میآید.
در این موارد، پوستی که به یک باره تا حد زیادی کشیده شده است، ممکن است بعد کاهش سایز، فرصت جمع شدن و حفظ ظاهر مناسب را نداشته باشد و دچار افتادگی شود. در نتیجه، ممکن است پوستی شل و آویزان داشته باشید که عضلات شکم را پنهان میکنند. اما لازم به ذکر است که پوست انسان میتواند به آرامی با انجام فعالیتهای مداوم ورزشی، و رژیم غذایی غنی از مواد مغذی با حالت جدید بدن سازگار شود، اما چنین موضوعی به زمان زیادی نیازمند بوده و در بلندمدت امکانپذیر است.
درمان افتادگی پوست شکم در طب سنتی
۱. روغن بادام
روغن بادام یک مرطوبکننده طبیعی است و مرطوب شدن پوست نیز میتواند افتادگی پوست شکم را کم کند. برای استفاده از این روغن، ابتدا مقدار کمی روغن بادام را قبل از زمان خواب روی پوست شکم خود بمالید و بعد از بیدار شدن، آن را با آب گرم بشویید.
بیشتر بدانید: روغن بادام و خواص شگفت انگیز آن
۲. آلوئهورا
اسید مالیک موجود در ژل آلوئهورا میتواند خاصیت کشسانی پوست را بهبود ببخشد. برای استفاده از خواص این گیاه، ژل آلوئهورا، عسل و سس مایونز را به میزان ۱ قاشق چایخوری از هر کدام با یکدیگر مخلوط کنید. ترکیب حاصل را روی پوست خود بمالید و پس از ۱۵ دقیقه آن را با آب گرم بشویید. این روش را یک بار در هفته انجام دهید.
۳. نمک دریایی
یکی از راههای آسان برای درمان افتادگی پوست در ناحیه شکم، استفاده از اسکراب نمک دریایی است. ماساژ پوست با نمک دریایی، عرضه خون به منطقه آسیبدیده را افزایش داده و همچنین مواد معدنی فراوانی را به بدن خواهد رساند. برای استفاده از این ماده، ابتدا باید دوش گرفته و سپس مقدار مناسبی اسکراب نمک دریا را روی پوست خود ماساژ دهید.
۴. روغن نارگیل
روغن نارگیل با خاصیت ضد باکتریایی که دارد پوست شما را نرم میکند. به علاوه، روغن نارگیل یک کرم مرطوب کننده طبیعی است. ماساژ دادن پوست شکم با روغن نارگیل، پوست این ناحیه را مرطوب نگه داشته و باعث تولید کلاژنهای جدید میشود. روغن نارگیل همچنین گردش خون را در ناحیه پوست بهبود میبخشد. در نتیجه، با استفاده مداوم از این روغن، شما با افتادگی پوست در ناحیه شکم خود خداحافظی خواهید کرد!
بیشتر بخوانید: خواص روغن نارگیل در زیبایی پوست و مو
۵. گلاب
گلاب یک قابض مؤثر بوده و همچنین تونری طبیعی برای رفع افتادگی پوست در ناحیه شکم به شمار میرود. برای بهره بردن از فواید گلاب، پیش از خواب مقداری گلاب روی پوست شکم خود بمالید.
بیشتر بدانید: خواص گلاب برای پوست صورت
۶. دارچین
دارچین میتواند تولید کلاژن پوست را فزایش دهد. برای درمان افتادگی پوست در ناحیه شکم، پودر زردچوبه و دارچین را به میزان ۱ قاشق چایخوری، با کمی روغن زیتون مخلوط کنید؛ سپس، نصف قاشق چایخوری نمک یا شکر را به مخلوط بیافزایید و پوست شکم خود را با این خمیر مالش دهید؛ ۵ دقیقه صبر کرده و در پایان آن را بشویید.
۷. خیار
خیار یکی از بهترین مواد برای سفت کردن پوست به طور طبیعی است. برای درمان افتادگی پوست در ناحیه شکم، خیار و ماست خانگی را با نسبت برابر ترکیب کنید؛ سپس آن را روی پوست قرار داده، ۱۵ دقیقه صبر کنید تا خشک شود و در پایان آن را با آب بشویید. این روال را چند مرتبه در هفته تکرار کنید.
۸. چای سبز
چای سبز حاوی مادهای به نام اپیگالوکاتچین ۳-گالات (EGCG) است (نوعی آنتیاکسیدان طبیعی که کاربردهای مختلف درمانی دارد.) EGCG میتواند متابولیسم شما را افزایش داده و به کاهش وزن و رفع افتادگی پوست شما کمک کند. برای رفع این مشکل، یک قاشق غذاخوری چای سبز و ۵ برگ ریحان یا نعنا را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید؛ سپس اجازه دهید برای ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد و نصف قاشق عسل و آبلیمو به آن اضافه کنید. سه فنجان چای سبز را روزانه، پس از غذا میل کنید.
بیشتر بدانید: بهترین روش دم کردن چای سبز
۹. روغن خردل
خواص روغن بسیار زیاد است؛ با استفاده از روغن خردل، نه تنها پوست سالمی خواهید داشت، بلکه عضلهسازی نیز خواهید کرد و خود به خود افتادگی پوست در ناحیه شکم شما برطرف خواهد شد. برای این کار ابتدا مقداری روغن خردل را روی دست خود بریزید و سپس با استفاده از آن پوست شکم خود را ماساژ دهید.
۱۰. فلفل تند
خواص فلفل قرمز بسیار زیاد بوده و این ماده با داشتن کپسایسین که دارای خواص ترموژنیک است، برای رفع افتادگی پوست ناحیه شکم موثر است. در واقع این خاصیت فلفل به این معنی است که فلفل با تولید گرما میتواند موجب شود تا کالری بیشتری بسوزانید؛ در نتیجه با چربی سوزی، پوست تعادل الاستیسیته خود را حفظ کرده و از افتادگی پوست جلوگیری خواهد کرد.
۱۱. زاج
از سالها قبل، زنان در هند، زاج را برای سفت شدن پوست و لیفتینگ صورت استفاده میکردند. امروزه نیز زاج در محصولات ضد پیری استفاده میشود، زیرا کریستال فوقالعادهای برای سفت کردن پوست است. برای استفاده از خواص زاج برای افتادگی پوست، مقدار کمی از پودر زاج را در یک ظرف دربدار بریزید. سپس مقداری آب روی این پودر ریخته تا یک خمیر یکدست حاصل شود. در مرحله بعدی یک پنبه را با این ترکیب مرطوب کرده و روی پوست شکم خود بمالید و اجازه دهید تا خشک شود و در پایان آن را با آب بشویید.
درمان افتادگی پوست شکم با لیزر
به کمک لیزر میتوان به جوانسازی و سفت کردن پوست شکم پس از زایمان یا کاهش وزن پرداخت. با لیزر درمانی، خاصیت کشسانی پوست بازیابی خواهد شد. در لیزر درمانی پوست شکم، تولید کلاژن و الاستین، تامینکننده حالت کشسانی و ارتجاعی پوست، تحریک خواهد شد و با فرآیندی طبیعی، افتادگی پوست در ناحیه شکم برطرف خواهد شد.
برای تحریک فرآیند کلاژن سازی و تولید الاستین در لایه درم پوست، گرمای حاصل از لیزر با نفوذ از سطح لایه اپیدرم به لایه درم وارد شده و تغییرات مفیدی را ایجاد خواهد کرد. پس از اتمام لیزر درمانی و تکمیل فرآیند کلاژن سازی بدن، طی جلسات مختلف، پوست شکم کم کم شروع به سفت شدن خواهد کرد. جالب است بدانید که نتایج مطلوبی از این شیوه درمانی به دست آمده است؛ لازم به ذکر است که تعداد جلسات لیزر درمانی برای رفع افتادگی پوست در قسمت شکم، با توجه به نوع لیزر و قدرت آن، شدت افتادگی پوست و واکنش بدن به درمان با لیزر، تعیین خواهد شد.
درمان افتادگی پوست شکم بعد از بارداری
در دوران بارداری به منظور ایجاد فضای مناسب جهت رشد جنین، شکم مادر با رشد جنین بزرگ و بزرگتر شده و خاصیت الاستیسیته پوست کم میشود؛ در نتیجه پس از زایمان پوست شکم دچار افتادگی و شل شدگی خواهد شد، لذا این نگرانی برای مادر وجود دارد که آیا میتوان به اندام قبل از بارداری دست یافت؟ در ادامه راهکارهایی را به شما ارئه خواهیم داد که به شما در درمان افتادگی پوست در ناحیه شکم بعد از بارداری کمک خواهد کرد.
۱. از شیر خودتان برای تغذیه نوزاد استفاده کنید
علاوه بر مفید بودن شیر مادر برای نوزاد، هنگامی که به کودک خود شیر میدهید، کم کم وزن بارداری خود را کاهش میدهید. کاهش وزن تدریجی کمک میکند پوست شما محکم شده و انعطافپذیری آن حفظ شود.
۲. پیاده روی کنید
میتوانید با انجام فعالیتهای سبک ورزشی، بعد از زایمان وزن خود را به تدریج کاهش داده و از افتادگی پوست خود جلوگیری کنید. بهترین فعالیت در این دوره پیادهروی است؛ پس آن را جدی بگیرید.
۳. در طول روز به میزان کافی آب بنوشید
هیدراته ماندن بدن، برای سلامتی پوست شما لازم است و از افتادگی آن جلوگیری میکند. در واقع، کم شدن آب بدن میتواند پوست را خشک و بدون انعطاف کند. از طرفی نوشیدن آب به بدن شما کمک میکند آسانتر چربی را سوزانده و از احتباس آب در شکم نیز کم میکند.
۴. پوست خود را با لیموترش ماساژ دهید
خواص ویتامین C برای بدن و تولید کلاژن الزامی بوده و لیموترش، یکی از غنیترین منابع تامین ویتامین C محسوب میشود. ماساژ پوست شکم با لیموترش تازه، ترکها و افتادگی پوست را بهبود میبخشد. (قبل از استفاده مطمئن شوید که به لیموترش حساست نداشته باشید.)
همچنین بخوانید: جلوگیری از چین و چروک پوست با لیموترش
۵. پوست خود را به صورت هفتگی لایهبرداری کنید
لایهبرداری پوست باعث تحریک تولید کلاژن و سفتی پوست میشود. لایهبرداری همچنین باعث افزایش گردش خون و بازسازی پوست شده و شما میتوانید برای این کار از روشهای مختلف لایهبرداری استفاده کنید.
سخن آخر
در این مقاله روشهای سنتی درمان افتادگی پوست در قسمت شکم، مانند استفاده از ماسک دارچین و زردچوبه و ماسک آلوئهورا آورده شد؛ همچنین شما برای رفع این مشکل میتوانید از لیزر و سایر روشهای پزشکی نیز استفاده کنید. شما برای برطرف کردن افتادگی پوست شکم چه روشی را پیشنهاد میدهید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما و سایر کاربران ستاره به اشتراک بگذارید.
در پایان از شما دعوت میکنیم تا با علت افتادگی پوست صورت و راههای درمان آن نیز در ستاره آشنا شوید.