ستاره | سرویس سلامت – اختلالات روانی از بیماریهای روحی-روانی است که به مرور زمان فرد را از داشتن یک زندگی اجتماعی سالم محروم میکند. در این شرایط نه تنها بیمار بلکه اطرافیان او هم تحت تاثیر مشکلات روانی قرار گرفته و صدمه میبینند. برای کنترل بیماریها و اختلالات روانی مثل روان پریشی داروهای مختلفی وجود دارد که پزشک با توجه به میزان ضعف یا شدت بیماری ممکن است هرکدام را برای فرد مبتلا تجویز کند.
روان پریشی چیست؟
روان پریشی وضعیتی است که در آن فرد وضعیت متفاوتی را تجربه میکند. در چنین شرایطی بیمار دچار توهم شده و چیزهایی را احساس میکند که واقعیت ندارد. این بیماری در شکلهای مختلفی میتواند بروز میکند. اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی برخی از انواع بیماریهای روان پریشانه هستند. شاید این سوال برایتان پیش آید که چه چیز باعث میشود فردی به این بیماریها دچار شود. پاسخ چندان دقیق برای این سوال وجود ندارد.
مصرف الکل و مواد مخدر، ضربههای شدید مغزی و روانی، عوامل ژنتیکی و سکتههای مغزی همگی میتوانند از دلایل بروز روان پریشی در افراد باشند. خوشبختانه داروهایی با اسامی مختلف وجود دارند که میتوانند میزان توهمات و هذیان گوییها را کاهش داده و تفکر و رفتار فرد مبتلا را پایدار کنند. یکی از این داروها تری فلوپرازین است که در ادامه بیشتر با آن آشنا میشوید.
آمپول تری فلوپرازین چیست؟
آمپول تری فلوپرازین (Trifluoperazine) از داروهای ضد روانپریشی است که برای درمان اضطراب یا اختلالات روان درمانی مانند اسکیزوفرنیا استفاده میشود. این دارو در کنترل اضطراب، سرگیجه و تهوع نیز کاربرد دارد. اگرچه مصرف آمپول تری فلوپرازین میتواند علائم اختلالات روانی را کاهش دهد، اما این دلیل بر استفاده خودسرانه از آن نیست. تری فلوپرازین باید حتما توسط پزشک تجویز شود.
نامهای تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نامهای تجاری | Stelazine |
موارد مصرف | درمان روان پریشی |
عوارض: | یبوست، خشکی دهان، خوابآلودگی، سرگیجه، سردرد، تهوع، استفراغ، اسهال، تغییر وزن، تاری دید، بیاشتهایی، اختلال در خواب، ضعف عضلانی، خارش پوست، اختلال در قاعدگی، اختلالات جنسی |
تداخل دارویی | الکل، داروهای خوابآور، داروهای مسکن و ضد درد، داروهای ضد سرفه، داروهای ضد اضطراب و افسردگی |
مقدار و نحوه مصرف آمپول تری فلوپرازین
نکاتی که در رابطه با مصرف آمپول تری فلوپرازین باید بدانید
۱. در صورتیکه سابقه حساسیت دارویی داشتهاید این دارو را مصرف نکنید.
۲. این دارو ممکن است خطر مرگ در افراد مسن را افزایش دهد. بنابراین این افراد حتما باید با نظر پزشک از این دارو استفاده کنند.
۳. در صورتیکه دچار بیماریهای مرتبط با مغز استخوان، بیماری کبد، اختلال در سلولهای خونی (کم خونی یا پلاکت پایین خون) یا خوابآلودگی و اختلال در تنفس هستید نباید از این دارو استفاده کنید.
۴. این دارو نباید برای طولانی مدت استفاده شود چراکه ممکن است باعث بروز اختلالات حرکتی در بیمار شود.
۵. در صورتیکه سابقه ابتلا به بیماریهایی مثل تومور مغزی، بیماری قلبی، فشار خون بالا، اختلال کبدی، سرطان سینه، تشنج، صرع، انسداد دستگاه گوارش و بزرگی پروستات داشتهاید، این دارو را با احتیاط و زیر نظر پزشک مصرف کنید.
۶. اگر شرایط شما به گونهای است که در معرض هوای بسیار گرم یا سرد قرار دارید، قبل از مصرف دارو با پزشک در این زمینه صحبت کنید.
۷. اگر در هنگام مصرف تری فلوپورازین باردار شدید، مصرف آن را بدون مشاوره دکتر خود متوقف نکنید.
۸. این دارو در دوران شیردهی نباید مصرف شود.
۹. دارو را طبق دستور پزشک مصرف کنید. دوره درمان باید کامل شود.
۱۰. فهرست کلیه داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید. چرا که ممکن است برخی از داروها با داروی تری فلوپورازین تداخل داشته باشد.
۱۱. در صورتی که یک نوبت از مصرف دارو را فراموش کردید، به محض به یاد آوردن، آن را میل کنید؛ ولی اگر تقریبا زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد فقط آن نوبت را مصرف کنید و از دو برابر کردن آن خودداری کنید.
۱۲. در صورتیکه با مصرف این دارو هیچگونه بهبودی برای شما حاصل نشد، باید به پزشک مراجعه کنید. شاید به تغییر دارو و یا تغییر میزان مصرف آن نیاز داشته باشید.
۱۳. قطع این دارو نباید به صورت ناگهانی باشد.
۱۴. ضمن مصرف آمپول تری فلوپرازین در انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری بالا دارد (مانند رانندگی) احتیاط کنید.
۱۵. وقتی در خارج از منزل هستید لباس محافظ و کرم ضدآفتاب (SPF 30 یا بالاتر) بپوشید.
امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم در صورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله “ستاره” در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
برگرفته از: webmd.com
Mr.salehi
سپاس از مطالب ارزشمندتون باعث روشنگری مادر مواقع ضروری است.باز هم سپاس.