اوقات شرعی نهبندان
امروز یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳
اذان صبح
۰۰:۰۰طلوع خورشید
۰۰:۰۰اذان ظهر
۰۰:۰۰غروب خورشید
۰۰:۰۰اذان مغرب
۰۰:۰۰نیمه شب شرعی
۰۰:۰۰زمان باقی مانده تا ....
اوقات شرعی نهبندان در روزهای آینده
اوقات شرعی مراکز استان ها
در این مقاله جدول اوقات شرعی نهبندان شامل اذان صبح نهبندان، طلوع آفتاب نهبندان، اذان ظهر نهبندان، غروب آفتاب نهبندان، اذان مغرب نهبندان و همچنین نیمه شب شرعی نهبندان را مشاهده کردید. اگر میخواهید از اوقات شرعی نهبندان در روزهای آینده مطلع شوید، میتوانید از منوی موجود در زیر تیتر مربوط به این قسمت، روزهای دیگر را نیز انتخاب کرده و اوقات شرعی در آن روزها را نیز مشاهده کنید.
درباره نهبندان
نهبندان از شهرهای مناطق کویری و مرکز شهرستان نهبندان در استان خراسان جنوبی ایران است. نهبندان در جنوبیترین نقطه استان خراسان جنوبی برگرده کوير لوت است که هزاران سال است ميزبان آفتابهای سوزان و بادهای ۱۲۰ روزه سيستان میباشد. سرزمينی از روزگاری بس كهن، كه بسيار يادگارها در زمينه خاک و بر پيشانی بلند كوههايش گره خورده و سالهایی بسيار دور دارای اختيار بوده است. آب و هوای نهبندان به علت كمی بارندگی، مجاورت با كوير و اختلاف دما، در قلمرو آب و هوای گرم و خشک قرار دارد. تابستانهای آن گرم و زمستانهای آن سرد و خشک میباشد. از ويژگیهای آب و هوای اين شهرستان تغييرات درجه حرارت شبانه روز و فصول مختلف سال است.
موقعیت جغرافیایی نهبندان
شهرستان نهبندان در موقعیت جغرافیاي ۵۸ درجه و ۳۵ دقيقه تا ۶۰ درجه و ۵۳ دقيقه طول شرقي و ۳۰ درجه و ۳۲ دقيقه تا ۳۲ درجه و ۱۸ دقيقه عرض شمالي واقع شده است. ارتفاع آن از سطح دريا ۱۲۶۰ متر میباشد.نهبندان از شرق به کوههای گرم، از غرب به بلندیهای کوههای چشمه، شاهکوه، کوه هاری و از جنوب به دامنه کوههای استند محدود میشود.
جمعیت و تقسیمات کشوری شهرستان نهبندان
شهرستان نهبندان از دو بخش مرکزی و شوسف؛ شهرهای نهبندان و شوسف؛ دهستانهای شوسف، بندان، نه،عربخانه و میغان تشکیل شده است. جمعیت این شهر مطابق سرشماری سال ۱۳۹۰، ۵۷۲۵۸ نفر گزارش شده است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت شهر نهبندان ۱۸٬۳۰۴ نفر (در ۴٬۷۵۵ خانوار) بوده است.
مذهب و زبان مردم نهبندان
در حوزه نهبندان کنونی اقوامی هستند که احتمالا پیوند قومی آنها به اقوام قبل از تاریخ در این منطقه میرسد. نمونهای از این طایفه در مشرق دهسلم در کوه چاهرویی دیده میشوند که چادرنشین و گله دارند اما بلوچ نیستند و زبان بلوچی نمیدانند. از نظر قومیت مردم این منطقه از تیره پارتها و اقوام آریایی هستند که از زمانهای قبل از اسلام در این منطقه زندگی میکردهاند.
علاوه بر قوم پارس، از دیگر اقوام ساکن در منطقه بلوچ و عرب میباشند. اقوام بلوچ از عشایر کوچ نشین منطقه زابل میباشند که امروزه در نقاط مختلف این شهرستان سکونت دارند. اقوام عرب نیز در منطقهای به نام عربخانه که یکی از دهستانهای این شهرستان میباشد سکنی گزیدهاند. مذهب مردم نهبندان شیعه و سنی میباشد. اهل سنت در بخش شوسف (طبس علیا و سفلی) و خود شهر نهبندان سکونت دارند. ضمنا در شهر نهبندان و طبس علیا و سفلی اهل سنت نماز جمعه برگزار مینمایند.