حکم کاشت مژه (اکستنشن مژه) هنگام وضو و غسل

حکم کاشت مژه (اکستنشن ) از نظر مراجع تقلید متفاوت است. حکم کاشت مژه از نظر برخی علما اگر مانع رسیدن آب به مواضع غسل و وضو نباشد اشکالی ندارد

حکم کاشت مژه

ستاره | سرویس مذهبی – انسان میل ذاتی به زیبایی دارد و همین مسأله گاهی باعث می‌شود تا برای رسیدن به کمال ظاهری دست به هر کاری بزند. زمانی برای تزئین ناخن از لاک‌های رنگی استفاده می‌شد، بعد ناخن‌های مصنوعی به بازار آمد، مدتی نگین‌های ناخن مُد شد و امروز هم مشتریان کاشت ناخن پای ثابت آرایشگاه‌های زنانه هستند. اما حکم کاشت مژه چیست؟

 

کاشت مژه به چه صورت است؟

کاشت مژه یا اکستنشن، روشی است که از دیرباز و در میان ملل مختلف، به صورت های گوناگونی برای رفع مشکل کم مویی و زیباتر شدن، از آن استفاده می شده است. موی به کار رفته در این شیوه، یا از موی خود فرد است، یا موی فرد دیگر و گاه نیز از موی حیوانات استفاده می شود.
 

به طور خلاصه کاشت مژه به این صورت است که هر تار از مژه مصنوعی را با چسب مخصوص به یک تار از مژه انسان می‌‌چسبانند و تا ۶ ماه هم دوام داشته و با شستشو از بین نمی‌‌رود.

 

حکم کاشت مژه . نحوه کاشت مژه . آیا کاشت مژه ضرر دارد؟ حکم شرعی اکستنشن مو

 

ویژگی کاشت مژه و ناخن

ویژگی خاص تکنیک‌های آرایشی جدید این است که به سادگی از بین نمی‌روند، برای نمونه کاشت مژه حداقل تا ۶ ماه به تار موی انسان می‌چسبد و قابل شستشو نیست و ناخن‌های کاشت شده هم با لاک پاک‌کن و استون برداشته نمی‌شوند و برای از بین رفتن آنها باید تا رشد مجدد ناخن‌ها صبر کرد. بنابراین انجام کارهایی مانند کاشت مژه و ناخن احکام شرعی جدیدی را برای وضو گرفتن، نماز خواندن و غسل کردن ایجاد می‌کند که نیاز به استفتاء از مراجع عظام تقلید دارد. 

 

حکم کاشت مژه

هر چند کاشت مژه به خودی خود اشکالی ندارد، اما چنانچه مانع رسیدن آب به مژه‌ها (هر چند به نحو جزئی) شود و برداشتن آن در هنگام وضو یا غسل ممکن نبوده و یا همراه با حرج و مشقت باشد، جایز نیست. در هر حال، کسی که چنین عملی انجام داده است، چنانچه نتواند در وقت وضو یا غسل آن مانع را بر طرف کند و یا بر طرف کردن آن مشقت داشته باشد، باید به وظیفه غسل و وضوى جبیره‌اى عمل کند؛ یعنى با دست مرطوب، مانع را مسح نماید. 

البته، برخی از فقها از جمله آیت الله هادوی تهرانی در این باره می‌گویند، اگر چسب، قسمت انتهای مژه را نگیرد و روی پوست نریزد مانع وضو و غسل نیست که شاید فرض نادری باشد.

 

حکم کاشت مژه از دیدگاه مراجع عظام تقلید

حکم کاشت مژه از دیدگاه آیت‌الله سیستانی: اگر مانع رسیدن آب به مژه‌ها هر چند به نحو جزئی شود جایز نیست. باید قبل از غسل و وضو آن چه را که مانع رسیدن آب به عضو غسل و وضو باشد جدا کرد.

 

حکم کاشت مژه . نحوه کاشت مژه . آیا کاشت مژه ضرر دارد؟ حکم شرعی اکستنشن مو

 

حکم کاشت مژه از دیدگاه آیت الله خامنه‌ای: اگر در آوردنش هنگام وضو و غسل برای او ممکن بوده و حرج و مشقت نداشته باشد، وضو و غسل با وجود چنین مانعى باطل است و اگر در آوردنش ممکن نباشد و یا همراه با حرج و مشقت باشد، ایجاد چنین مانعى که موجب تبدّل وظیفه وضو و غسل به وضو و غسل جبیره‌اى مى‌شود، چنانچه در غیر وقت نماز باشد، مانع ندارد ولى در وقت نماز باید وضو یا غسل را انجام دهد سپس مبادرت به ایجاد مانع نماید، و چنانچه نتواند در وقت وضو یا غسل آن مانع را برطرف کند و یا بر طرف کردن مانع حرج و مشقت داشته باشد، باید به وظیفه غسل و وضوى جبیره‌اى عمل کند؛ یعنى با دست مرطوب مانع را مسح نماید.

 

حکم کاشت مژه . نحوه کاشت مژه . آیا کاشت مژه ضرر دارد؟ حکم شرعی اکستنشن مو

 

حکم کاشت مژه از دیدگاه آیت الله مکارم شیرازی: در صورتی که مانع رسیدن آب به بدن نباشد اشکالی ندارد و اگر مانع باشد تنها در صورت ضرورت جایز است و در این صورت حکم جبیره دارد.

 

حکم کاشت مژه . نحوه کاشت مژه . آیا کاشت مژه ضرر دارد؟ حکم شرعی اکستنشن مو

 

حکم کاشت مژه از دیدگاه آیت الله نوری همدانی: چنانچه مانع وصول آب به پوست و مواضع غسل یا وضو باشد اشکال دارد و برای غسل یا وضو باید ازاله شود.

 

حکم کاشت مژه . نحوه کاشت مژه . آیا کاشت مژه ضرر دارد؟ حکم شرعی اکستنشن مو

 

حکم کاشت مژه از دیدگاه آیت الله صافی گلپایگانی: چنانچه توسط نامحرم بوده و یا مانع از رسیدن آب در وضو و غسل به بدن باشد حرام است ولی در صورت ارتکاب، باید علاوه بر وضو و غسل جبیره‌ای احتیاطاً تیمم بدل از غسل یا وضو نیز بنماید.

 

حکم کاشت مژه . نحوه کاشت مژه . آیا کاشت مژه ضرر دارد؟ حکم شرعی اکستنشن مو

 

حکم کاشت مژه از دیدگاه آیت الله هادوی تهرانی: اگر چسب قسمت انتهای مژه را نگیرد و روی پوست نریزد مانع وضو و غسل نیست که البته فرض نادر یا غیر واقعی است. در غیر این صورت باید برای وضو و غسل مانع را برطرف کند و اگر امکان برطرف کردن آن وجود ندارد ویا موجب عسر وحرج می شود باید به وظیفه جبیره عمل کند.

 

حکم کاشت مژه . نحوه کاشت مژه . آیا کاشت مژه ضرر دارد؟ حکم شرعی اکستنشن مو

 
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

  • بدون نام

    سلام من مژگاهم خیلی بدع صورتم بدجلوع میدع مشکلی نداره من مژه بکارم؟

    • مدیر سایت

      دوست عزیز سلام. لطفا مقاله را با دقت بخوانید تا به جواب سوالتان برسید. اگر باز هم احساس کردید که ابهامی وجود دارد با دفتر مرجع تقلیدتان تماس بگیرید.

  • سلام من ی قسمت از پلکم مژه ش سوخته مجبورم مژه مصنوعی بکارم ک باید چسب ب پوست بخوره وضوی من مشکل داره یا نه؟آخه من مجبورم چون چشمم بدون مژه ظاهر خیلی بدی پیدا کرده بخاطر علاقه و زیبایی بیشترنیس،ممنون میشم زود جواب بدین

    • مدیر سایت

      مطابق نظر آیت الله مکارم اگر برای کاشت مژه ضرورتی وجود داشته باشد اشکالی ندارد و وضو به صورت جبیره صحیح است.

نظر خود را بنویسید