اوقات شرعی قوچان
امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴
اذان صبح
۰۰:۰۰طلوع خورشید
۰۰:۰۰اذان ظهر
۰۰:۰۰غروب خورشید
۰۰:۰۰اذان مغرب
۰۰:۰۰نیمه شب شرعی
۰۰:۰۰زمان باقی مانده تا ....
اوقات شرعی قوچان در روزهای آینده
اوقات شرعی مراکز استان ها
درباره قوچان
قوچان یکی از شهرهای استان خراسان رضوی است. قوچان از قدیمیترین شهرهای خراسان بزرگ است که قدمتش به حدود ۲۵۰ سال پیش از میلاد بر میگردد. این شهر به دلیل موقعیت تاریخی از جمله دارا بودن ۱۴۰ اثر تاریخی و داشتن ۳۲ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی و ۲۰ منطقه جذاب گردشگری و موقعیت خاص آن از گذشته مورد توجه بوده است. همچنین شهرستان قوچان بواسطه وجود ارتفاعات و درههای متعدد و چشمههای فراوان از پوشش گياهی متنوعی برخوردار است.
موقعیت جغرافیایی قوچان
شهر قوچان در مدار جغرافیایی ۳۶درجه و۳۷دقیقه تا ۳۷ درجه و ۴۰دقیقه عر ض شمالی از استوا و ۵۸ درجه و۱۰دقیقه تا ۵۸درجه و ۵۸دقیقه طول شرقی نصف النهار گرینویچ واقع شده است. شهرستان قوچان در فاصله ۱۳۰ کیلومتری مشهد مقدس و در مسیر جاده آسیایی و شمال شرقی کشور قرار دارد و محدوده آن از شمال به درگز و کشور ترکمنستان و از جنوب به نیشابور و از شرق به چناران و از غرب به فاروج و شیروان منتهی میگردد.
تقسیمات کشوری و جمعیت قوچان
در حال حاضر این شهرستان شامل دو بخش، پنج دهستان و دو شهر است. بخش باجگیران شامل دهستان دولتخانه و شهر باجگیران میشود. بخش مرکزی شهرستان از دهستان دوغائی، دهستان سودلانه، دهستان شیریندره، دهستان قوچان عتیق و شهر قوچان تشکیل شده است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت شهر قوچان ۱۰۱٬۶۰۴ نفر (در ۳۰٬۰۹۹ خانوار) بوده است. با جاذبه های گردشگری خراسان رضوی آشنا شویم
زبان و مذهب مردم قوچان
بیشتر ساکنین این شهر را کردها تشکیل میدهند که با زبان کردی کرمانجی (بادینانی) تکلم مینمایند. قوچان محل زندگی اقوام گوناگونی است که به رغم تفاوتهای نژادی و فرهنگی، به واسطه رشته محکمی از عوامل پایداری چون میهن و فرهنگ مشترک با هم متحدند. از لحاظ قومیت مردم این منطقه به سه دسته کرمانج، ترک و فارس، تقسیم میشوند.
تیره کرد یا کرمانج که شامل ایلهای بزرگی چون ایل قاچکانلو، ظفرانلو، بیچرانلو و… میشوند، زمان شاه عباس یکم از حوالی کردستان ترکیه امروزی به منظور مقابله با ازبکان به این منطقه کوچانده شدهاند. البته اقلیتهایی از ترکمنها، ارمنیها، مازنیها، بلوچها، آذریها و حتی مردم عرب در شهر وجود دارند. مردم آن اکثرا مسلمان شیعه مذهب میباشند.