اوقات شرعی نیشابور
امروز یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳
اذان صبح
۰۰:۰۰طلوع خورشید
۰۰:۰۰اذان ظهر
۰۰:۰۰غروب خورشید
۰۰:۰۰اذان مغرب
۰۰:۰۰نیمه شب شرعی
۰۰:۰۰زمان باقی مانده تا ....
اوقات شرعی نیشابور در روزهای آینده
اوقات شرعی مراکز استان ها
در این مقاله جدول اوقات شرعی نیشابور شامل اذان صبح نیشابور، طلوع آفتاب نیشابور، اذان ظهر نیشابور، غروب آفتاب نیشابور، اذان مغرب نیشابور و همچنین نیمه شب شرعی نیشابور را مشاهده کردید. اگر میخواهید از اوقات شرعی نیشابور در روزهای آینده مطلع شوید، میتوانید از منوی موجود در زیر تیتر مربوط به این قسمت، روزهای دیگر را نیز انتخاب کرده و اوقات شرعی در آن روزها را نیز مشاهده کنید.
درباره نیشابور
نیشابور به معنای شهر نوساختهٔ شاهپور، شهری در استان خراسان رضوی، مرکز شهرستان نیشابور و دومین شهر بزرگ استانهای خراسان پس از مشهد است. این شهر با وجود آرامگاه شعرای نامداری چون خیام و عطار، یک شهر فرهنگی است که گردشگران بسیاری را بهسوی خود جذب میکند. این شهر که در دامنههای بلندیهای بینالود در شمالشرق ایران جای گرفته است از سوی سازمان میراث فرهنگی بهعنوان منطقه نمونه گردشگری در ایران معرفی شده است و از مهمترین مراکز تاریخی، گردشگری، صنعتی برای کشور و منطقه میباشد و همچو نمادی از تاریخ و فرهنگ ایران نامبرده میشود. ریوند، نیسایه، ابرشهر، نیسابور، نشابور، شهر فیروزه، ام البلاد خراسان، شهر شادیاخ از نامهای قدیمی و دیگر شهر و منطقه نیشابور است.
موقعیت جغرافیایی نیشابور
نیشابور در ۷۷۰ کیلومتری شرق تهران و ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد واقع شده و مسیر بینالمللی ریلی و جادهای از این شهر عبور میکند. این شهر همچنین از طریق جادههای محلی با شهرهای کاشمر، فیروزه، قوچان، کدکن، عشقآباد و تربت حیدریه ارتباط دارد. با با جاذبه های گردشگری نیشابور بیشتر آشنا شوید.
طول جغرافیایی | عرض جغرافیایی |
۵۸.۷۹۶۱° E | ۳۶.۲۱۴۱° N |
تقسیمات کشوری و جمعیت نیشابور
این شهرستان پس از شهرستان مشهد به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان رضوی شناخته میشود و خود شامل چهار بخش، هفت شهر و ۱۳ دهستان میباشد. بخش مرکزی به مرکزیت شهر نیشابور شامل دهستانهای دربقاضی به مرکزیت روستای خوجان، ریوند به مرکزیت روستای شادمهرک، مازول به مرکزیت روستای قطن آباد و فضل به مرکزیت روستای ابوسعدی است.
بخش زبرخان به مرکزیت شهر قدمگاه رضوی شامل دهستانهای اردوغش به مرکزیت روستای ساحل برج و اسحقآباد به مرکزیت شهر اسحاقآباد. در بخش زبرخان به جز شهر قدمگاه، شهر دررود (نگین سبز بینالود) و شهر خرو قرار دارند. بخش سرولایت به مرکزیت شهر چکنه و شامل دهستانهای سرولایت به مرکزیت روستای عبدالله گیو و دهستان برزنون به مرکزیت شهر برزنون و بخش میانجلگه به مرکزیت شهر عشق آباد و شامل دهستانهای عشقآباد به مرکزیت شهر عشقآباد، غزالی به مرکزیت روستای فدیشه و بلهرات به مرکزیت روستای گلبوی سفلی میشود.
شهر نیشابور برپایهٔ سرشماری همگانی ۱۳۹۵، ۲۶۴٬۳۷۵ نفر؛ بخش مرکزیاش، ۳۱۹٬۵۷۶ نفر؛ و همهٔ شهرستان ۴۵۱,۷۸۰ نفر جمعیت دارد.
زبان و مذهب مردم نیشابور
مسلمانان ۹۹٪ جمعیت این شهرستان را تشکیل میدهند که مذهب شیعه دوازده امامی اکثریت و شیعه اسماعیلی اقلیت است. مسیحیها %۰۱۶/۰ و زرتشتیها %۰۳/۰ پیروان سایر ادیان در شهرستان هستند. گویش فارسی زبانان این شهرستان گویشی منحصر بفرد و خاص بین فارسی زبانان دیگر مناطق است. در این گویش کلمات اصیل فارسی و پهلوی به وفور دیده میشود. همچنین زبان ترکی خراسانی، و کردی گویش کرمانجی در شهرستان نیشابور رایج است.