ارزش غذایی کیوی و فواید مصرف آن

ارزش غذایی کیوی به حدی مطلوب است که این روز‌ها از کیوی به صورت مکمل‌های پودری شکل، قرص یا کپسول استفاده می‌شود. کیوی سرشار از ویتامین ث است و منبع بسیار خوبی برای فیبر غذایی، پتاسیم، مس، منیزیم، منگنر، ویتامین‌ ای و کا محسوب می‌شود.

ارزش غذایی کیوی

ستاره | سرویس خواص شناسی – کیوی از آن دسته میوه‌های خوشمزه‌ای است که بیشتر افردا عاشق مزه ترش آن هستند و خوردن آن چه با پوست، چه بدون پوست فواید بسیاری را برای سلامتی و تندرستی شما به ارمغان می‌آورد. ارزش غذایی کیوی از لحاظ میزان ویتامین ث موجود در آن دو برابر پرتقال و شش برابر لیموترش است. متخصصان تغذیه معتقدند که خوردن یک عدد کیوی در روز نیاز به ویتامین ث روزانه بدن را تامین می‌کند. در ادامه نگاه دقیق‌تری به ارزش غذایی کیوی و فواید مصرف این میوه می‌اندازیم.

ارزش غذایی کیوی و فواید مصرف آن

 

ارزش غذایی کیوی و ترکیبات موثر آن

کیوی سرشار از ویتامین C (ویتامین ث)نام علمی: اسید آسکوربیک – و منبع بسیار خوبی برای فیبر غذایی، پتاسیم، مس، منیزیم، منگنر و ویتامین‌ ای و کا است. ترکیبات اسانس معطر، کارتونوئید‌ها و فلاونوئید‌ها از مواد اصلی و موثر موجود در این میوه است. این میوه همچنین حاوی کلسیم و اسید فولیک است. یک عدد کیوی متوسط ۴۶ کالری انرژی دارد. کیوی میوه‌ای است که مواد غذایی بالا و درصد کالری بسیار پایینی دارد، از این‌رو می‌توان آن را در رده میوه‌های بسیار مفید قرار داد.

 

جدول ارزش غذایی کیوی

 

ارزش غذایی کیوی
 مواد و محتویات مقدار در ۱۰۰ گرم 
 انرژی ۶۱ کیلو کالری 
 چربی ۰/۴۴ گرم 
 پروتئین ۰/۹۹ گرم 
 کربوهیدرات ۱۴/۸۸ گرم 
 فیبر ۳/۴ گرم 
 سدم ۵ میلی گرم 
 پتاسیم ۳۳۲ میلی گرم 
 کلسیم ۲۶ میلی گرم 
 فسفر ۴۰ میلی گرم 
 آهن ۰/۴۱ میلی گرم 
 منیزیم ۳۰ میلی گرم 
 منگنز ۰/۱ میلی گرم 
 فولات ۹۵ میکروگرم 
 ویتامین ای ۱ میلی گرم 
 ویتامین ث ۷۵ میلی گرم 
 ویتامین آ ۱۷۵ واحد 
 ویتامین کا ۱۴ میکروگرم 

 

اثرات و اعمال طبی میوه کیوی

برخی از مهمترین فواید درمانی و خواص کیوی شامل موارد زیر می‌شود:

  • ضد تجمع پلاکتی
  • خاصیت آنتی‌اکسیدان
  • ضد التهاب
  • ضد سرطان
  • آرامبخش
  • مدر
  • ضد میکروب
  • ضد انگل

 

میوه کیوی

 

خواص کیوی و فواید مصرف آن

برخی از مهمترین فواید مصرف میوه کیوی به شرح زیر است:

۱. سلامت قلب

یکی از مهمترین خواص کیوی کمک به پیشگیری از حوادث قلبی عروق است به طوریکه متخصصین تغذیه اثراتی معادل داروی اسپرین را برای این میوه ذکر کرده‌اند. میوه کیوی دارای میزان منیزیم بسیار بالایی نیز است و به همین خاطر امکان مبتلا شدن به بیمار‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

 

۲. کاهش کلسترول و فشار خون

فیبر محلول موجود در میوه کیوی بر کاهش کلسترول خون موثر است. همچنین کیوی نیز همانند آنچه در مورد خواص موز گفته شد، دارای مقادیر بالایی از پتاسیم است که به تنظیم و کاهش فشار خون بالا کمک می‌کند. میزان پتاسیم کیوی نسبت به موز ۲۰ درصد بیشتر است و مصرف آن برای کمک به تنظیم سطح فشارخون و کاهش خطر سکته مغزی و قلبی مفید است.

 

۳. کمک به کنترل قند خون

مواد غذایی و فیبر محلول موجود در این میوه به کنترل قند خون کمک می‌کند. بالا بودن ارزش غذایی کیوی و خواص آن باعث شده است این میوه، یکی از بهترین میوه‌ها برای بیمارانی باشد که نیاز دارند قند خون خود را کنترل کنند.

 

۴. کمک به جذب بهتر آهن

 ترکیب کیوی با غذا‌های سرشار از آهن می‌تواند جذب این ماده معدنی را افزایش داده و به بهبود کمبود آهن و پیشگیری از کم‌خونی و فقر آهن کمک کند.

 

۵. پیشگیری و درمان یبوست

از دیگر خواص مهم کیوی، خاصیت ضد یبوست بودن آن به دلیل میزان بالای فیبر موجود در این میوه است. منخصصان تغذیه، مصرف کیـوی را به عنوان یک ملین طبیعی و پرخاصیت به افرادی که از مشکل یبوست رنج می‌برند، توصیه می‌کنند.

 

۶. خاصیت چربی‌سوزی

کیوی از دسته میوه‌های با خاصیت چربی‌سوز است، مصرف این میوه به طور منظم و روزانه، ماده‌ای به نام کارنیتین را فعال می‌کند. این ماده به روند تبدیل چربی به انرژی کمک کرده، همچنین مصرف کیوی باعث احساس سیری و بهبود عملکرد دستگاه گوارش می‌شود و در نتیجه برای کاهش وزن و لاغری موثر است.

 

۷. پیشگیری از بیماری‌ها

مصرف میوه کیوی به دلیل دارا بودن انواع مواد آنتی اکسیدان به ویژه مقادیر بالای ویتامین ث،‌ ای و فلاوونوئید‌های مختلف، در پیشگیری از بیماری‌ها، پیشگیری از سرماخوردگی در فصل زمستان و پیشگیری در بروز برخی سرطان‌ها موثر است.

 

نکات و توصیه‌های پزشکی

مصرف میوه کیوی به ویژه با پوست به دلیل داشتن برخی مواد حساسیت‌زا، نوع جنس و کرک‌های موجود روی پوست میوه، ممکن است در برخی افراد حساسیت پوستی، خارش، دل‌درد یا سوءهاضمه ایجاد کند، بنابراین توصیه می‌شود حتما از میوه پوست کنده کیوی استفاده کنید. کیوی حاوی مقداری زیادی اگزالات است که تجمع و تمرکز بیش از حد آن در مایعات بدن، باعث بروز مشکلاتی در کسانی که مشکلات کلیوی یا مرتبط با کیسه صفرا دارند، خواهد شد، بنابراین توصیه می‌شود این افراد از خوردن آن اجتناب کنند.

برگرفته از: کتاب خواص طبیعی و درمانی میوه‌ها و سبزیجات

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید