صندلی اداری ارگونومیک را بیشتر بشناسیم

امروزه تهیه و استفاده ازصندلی اداری ارگونومیک، برای مدیران و به خصوص کارمندان یک مجموعه اداری از آنچه که فکر می‌کنید حائز اهمیت‌تر است. استفاده از صندلی اداری طبی استاندارد برای کارمندان و مدیران،  آموزشگاه‌ها و موسسات دولتی و خصوصی که روزانه زمان زیادی از عمر خود را در محل کار و پشت میز می‌گذارانند و به نوعی محل کارشان منزل دوم آنها محسوب می‌شود از ملزومات مهم یک دفتر کار محسوب می‌شود. پس لازم است که با ارگونومیک و شاخصه‌های آن آشنا شده و هر آنچه که برای خرید صندلی اداری و انتخاب درست و بهینه آن نیازمندیم را…

صندلی اداری ارگونومیک

امروزه تهیه و استفاده ازصندلی اداری ارگونومیک، برای مدیران و به خصوص کارمندان یک مجموعه اداری از آنچه که فکر می‌کنید حائز اهمیت‌تر است. استفاده از صندلی اداری طبی استاندارد برای کارمندان و مدیران،  آموزشگاه‌ها و موسسات دولتی و خصوصی که روزانه زمان زیادی از عمر خود را در محل کار و پشت میز می‌گذارانند و به نوعی محل کارشان منزل دوم آنها محسوب می‌شود از ملزومات مهم یک دفتر کار محسوب می‌شود.

پس لازم است که با ارگونومیک و شاخصه‌های آن آشنا شده و هر آنچه که برای خرید صندلی اداری و انتخاب درست و بهینه آن نیازمندیم را بدانیم. چرا که وقتی در محل کار خود ساعات بسیار زیاد و متوالی را بر روی صندلی می‌نشینیم، باید در کنار راحتی و احساس آرامش از آسیب‌های احتمالی به سلامتی جسممان نیز مصون باشیم.

 

صندلی اداری ارگونومیک

 

ارگونومیک چیست؟

پارامترها و شاخصه‌هایی از علم مهندسی که در آن به طراحی لوازم و ابزار، جهت حفظ سلامت جسمی به هنگام کار پرداخته می‌شود را ارگونومیک می‌گویند. از آنجا که یکی از دلایل شایع بروز درد در بدن انسان، قرار گرفتن بدن در حالتی نادرست از نظر پزشکی برای مدت طولانی است، بسیار پیش می‌آید که بی آنکه متوجه شویم، ساعت‌ها مشغول انجام کار به صورت مداوم در وضعیتی نادرست هستیم که اثرات منفی غیر قابل جبرانی به اعضای بدنمان  وارد می‌کند.

استفاده از میز اداری استاندارد، توجه به قرار دادن صحیح مونیتور، کیبورد و موس بر روی میز و استفاده از صندلی اداری طبی استاندارد و منطبق با اصول ارگونومیک، آسیب های جسمی احتمالی را به صورت چشمگیری کاهش خواهد داد.

صندلی اداری ارگونومیک

صندلی اداری ارگونومیک چه ویژگی هایی دارد؟

  • جنس نشیمنگاه: محل نشستن بر روی یک صندلی اداری استاندارد باید از جنس مرغوب پارچه ای یا چرمی باشد که هم مانع سر خوردن شما گردد و هم قابلیت تهویه مناسب شده و از تعرق شما جلوگیری کند.
  • پشتی و تکیه گاه صندلی با قابلیت تنظیم: عرض پشتی یک صندلی اداری طبی استاندارد حدود ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر است و قابلیت تنظیم و عقب و جلو رفتن را داراست.
  • قابلیت تغییر ارتفاع صندلی: یکی از مهم ترین ویژگی های یک صندلی اداری طبی مناسب، قابلیت تنظیم ارتفاع آن از کف اتاق است که توسط اهرم بادی به راحتی صورت می گیرد و دارای قابلیت تغییر از حدود ۴۰ تا ۵۴ سانتیمر از سطح زمین را بر اساس قد، طول بدن و طول دستانتان است.
  • دوار و گردشی بودن: صندلی اداری های طبی دارای مفصلی از ناحیه اتصال نشیمنگاه به پایه هستند که چرخش ۳۶۰ درجه صندلی را میسر می کنند.
  • دسته های صندلی و قابلیت تنظیم: راحتی شانه ها و قرارگرفتن دست و آرنج ها در حالت استراحت از جمله نشانه های وجود دسته هایی مناسب و ارگونومی در یک صندلی اداری طبی است که قابلیت تنظیم بر اساس فیزیک بدن را داراست و علاوه بر امکان تنظیم ارتفاع، امکان تنظیم فاصله دست ها از بدن را هم خواهید داشت.
  • تکیه گاه بازوها: برای اینکه شانه ها حالت آرام و راحتی داشته باشند، تکیه گاه بازوها یا دسته صندلی اداری طبی باید نزدیک به بدن شما باشند.
  • انحنای مناسب و پوشش گودی کمر: تکیه گاه یا پشتی صندلی برای اینکه پوشش مناسبی برای گودی کمر شما ایجاد کند باید انحنایی به شکل حرف S داشته باشد.
  • چرخ‌ های مستحکم و روان: چرخ های صندلی اداری شما باید مستحکم بوده و توان تحمل وزن شما را داشته باشد. همچنین روان بودن چرخ ها به هنگام حرکت از دیگر خصوصیاتی است که یک صندلی اداری استاندارد داراست و شما برای طی مسافت های کوتاه اطرافتان در محیط کار احتیاج به بلند شدن و نشستن مداوم نداشته و به راحتی میتوانید بر سطوح صاف سرامیکی یا موکت نشسته بر صندلی حرکت کنید.

 

ویژگی های صندلی ارگونومیک

 

تبعات نشستن روی صندلی اداری غیر طبی و غیر ارگونومیک

به گزارش کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار، نشستن بر روی صندلی‌هایی که فاقد شاخصه‌های مهم ارگونومیک هستند و استانداردهای یک صندلی اداری طلبی را ندارد؛ موجب  بروز آسیب‌های جدی در بدن خواهند شد. از آنجا که کارمندان، زمان نسبتا طولانی را به صورت یکنواخت و با انجام حرکات و کارهای روتین و تکراری( کار با موس، تایپ در کیبورد و …) پشت میز می‌گذرانند؛ بی آنکه بدانند سلامت جسمانی را به دست آسیب‌هایی پنهان و مزمن سپرده‌اند.

آسیب‌هایی مزمن در عضلات، تاندونا‌ها، اعصاب نواحی مختلف که به درگیری‌هایی همچون سندروم تونل کارپال یا تاندونیت منجر خواهد شد. می‌توان از گردن درد، خطر ابتلا به روماتیسم گردن، درد‌های مزمن و همیشگی در سرشانه‌ها، اختلال در گردش خون و آسیب به ستون فقرات به عنوان سایر آسیب‌های ناشی از عدم نشستن بر روی صندلی اداری استاندارد اشاره کرد.

 

نکاتی در مورد خرید صندلی اداری ارگونومیک

می‌توانید با مطالعه مشخصات یک صندلی اداری طبی تا حدود زیادی به گزینه مناسب خود برای انتخاب نزدیک شوید اما توصیه می‌شود که حدالمقدور صندلی اداری مورد نظر خود را از نزدیک و به صورت حضوری امتحان کنید. بر روی آن بنشینید و بر اساس نیاز خود راحتی آن را بسنجید.

از معتبر بودن برند صندلی اداری و فروشگاهی که قصد خرید و سفارش صندلی اداری را دارید مطمن شوید. متاسفه تعدادی از فروشگاه ها، محصولات کپی شده و مشابه برند های اصلی را هم قیمت با محصولات اورجینال به فروش می‌رسانند که توصیه می‌شود حتما قبل از خرید از معتبر بودن فروشگاه یا فروشگاه آنلاین که قصد خرید اینترنتی صندلی اداری را دارید مطمئن شوید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید