اجزای اصلی و مواد سازنده بدنه یخچال

از مهم‌ترین قسمت‌های یک یخچال می توان به شیر انبساط، کندانسور، کمپرسور و گاز مبرد اشاره کرد همچنین از مهمترین مواد سازنده بدنه یخچال فلز و پلاستیک است.

مواد سازنده یخچال و بدنه یخچال

هزاران سال مردم برای جلوگیری از فساد مواد غذایی و به منظور خنک نگه داشتن آن‌ها، قسمت‌های بزرگی از یخ‌ها را برش داده و ذخیره می‌کردند. پس از مدت‌ها برای رفع این مشکلات فن آوری یخچال و سپس فریزر در سال ۱۹۱۳ به بازار آمد. همچنین با گذشت زمان و با تغییر در سبک زندگی افراد، طراحی یخچال‌ها و مواد تشکیل دهنده آن نیز دچار تغییراتی شدند. در این مقاله قصد داریم شما را با مواد سازنده یخچال آشنا کنیم و قبل از آن نیز به توضیح مختصری درباره قسمت‌های اصلی یخچال می‌پردازیم.

اجزای اصلی تشکیل دهنده‌ یخچال

یک سیستم خنک کننده مواد غذایی یا همان یخچال فریزر‌ها از چندین قسمت مختلف تشکیل شده اند که ما فقط برخی از آن‌ها را می‌توانیم مشاهده کنیم. به غیر از بدنه، درب و قسمت داخلی یخچال، از مهم‌ترین قسمت‌های یک یخچال می‌توان به شیر انبساط، کندانسور، کمپرسور و گاز مبرد اشاره کرد که در اصل کارکرد یخچال به هماهنگی بین این اجزا بستگی دارد. کارکرد این اجزا به شکل زیر است:

۱. کمپرسور

به گفته برخی‌ها کمپرسور قلب یخچال است، در اصل کمپرسور موتور یخچال نامیده می‌شود که وظیفه‌ی آن، به گردش در آوردن گاز مبرد در سایر قسمت‌های یخچال است.

۲. اواپراتور

اواپراتور به قطعه‌ای در یخچال گفته می‌شود که وظیفه‌ی سرما سازی در یخچال را بر عهده دارد.

۳. شیر انبساط

به مجموعه لوله‌های مسی نازکی گفته می‌شود که باعث کاهش دمای مبرد مایع شده و فشار را کاهش می‌دهد.

۴. کندانسور

این قسمت از یخچال، از سیم‌های مسی بزرگی که معمولا در پشت یخچال جای دارند ساخته می‌شود و در اصل وظیفه خنک کنندگی (رادیاتور خنک کننده) یخچال را بر عهده دارد.

 

اجزای اصلی و مواد سازنده بدنه یخچال

 

 

مواد سازنده قسمت‌های مختلف بدنه یخچال

در قسمت قبل با قسمت‌های اصلی یک یخچال که با هماهنگی یکدیگر، کار خنک کنندگی را بر عهده داشتند آشنا شدیم، اما برای شناخت بهتر عملکرد یخچال و فریز در ادامه به توضیح کامل مواد سازنده هر قسمت از بدنه یخچال می‌پردازیم:

۱. مواد سازنده قاب و بدنه یخچال

حدود ۶۰ درصد یخچال و فریز‌ها از فلز تشکیل شده اند، بخش عمده وزن آن، حاصل از آهن و فولاد بکار رفته در آن است. در واقع بر اساس تخمین موسسه اطلاعات بازیافت لوازم خانگی، یخچال و فریزر حاوی ۱۲۳ پوند (حدود ۵۶ کیلوگرم) فولاد است، این فولاد بکار رفته در بدنه یخچال به قاب آن استحکام و دوام می‌بخشد. قسمت‌های بیرونی آن ممکن است از لایه‌ای نازک از آلومینیوم یا استیل ضد زنگ پوشیده شود، اگر چه برخی از آن‌ها از لایه‌های مختلف رنگ و روکش پوشیده شده اند.

۲. پلاستیک داخلی

حدود ۴۰ درصد از یخچال و فریزر را مواد پلاستیکی تشکیل می‌دهند، بر طبق تحقیقات صورت گرفته، در یک یخچال متوسط ۲۰ پوند (حدود ۹ کیلو گرم) مواد پلاستیکی به کار رفته است. از پلاستیک در ساخت اجزای داخلی، آستر‌ها وهمچنین قفسه استفاده می‌شود. در عین حال مواد سازنده قسمت‌های درب یخچال را موادی مثل پلی کربنات یا اکرلیک تشکیل می‌دهند و نیز برخی از قفسه‌ها از جنس آلومینیوم هستند.

۳. مواد عایق

عایق کاری موثر در دیواره‌های یخچال و فریزر باعث سرد شدن و گرما زدایی شده و باعث افزایش بهره وری انرژی و دور نگه داشتن هزینه‌های جانبی می‌شود. در یخچال‌های مدرن از ورقه‌های نازک فوم پلی اورتان استفاده می‌کنند که در بین لایه‌های پلاستیک داخلی و پوسته‌ بیرونی قرار دارد. با به وجود آمدن ماده پلی اورتان یخچال‌ها تا ۶۰ درصد نسبت به تولیدات ۱۵ سال پیش کارآمد‌تر شدند.

۴. گاز خنک کننده‌ یخچال

اولین مبرد‌ها (گاز خنک کننده سیستم یخچال) حاوی مواد شیمیایی کشنده‌ای مانند آمونیاک و متیل کلرید بودند که در صورت نشت آن‌ها باعث مرگ می‌شدند. اما با گذشت زمان، تولید کنندگان از مواد مطمئن تری مانند گاز فرئون برای سیستم خنک کنندگی یخچال‌ها استفاده کردند.

بیشتر بخوانید: نکات کلیدی برای خرید یخچال فریزر

سخن آخر

در حالی که کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و سایر اجزای یخچال فقط بخش کمی از مواد مورد استفاده در یخچال را شامل می‌شوند، اما تاثیر بسزایی در عملکرد یخچال‌ها دارند. باله‌ها و لوله‌های یخچال از آلیاژ‌های آلومینیوم، مس یا فلز ساخته شده اند که وظیفه‌ی هدایت حرارت را بر عهده دارند.

پوشش مورد استفاده در اطراف موتور اغلب از فولاد تشکیل شده است هر چند که ممکن است از آلومینیوم یا آلیاژ‌های دیگر نیز استفاده کنند. همچنین تیغه‌های فن بکار رفته در داخل اواپراتور بسته به نوع مدل یخچال‌ها می‌توان از پلاستیک، آلومینیوم و استیل ساخته شوند. اگر به اطلاعات دیگری درباره یخچال نیاز دارید، ما را در مطلب علائم و دلایل خالی شدن گاز یخچال و از بین بردن بوی بد یخچال با ۷ روش ساده نیز همراههی کنید. همچنین می‌توانید نظرات خود را در این خصوص، در قسمت نظرات و پرسش‌ها با ما و دیگر مخاطبان ستاره مطرح کنید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید