اوقات شرعی تهران

اوقات شرعی تهران امروز شامل اذان صبح تهران، زمان طلوع آفتاب تهران، اذان ظهر، غروب آفتاب، اذان مغرب به افق تهران و همچنین نیمه شب شرعی است.

اوقات شرعی تهران

امروز پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳

۱۹ جماد أول ۱۴۴۶۲۰۲۴ Nov 21

اذان صبح

۰۰:۰۰

طلوع خورشید

۰۰:۰۰

اذان ظهر

۰۰:۰۰

غروب خورشید

۰۰:۰۰

اذان مغرب

۰۰:۰۰

نیمه شب شرعی

۰۰:۰۰

زمان باقی مانده تا ....

۰۰:۰۰ ساعت و ۰۰:۰۰ دقیقه و ۰۰:۰۰ ثانیه

اوقات شرعی تهران در روزهای آینده

اوقات شرعی مراکز استان ها

 

در این مقاله جدول اوقات شرعی تهران شامل اذان صبح تهران، طلوع آفتاب تهران، اذان ظهر تهران، غروب آفتاب تهران، اذان مغرب تهران و همچنین نیمه شب شرعی تهران را مشاهده کردید. اگر می‌خواهید از اوقات شرعی تهران در روزهای آینده مطلع شوید، می‌توانید از منوی موجود در زیر تیتر مربوط به این قسمت، روزهای دیگر را نیز انتخاب کرده و اوقات شرعی در آن روزها را نیز مشاهده کنید.

 

درباره تهران

پس از آگاهی از اوقات شرعی تهران، کمی درباره این شهر بدانید. تهران بزرگ‌ترین شهر و پایتخت ایران، مرکز استان تهران و شهرستان تهران است. تهران سی و دومین شهری است که در تاریخ ایران به عنوان پایتخت رسمی انتخاب شده است.

ساختار اداری ایران در تهران متمرکز شده‌است. با این حال آثار دیدنی از جمله عمارت‌ها و کاخ‌های زيادی در تهران وجود دارد که بيشترين آنها به دوره‌های صفويه و قاجاريه تعلق دارد. مدرسه‌های تاريخی و قديمی که، اغلب دارای مسجد نيز هستند، امام زاده‌ها و کليساهای مختلف که هر يک از ارزش‌های خاصی برخوردارند، عمارت‌ها و برج‌های معروف به همراه بازارهای قديمی بخشی دیگر از ديدنی‌های تاريخی شهرستان تهران است. سر در باغ ملی، باغ فردوس، کاخ شمس العماره، کليسای آشوريان، مسجد امام-بازار تهران، گورستان ظهيرالدوله و ده ها اثر مشهور دیگر را می‌توان در این شهر مشاهده نمود.

 

موقعیت جغرافیایی تهران

شهر تهران در ۵۱ درجه و ۲ دقیقه تا ۵۱ درجه و ۳۶ دقیقهٔ طول شرقی و ۳۵ درجه و ۳۴ دقیقه تا ۳۵ درجه و ۵۰ دقیقهٔ عرض شمالی قرار گرفته‌است و ارتفاع آن از ۲۰۰۰ متر در مرتفع‌ترین نقاط شمال تا ۱۲۰۰ متر در مرکز و ۱۰۵۰ متر در جنوب متغیّر است. تهران در بین دو وادی کوه و کویر و در دامنه‌های جنوبی رشته کوه البرز گسترده شده‌است. از جنوب به کوه‌های ری و بی‌بی‌شهربانو و دشت‌های هموار شهریار و ورامین و از شمال توسط کوهستان محصور شده‌است. 

 

تقسیمات شهری تهران

تهران به‌عنوان پایتخت ایران در زمان شکل‌گیری مساحتی حدود ۳ کیلومتر مربع داشت. با تغییرات سیاسی و افزایش جمعیت در زمان دودمان پهلوی و پس از انقلاب ۱۳۵۷ شهر دستخوش دگرگونی منطقه‌ای و افزایش مساحت شد و شمار زیادی محله و شهرک در محدوده کلانشهر تهران ساخته شد به طوری که در سال ۱۳۴۷، نخستین طرح جامع شهر تهران ابلاغ شد که در آن مساحت شهر با افزایشی خیره‌کننده به ۱۸۱کیلومتر مربع رسید.

برخی از این محله‌ها همان روستاهای پیشین بود که گسترش داده شده بود. این مساحت به ۱۲ناحیه تقسیم شده بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تعداد مناطق تهران به ۲۰ منطقه افزایش یافت. بعد از این در ابتدای دهه ۷۰ و پس بررسی‌های مجدد غرب شهر تهران، چهار منطقه جدید ۹، ۵، ۲۰ و ۲۱ ایجاد شد و تعداد مناطق تهران بر اثر تغییراتی به ۲۲ منطقه افزایش یافت.

 

جمعیت تهران

جمعیّت شهر تهران طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۸٬۶۹۳٬۷۰۶ نفر می‌باشد و بیست و پنجمین شهر پرجمعیّت و بیست و هفتمین شهر بزرگ جهان به‌شمار می‌آید. آیا زیباترین مکان‌های مذهبی تهران را دیده اید؟

 

زبان و مذهب مردم تهران

زبان اصلی مردم تهران و استان تهران، فارسی‌است. اما در بعضی نقاط زبان‌های محلی نیز دیده می‌شود که در مجموع از لهجه‌های فارسی به‌شمار می‌آیند. به طور کلی زبان و گویش‌های دیگری مانند ترکی آذری، کردی، گیلکی، لری، مازندرانی و… نیز به دلیل مهاجرت‌ها به آن افزوده شده‌است. جمعیتی از مردم عرب زبان نیز که عمدتاً لبنانی و عراقی هستند در شهر تهران زندگی می‌کنند.

آذربایجانی‌های تهران که عموماً ترک‌های تهران و آذری‌های تهران نامیده می‌شوند، دومین گروه بزرگ قومی تهران پس از اقوام فارسی‌زبان هستند که در سراسر کلان‌شهر تهران پراکنده هستند. مازندرانی‌ها با دو میلیون جمعیت سومین قوم بزرگ تهران هستند. مردم تهران شیعه دوازده امامی هستند و ادیان و مذاهب مسلمان (سنی)، تصوف، زرتشتی، بهایی، یهودی، مسیحی در اقلیت هستند.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید