معرفی کتاب قدرت عادت اثر چارلز داهيگ

کتاب قدرت عادت کتابی است درباره علت آنچه در زندگی و کارهایمان انجام می‌دهیم. در این مقاله شما را با معرفی کتاب قدرت عادت اثر چارلز داهيگ و بخش‌های مختلف این کتاب آشنا خواهیم کرد.

معرفی کتاب قدرت عادت

کتاب «قدرت عادت» با نام انگلیسی “The Power of Habit” و ترجمه الهام شریف یکی از کتاب‌هایی است که به شما کمک می‌کند تا بفهمید چرا عادت‌ در رأس همه کارها و امور قرار دارد، چطور می‌توانید آن‌ را تغییر دهید، و چه تاثیری بر زندگی، کسب‌وکار و جامعه شما می‌گذارد.

درباره نویسنده

چارلز دوهیگ روزنامه نگارِ پژوهشی، برنده جایزه پولیتزر و فارغ التحصیل از دانشکده بازرگانی هاروارد و دانشگاه ییل است که از آثار او می‌توان به کتاب‌های «قدرت عادت» و «باهوشتر، سریعتر، بهتر» اشاره کرد. او برنده جوایزی همچون آکادمی ملی علوم، روزنامه نگاری ملی و جورج پولک شده است. وی برای مجله‌های نیویورکر، نیویورک تایمز و دیگر نشریات می‌نویسد و مجری پادکستی به نام «چگونه! با چارلز دوهیگ» است.

 

درباره کتاب قدرت عادت

درباره کتاب قدرت عادت

چارلز دوهیگ در کتاب «قدرت عادت» ما را به سفری اکتشافی و هیجان انگیز می‌برد و در این مسیر به ما نشان می‌دهد که چرا عادات وجود دارند و چطور می‌توانند تغییر کنند. دوهیگ با تلخیص حجم وسیعی از اطلاعات و بیان آنها به صورت روایت‌هایی جذاب و سرگرم کننده، ما را از جلسات هیئت مدیره شرکت «پروکتر اند گمبل» به لیگ ملی فوتبال و سپس خط مقدم جنبش حقوق مدنی برده و درکی کاملاً جدید از ذات و ماهیت بالقوه انسان را به ما نشان می‌دهد.

بخش اصلی این کتاب حاوی استدلالی هیجان انگیز است:

کلید اصلی برای انجام ورزش روزانه، کاهش وزن، بهره وری بیشتر و دستیابی به موفقیت به درک نحوه‌ی عملکرد عادات بستگی دارد. همانطور که دوهیگ نشان می‌دهد، با مهار و کنترل این علم جدید، می‌توانیم کسب و کار، جوامع و زندگی‌مان را متحول کنیم.

اگر شما معتاد و اسیر عادت‌های خود هستید، حتماً باید این کتاب را بخوانید. کتاب «قدرت عادت» در سال ۲۰۱۲ منتشر شد و بیش از ۱۲۰ هفته در فهرست پرفروش‌های نیویورک تایمز قرار داشت.

ایده اولیه این کتاب برگرفته از ذکاوت یک سرگرد ارتش ایالات متحده در کوفه‌ی عراق بود که شهردار شهر را قانع کرد تا مانع از رفتن فروشندگان سیار مواد غذایی به گردهمایی‌ها و اجتماعات شود. زمانی که مردم نتوانستند انرژی و خشم خود را با غذاهایی همچون کباب تأمین کنند، محل اجتماعات را ترک کردند، و در نتیجه شورش‌ها در نطفه خفه شد. بعد از گذشت ۸ سال و پس از تحقیقات فراوان، دوهیگ کتاب «قدرت عادت» را منتشر کرد.

 

بررسی بخش های اصلی کتاب قدرت عادت

محوریت اصلی کتاب شامل ۳ آموزه است: 

  1. عادت شامل یک چرخه‌ی ۳ مرحله‌ای است: نشانه، روال، پاداش.
  2. می‌توانید تنها با جایگزینی یک بخش از این چرخه، یعنی روال، عادات خود را تغییر دهید.
  3. نیروی اراده مهم‌ترین عادت است و می‌توانید به مرور زمان و با ۳ روش آن را تقویت کنید.

 

آموزه اول: عادت شامل یک چرخه‌ی ۳ مرحله‌ای است: نشانه، روال، پاداش

شما تقریباً ۴۰ درصد از کارهای خود را به صورت خودکار انجام می‌دهید. مغز شما از عادات برای ذخیره انرژی استفاده می‌کند، بنابراین با توجه به اینکه حدود ۶ ساعت از ۱۶ ساعت زمان بیداری خود را صرف کارهایی می‌کنید که از آنها اطلاعی ندارید، پس احتمالاً ارزش دارد که به این موضوع توجه بیشتری نشان دهید. 

دوهیگ متوجه شد که ریشه همه عادات، مانند نوشیدن روزانه قهوه، در یک چرخه‌ی ساده‌ی ۳ قسمتی نهفته است. 

  • نشانه: آن محرکی است که موجب انجام آن عادت می‌شود، برای مثال هر روز صبح ساعت ۷، نشستن پشت میز آشپزخانه و صرف صبحانه
  • روال: آن رفتاری است که سپس به صورت خودکار انجام می‌دهید، مثلاً در مورد نوشیدن قهوه به سمت دستگاه قهوه ساز خود می‌روید، آن را روشن کرده و قهوه‌تان را آماده می‌کنید.  
  • پاداش: در نهایت، به خاطر اتمام روال، پاداشی دریافت خواهید کرد، مانند بوی خوش قهوه، طعم دلچسب آن و تماشای بخار قهوه در حالی که زیر نور خورشید نشسته‌اید.

 

آموزه دوم: می‌توانید تنها با جایگزینی یک بخش از این چرخه، یعنی روال، عادات خود را تغییر دهید

بدیهی است که هر چه بیشتر یک عادت را تقویت کنید، بیشتر در مغزتان نهفته می‌شود. مثلاً در مورد قهوه، ممکن است همان لحظه‌ای که پشت میز آشپزخانه می‌نشینید، هوس قهوه کنید و اگر نتوانید در آن لحظه قهوه بنوشید چون دستگاه قهوه ساز خراب شده است، احتمالاً بدخلق شده و بعداً در محل کار برای خود قهوه می‌خرید.  

بنابراین رمز تغییر یک عادت این است که روال را تغییر داده و باقی چیزها را دست نخورده باقی بگذارید. دوهیگ این موضوع را قانون طلایی می‌نامد. اگر می‌خواهید کافئین را ترک کنید، کار بسیار ساده‌ای است: به ماده‌ی بدون کافئین روی بیاورید. در این حالت، شما همچنان تمام مراحل نوشیدن قهوه را تجربه خواهید کرد، اما به جای فشردن دکمه دستگاه قهوه ساز، اکنون آب داغ را روی پودر قهوه بدون کافئین می‌ریزید. 

 

آموزه سوم: مهم‌ترین عادت، نیروی اراده‌تان است و می‌توانید به مرور زمان و با ۳ روش آن را تقویت کنید

همه عادت‌ها یکسان ایجاد نشده‌اند و به گفته‌ی دوهیگ تا کنون نیروی اراده یکی از مهم‌ترین عادت‌هاست، زیرا به ما کمک می‌کند که در تمام جوانب زندگی بهتر عمل کنیم.

با کمک ۳ روش زیر می‌توانید نیروی اراده‌تان را به مرور زمان افزایش دهید:

  1. کاری را انجام دهید که نیاز به نظم و انضباط زیادی داشته باشد. برای مثال، یک رژیم سخت غذایی که باعث شود به تأخیر انداختن رضایت مندی (تحقق امیال) را بی‌وقفه تمرین کنید و در نتیجه نیروی اراده بیشتری به شما برای تلاش در طول روز می‌دهد.
  2. پیشاپیش برای بدترین شرایط و موقعیت‌ها برنامه ریزی کنید. حتی فکر کردن به این موضوع که ممکن است رئیس‌تان بر سر شما فریاد بزند، با اینکه این اتفاق هنوز نیفتاده است، به شما کمک می‌کند که اگر اتفاق افتاد، خونسردی خود را از دست ندهید.
  3. استقلال و خوداتکایی خود را حفظ کنید. اگر استقلال شما از بین برود، نیروی اراده‌تان نیز تلف خواهد شد. زمانی که از سوی شخصی کاری به شما محول می‌شود، که باید آن را انجام دهید، نیروی اراده‌تان خیلی سریعتر خسته می‌شود.

سعی کنید بر روی بهبود این نوع از جنبه‌های مهم زندگی خود بیشتر تمرکز کنید که در بلندمدت موجب خودساختگی بیشتر شما خواهند شد. 

 

دیگر موضوعاتی که در این کتاب آمده است عبارتند از: 

  • چرا عادت‌ها تثبیت می‌شوند و چطور این موضوع صنعت خمیردندان را تغییر داد
  • چطور سازمان الکلی‌های گمنام به ۱۰ میلیون نفر برای ترک الکل کمک کرده است 
  • یک عادت مهم و اساسی چیست و چگونه پل اونیل، ارزش یک شرکت را به کمک آن ۵ برابر کرد
  • چرا هیچکس به خاموش کردن آتش در متروی لندن در سال ۱۹۸۷ اهمیت نداد
  • چطور نشانه‌ها به پدری کمک کردند تا بفهمد دختر نوجوانش باردار است
  • ۳ عاملی که جنبش‌های بزرگی را موجب می‌شوند  
  • چرا مشکل قماربازی همیشه تقصیر خودتان است، اما کشتن همسرتان در خواب این‌طور نیست

 

جمع بندی

اگر شما نیز درگیر عاداتی هستید که زندگی شما را بطرز ناخوشایندی تحت تاثیر قرار داده است، به شما پیشنهاد می‌کنیم تا در کنار مطالعه این کتاب، مقاله ۵ قدم برای شکستن یک عادت بد را نیز در ستاره مطالعه کنید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید