اوقات شرعی آبادان
امروز یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳
اذان صبح
۰۰:۰۰طلوع خورشید
۰۰:۰۰اذان ظهر
۰۰:۰۰غروب خورشید
۰۰:۰۰اذان مغرب
۰۰:۰۰نیمه شب شرعی
۰۰:۰۰زمان باقی مانده تا ....
اوقات شرعی آبادان در روزهای آینده
اوقات شرعی مراکز استان ها
در این مقاله جدول اوقات شرعی آبادان شامل اذان صبح آبادان، طلوع آفتاب آبادان، اذان ظهر آبادان، غروب آفتاب آبادان، اذان مغرب آبادان و همچنین نیمه شب شرعی آبادان را مشاهده کردید. اگر میخواهید از اوقات شرعی آبادان در روزهای آینده مطلع شوید، میتوانید از منوی موجود در زیر تیتر مربوط به این قسمت، روزهای دیگر را نیز انتخاب کرده و اوقات شرعی در آن روزها را نیز مشاهده کنید.
درباره آبادان
آبادان شهری در استان خوزستان و جنوبغرب ایران، مرکز شهرستان آبادان و از مناطق آزاد بازرگانی ایران است. این شهر در یکصد سال اخیر و به ویژه پس از احداث پالایشگاه نفت در سال ۱۹۱۰ میلادی روزبهروز بر اهمیت اقتصادی آن افزوده شده است. شهر آبادان تا قبل از آغاز جنگ عراق و ایران (۱۳۵۹-۱۳۶۷) یکی از شهرهای مهم ایران و در مقاطعی یکی از شهرهای معروف خاورمیانه بود. هم اکنون یکی از بزرگترین پالایشگاههای نفت جهان (پالایشگاه نفت آبادان) در این شهر قرار دارد. نفت از اغلب مناطق خوزستان با لوله به این شهر میرسد و پس از تصفیه به کلیه جهان صادر میگردد.
موقعیت جغرافیایی آبادان
موقعیت جغرافیایی این شهر در طول ۴۸ درجه و ۱۷ دقیقه و عرض جغرافیایی ۳۰ درجه و ۲۰ دقیقه و با بلندای ۳ متر از سطح دریا و با پهناوری ۲۷۹۶ کیلومتر مربع است. حدود آبادان از شمال به شادگان، از خاور و جنوب به خلیج پارس از جنوب باختری و باختر به کشور عراق که حد فاصل مرز طبیعی را رودخانه اروند تشکیل میدهد و از شمال باختری به خرمشهر محدود میگردد. با جاذبه های گردشگری آبادان آشنا شوید.
تقسیمات کشوری و جمعیت آبادان
این شهرستان، به بخشهای مرکزی و اروند کنار، شهرهای اروندکنار، آبادان و چویبده و دهستانهای بهمنشیر شمالی، بهمنشیر جنوبی، شلاهی، مینوبار، نصار و نوآباد تقسیم میشود. جمعیت این شهرستان طبق آمار سرشماری سال ۱۳۸۵ برابر با ۲۸۳۶۰۱ نفر و سال ۱۳۹۰ بالغ بر ۲۷۱۴۸۴ و در سال ١٣٩٥بالغ بر٣٠١٠٠٠ بوده است.
زبان و مذهب مردم آبادان
بیشتر مردمان این شهر از شمال خوزستان و منطقه نفتی مسجدسلیمان بوده که بیشتر ایشان نیز از استان بوشهر و چهارمحال بختیاری بودند. از ترکیب این مردمان جامعه، لهجه آبادانی پدید آمد؛ چنانکه لهجه آبادانی آمیزهای از لهجههای لری دشتی با لهجه محلی شده است. در آبادان پیروان مذاهب مختلف، در كمال دوستی و صمیمیت در كنار یكدیگر به اجرای فرایض مذهبی میپردازند و تضاد و برخوردی بین آنها وجود ندارد؛ شاهد این موضوع وجود مسجد امام موسی بن جعفر (ع) و كلیسا، حسینیه جهرمیها و مسجد اهل سنت در كنار هم است.
البته امروزه بیشتر مردم این شهر را شیعیان تشکیل میدهند و به میزان بسیار کمی نیز از هموطنان اهل سنت در این شهر زندگی میکنند. طبق تخمین انجام شده ۳۰ درصد جمعت شهر را نیز عربها تشکیل میدهد و باقی جمعیت نیز فارس (۷۰%) هستند. همچنین قومیتهای مختلف بهویژه لرهای بختیاری در آبادان حضور فراوانی دارند.