کالری زعفران؛ ۱۰۰ گرم زعفران چقدر کالری دارد؟

کالری زعفران هر ۱۰۰ گرم، ۳۱۰ کالری است. زعفران قلبتان را سالم نگه می‌دارد و شما را در برابر بیماری‌های مختلف بیمه می‌کند. به یاد داشته باشید که مصرف بیش از اندازه زعفران منجر به مسمومیت می‌شود.

کالری زعفران

ستاره | سرویس سلامت – زعفران ادویه‌ای آشنا برای تمام ایرانی‌هاست. غذا‌های خوش آب و رنگ ایرانی، زیبایی و جذابیتشان را مدیون این ادویه هیجان انگیز هستند. بدون زعفران، زرشک پلو با مرغ، شله‌ زرد و باقالی‌پلو با ماهیچه یک چیزی کم دارد. در این بخش از ستاره، درباره کالری زعفران، خواص و مضرات زعفران سخن خواهیم گفت؛ با ما همراه باشید.

کالری زعفران

 

کالری زعفران چقدر است؟

هر ۱۰۰ گرم زعفران حاوی ۳۱۰ کالری است.  

یک قاشق مرباخوری زعفران (۰.۷ گرم)، ۲.۲ کالری انرژی دارد. 

ارزش غذایی زعفران
مقدار ۱۰۰ گرم درصد نیاز روزانه
کالری ۳۱۰
چربی کل ۵/۹ گرم ۸٪
چربی اشباع شده ۱/۶ گرم ۸٪
سدیم ۱۴۸ گرم ۶٪
کربوهیدرات ۶۵ گرم ۲۴٪
فیبر رژیمی ۳/۹ گرم ۱۴٪
پروتئین ۱۱ گرم ۲۲٪
ویتامین A ۱۱٪
ویتامین C ۹۰٪
آهن ۹٪
کلسیم ۶۲٪

 

خواص زعفران

افراد زیادی زعفران را به عنوان طعم دهنده و خوش رنگ کننده غذا می‌شناسند، در حالی که این ادویه گرانقیمت سرشار از خاصیت است. زعفران از بروز بیماری‌های مختلف پیشگیری می‌کند و یک درمانگر قوی برای سرماخوردگی و فقر آهن است. برخی از مهم‌ترین خواص زعفران را در ادامه آورده‌ایم.

 

۱. آرامش‌ بخش و درمان افسردگی

تغییر در هورمون‌ها، فشار کاری و روز‌های امتحان می‌تواند سرشار از استرس باشد. اگر افسردگی گرفته‌اید و هیچ‌چیز نمی‌تواند شادتان کند، بهترین راه حل این است که یک فنجان چای زعفرانی بخورید. زعفران حاوی ترکیبات آرامش‌بخش است. این ادویه جذاب، انرژی بدن را افزایش می‌دهد. پس چای زعفرانی برای روز‌های سخت‌کاری هم انتخاب خوبی است.

 

خواص زعفران

 

۲. پیشگیری و درمان بیماری‌ های چشمی

دژنراسیون ماکولا و آب مروارید دو بیماری‌های چشمی هستند که روی قدرت بینایی تأثیر قابل توجهی دارند. زعفران هم برای پیشگیری از این بیماری‌های چشمی مفید است و هم می‌تواند آن‌ها را درمان کند. این ماده حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین A است. اگر می‌خواهید چشمانتان همیشه سالم باشد، مصرف زعفران را در برنامه غذایی‌ خود جای دهید.

 

۳. تقویت سیستم ایمنی بدن

سرفه، آبریزش بینی و گلودرد ناشی از سرماخوردگی امانتان را بریده؟ به شما پیشنهاد می‌کنیم یک فنجان دمنوش زعفرانی بخورید. زعفران غنی از ویتامین C است. این ادویه خوشرنگ سیستم ایمنی بدن را قوی می‌کند؛ با مصرف زعفران از بیماری‌های ویروسی مانند آنفولانزا در امان خواهید بود.

 

۴. درمان دیابت نوع ۲

بیماری دیابت نوع ۲ در اثر افزایش گلوکز خون رخ می‌دهد. دیابتی‌ها مقاومت به انسولین دارند و همین موضوع باعث می‌شود که روزبه‌روز قند آن‌ها بالاتر برود. برای درمان دیابت نوع دوم می‌توانید از زعفران کمک بگیرید. زعفران قند خون را کاهش می‌دهد و مشکل مقاومت در برابر انسولین را برطرف می‌کند. در واقع با مصرف زعفران، بدن انسولین بیشتری تولید می‌کند و قند خون روی حالت نرمال می‌ماند.

 

۵. درمان کم‌ خونی

کسانی که سطح انرژی‌شان پایین است و همیشه بی‌حال و رنگ‌پریده هستند، معمولا از کم‌خونی و فقر آهن رنج می‌برند. برای درمان کم‌خونی می‌توانید از زعفران کمک بگیرید. زعفران غنی از آهن است و تولید گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد. با خوردن چای زعفرانی و یا شربت زعفرانی می‌توانید به خستگی و بی‌حالی‌های ناشی از کمبود آهن غلبه کنید.

 

 زعفران چقدر کالری دارد؟

 

۶. پیشگیری از ابتلا به سرطان

زعفران ضد تومور بوده و سرشار از آنتی‌اکسیدان است. غذا‌های حاوی آنتی‌اکسیدان نمی‌گذارند که تومور‌های سرطانی درون بدن رشد کنند. بنابراین این ادویه، برای درمان سرطان هم مفید است و رشد تومور‌های سرطانی را متوقف می‌کند.

 

۷. بهبود عملکرد دستگاه گوارش

بعد از خوردن غذا ممکن است دچار دل‌درد یا سوزش سر دل شوید. این مشکل می‌تواند به دلیل ترشح بیش از حد اسید معده رخ داده باشد. زعفران عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می‌دهد و از بروز زخم معده پیشگیری می‌کند. 

 

۸. درمان کبد چرب

کبد چرب یکی از بیماری‌های شایع در جوامع امروزی بوده و افسردگی و ناراحتی‌های همیشگی و تغذیه نامناسب روی چرب شدن کبد تأثیرگذار هستند. اما زعفران حاوی مقادیر قابل توجهی آنتی‌اکسیدان بوده و ضدالتهاب است. این ماده شگفت‌اگیز، از این طریق مانع از بروز کبد چرب می‌شود.

 

۱۱. قاعده آور بودن

تغییر برنامه غذایی و شرایط آب و هوایی می‌تواند منجر به بی‌نظمی در قاعدگی شود. همچنین در صورتی که فرد با شوک شدید مواجه شده باشد یا بیماری خاصی داشته باشد، احتمال دارد که قاعدگی نامنظم را تجربه کند. برای غلبه بر درد‌های قاعدگی و منظم شدن آن می‌توانید از زعفران کمک بگیرید. این ادویه، سندروم پیش از قاعدگی را درمان کرده و کمردرد و دل درد‌های دوران پریود را بهبود می‌دهد.

 

مضرات و عوارض زعفران

زعفران نیز مانند دیگر ادویه‌ها، اگر بیش از حد مجاز استفاده شود، دارای عوارضی است. برخی از عوارض و مضرات شایع زعفران را در ادامه آورده‌ایم.

  • بروز آلرژی و حساسیت
  • افزایش احتمال سقط جنین
  •  مسمومیت
  •  افزایش تعریق کف دست‌ها
  •  تداخل دارویی

 

سخن آخر

زعفران ادویه‌ای با طبع گرم و خشک است که در سفره‌های ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد. کسانی که زعفران می‌خورند همیشه شاد و پرانرژی هستند. این ادویه گرانقیمت افسردگی را درمان می‌کند و برای افزایش استحکام استخوان‌ها مفید است. اگر می‌خواهید چشمانتان سالم باشند و از سرماخوردگی در امان بمانید، زعفران بخورید. 

اما مصرف بیش از حد زعفران منجر به مسمومیت شدید می‌شود. همچنین احتمال تداخل دارویی یا حساسیت به زعفران هم وجود دارد. پس اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید، قبل از خوردن زعفران با پزشکتان مشورت کنید. کسانی که به زعفران آلرژی دارند هم بهتر است ادویه دیگری را برای استفاده انتخاب کنند.

در آخر پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ «خواص زعفران در طب سنتی» را نیز در ستاره بخوانید تا درباره زعفران اطلاعات بیشتری کسب کنید.

برگرفته از: nutritionvalue

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید