آموزش روشن کردن پکیج دیواری

روشن کردن پکیج دیواری کار ساده‌ای است، تنها باید بدانید هر کدام از کلیدهای روی نمایشگر چه کاربردی دارند. البته نحوه راه اندازی انواع پکیج‌ها نظیر بوتان، ایران رادیاتور و لورچ با یکدیگر متفاوت است.  

روشن کردن پکیج دیواری

ستاره | سرویس خانه داری – نحوه روشن کردن پکیج دیواری چگونه است؟ این سوال بسیاری از ما در شروع زمستان است. پکیج‌های دیواری در برندها و مدل‌های مختلفی در بازار موجود هستند که روشن کردن هر کدام از آن‌ها با یکدیگر متفاوت است. در این مقاله قصد داریم نحوه روشن کردن پکیج‌های بوتان، ایران رادیاتور و لورچ را شرح دهیم. با ما همراه باشید.

 

نحوه روشن کردن پکیج دیواری بوتان

اجازه بدهید قبل گفتن نحوه روشن کردن پکیج بوتان شما را با کلیدهای موجود بر روی پکیج و وظایف آن‌ها آشنا کنیم.

 

پکیج دیواری بوتان

 

۱. نمایشگر فشار و دما

این نمایشگر عقربه‌ای نشان‌گر فشار و دمای موجود در مدار گرمایش است که دما را بر اساس سانتی‌گراد و فشار را بر حسب بار نشان می‌دهد.

 

پکیج دیواری بوتان

 

۲. کلید یا دسته انتخاب وضعیت

این کلید که در تصویر زیر با یک پیکان مشخص شده، دارای سه وضعیت تابستانه، راه‌اندازی مجدد/قطع موقت و وضعیت زمستانه دارد. این کلیدها برای روشن یا خاموش کردن پکیج و همچنین انتخاب وضعیت فصل به‌کار می‌رود.

 

پکیج دیواری بوتان

 

وضعیت تابستانه که در تصویر زیر مشخص شده برای زمانی مناسب است که شما در تابستان به آب گرم احتیاج پیدا می‌کنید.

 

روشن کردن پکیج دیواری بوتان

 

وضعیت قطع و راه‌اندازی مجدد که در شکل زیر آن را مشاهده می‌کنید، برای دو منظور به کار می‌رود اولی برای راه‌اندازی مجدد یا همان ریست کردن و دومی برای خاموش کردن موقت دستگاه استفاده می‌شود.

 

پکیج دیواری بوتان

 

وضعیت زمستانه که در تصویر زیر مشخص شده زمانی کاربرد دارد، که هم به آب‌گرم و هم گرمایش شوفاژها نیاز است.

 

پکیج دیواری بوتان

 

۳. کلید یا دسه تنظیم دمای آب گرم
کلید یا دسه تنظیم دمای آب گرم مصرفی همان‌طور که از نامش پیداست برای تنظیم درجه حرارت آب گرم مصرفی کاربرد دارد. اگر خواستید دمای آب را کاهش دهید کلید را در جهت عقربه‌های ساعت بگردانید و در صورت نیاز به افزایش دمای آب این دسته را در خلاف عقربه‌های ساعت بچرخانید.

 

پکیج دیواری بوتان

 

۴. چراغ نمایشگر وضعیت عملکرد شوفاژ

چراغ این نمایشگر به رنگ‌های سبز، قرمز یا زرد است که هر کدام از این رنگ‌ها نشان دهنده وضعیت و عملکرد دستگاه است. در ادامه به توضیح معنی هر کدام از این رنگ‌ها می‌پردازیم.

  • سبز ثابت روشن: این وضعیت به معنای منظم کار کردن دستگاه و روشن بودن مشعل است.
  • سبز چشمک زن: اگر چراغ رنگ سبز به صورت چشمک زن و در حالت یک ثانیه روشن و ۵ ثانیه خاموش بود یعنی پکیج در حالت آماده به‌کار کردن است، اما شعله‌ای وجود ندارد. اگر حالت چشمک زن تغییر کرد و به فرم ۰/۵ ثانیه روشن ۰/۵ ثانیه خاموش بود یعنی دمای آب به دمای تنظیم شده رسیده است یا ایجاد مشکل در عملکرد مشعل رخ داده که به‌طور موقت آن را را خاموش کرده است. در این حالت سیستم در حالت انتظار قرار گرفته تا به عملکرد عادی خود بازگردد. اگر شرایط برای بازگشت به حالت عادی فراهم نشود و زمانی معادل ۱۰ دقیقه بگذرد، سیستم ایمنی پکیج قفل می‌شود و نمایشگر به رنگ قرمز درمی‌آید.
  • قرمز ثابت روشن: در صورت پیش آمدن اتفاقی در عملکرد دستگاه یکی از سیستم‌های کنترلی یا ایمنی مانند روشن نشدن مشعل و … چراغ نمایشگر به رنگ قرمز در می‌آید.
  • قرمز چشمک زن: در این وضعیت کلید حرارتی که دما را محدود می‌کند فعال شده است.
  • زرد ثابت روشن: این رنگ از چراغ نمایشگر، نشان دهنده این است که دستگاه به‌طور منظم کار می‌کند اما نمی‌تواند دمای آب را کنترل کند و این به یعنی سنسور آب گرم مصرفی دچار ایراد شده است.

 

راه‌اندازی پکیج دیواری بوتان مدل پارما

پکیج بوتان پارما یکی از مدل‌های پر طرفدار و با کیفیت این شرکت است که یک پنل قابل در جلوی دستگاه دارد. در ابتدا باید میزان فشار آب را تنظیم کنید. برای این کار در زیر پکیج یک شیر فلکه است آن را باز کرده و درجه فشار را تنظیم کنید.

 

روشن کردن پکیج دیواری

 

شیرهای رادیاتور خانه را باز بگذارید و از این موضوع اطمینان حاصل کنید. اگر در فصل تابستان هستید کلید مربوط به گرمایش شوفاژ را در خلاف جهت عقربه‌های ساعت بگردانید و پکیج را در حالت تابستانی قرار دهید. اگر در فصل زمستان هستید کلید را در وضعیت زمستانی قرار دهید و اگر می‌خواهید دما را افزایش دهید کلید مربوطه را در جهت عقربه‌های ساعت بگردانید تا به دمای مورد نظر خود برسید. شما می‌توانید محدوده درجه‌بندی شوفاژ در حالت زمستانی  را با نقطه‌های مشکی پر رنگ تشخیص دهید. نهایت درجه حرارت پکیج با علامت سه خط یا همان نماد شوفاژ مشخص شده است.
اگر می‌خواهید دمای آب مصرفی را تنظیم کنید کلید را در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید. با این کار شما تغییرات دما را در پنل کنترل می‌بینید که در صورت بالاتر رفتن دما آن را پر رنگ‌تر شده نقطه‌ها نشان داده می‌شود.

 

نحوه روشن کردن پکیج دیواری ایران رادیاتور

در ابتدا بهتر است با کلیدها و سایر بخش‌های روی پنل جلویی پکیج ایران رادیاتور آشنا شویم. به همین منظور در ادامه به معرفی آن می‌پردازیم.

 

پکیج دیواری ایران رادیاتور

 

۱. کلید یا پیچ کوچک سمت راست

از این کلید برای خاموش و روشن کردن دستگاه استفاده می‌کنند. اگر کلید در حالت یک قرار داشته باشد یعنی پکیج روشن است و اگر در حالت صفر قرار داشته باشد یعنی پکیج خاموش است.

۲. کلید یا پیج وسطی

از این کلید برای تنظیم دمای آب‌گرم مصرفی استفاده می‌شود و به‌طور معمول با یک بار تنظیم آن دیگر نیازی به کار کردن با آن نیست. اغلب توصیه می‌شود که این پیج روی وسط تنظیم شود.

۳. پیچ یا کلید سمت چپ

از این پیچ برای تنظیم حالت زمستانه و تابستانه استفاده می‌شود. اگر این کلید بر روی صفر قرار داشته باشد دستگاه در وضعیت تابستانه است. اما در صورت چرخش این پیچ دستگاه به حالت زمستانه می‌رود و در نقطه‌ای که پیچ را قرار می‌دهید میزان دمای پکیج را مشخص می‌کند. عنی همزمان با روشن کردن حالت زمستانه دما را نیز تنظیم می‌کنید. به‌طور معمول این پیچ را در وضعیت ماکزیمم قرار نمی‌دهند.

۴. نشان‌گر گیج فشار

در قسمت چپ پنل پکیج یک عقربه وجود دارد که به آن گیج فشار می‌گویند. این گیج نشان دهنده میزان فشار است که با شیر پر کن پکیج که در کف دستگاه و سمت راست آن است تنظیم می‌شود. این شیر معمولا به رنگ آبی و از جنس پلاستیک است. دقت داشته باشید که درجه شیر باید همیشه مقداری به اندازه یک تا یک و نیم را نشان دهد. توجه داشته باشید که پس از اتمام تنظیم، شیر پرکن را ببندید.

۵. دکمه راه اندازی مجدد یا همان ریست

برای راه اندازی یا ریست کردن پکیج یک دکمه کوچک در سمت چپ پنل قرار گرفته است. از این دکمه زمانی استفاده خواهید کرد که دستگاه پیغام خطا داده، با زدن دکمه ارور به صورت موقتی بر طرف می‌شود.

۶. چراغ‌های نمایشگر روی پنل

این چراغ‌های روی پنل نشان دهنده وضعیت و حالت‌های متفاوت پکیج هستند. با چرخاندن پیچ وضعیت فصل که در سمت راست پنل قرار دارد چراغ سبز رنگ روشن می‌شود و زمانی که شعل روشن شود چراغ نارنجی رنگ روشن خواهد شد.

 

روشن کردن پکیج ایران رادیاتور در وضعیت زمستانه

دو شیر مربوط به بخش گرمایش وجود دارد که باید از باز بودن آن‌ها اطمینان حاصل کنید. قبل از شروع به کار پکیج، شیرهای رادیاتور را باز کرده و آن‌ها را هواگیری کنید. دقت داشته باشید که همه رادیاتورها را باید هواگیری کنید. برای هواگیری پیچ انتهایی رادیاتور در قسمت بالایی را باز کنید تا هوای موجود در آن خارج شود و اجازه دهید کمی هم آب از آن خارج شود.

وقتی که رادیاتور‌ها را هواگیری کردید فشار آب کم می‌شود و عقربه روی گیج عدد صفر را نشان می‌دهد. بر روی پکیج‌های دیجیتال خطای E1 و در پکیج‌های آنالوگ خطای ۴۰-۷۰ نشان داده می‌شود. برای جبران کمبود فشار شیر پرکن (شیر آبی زیر پکیج) را بر خلاف عقربه‌های ساعت بچرخانید تا باز شود و فشار به یک‌ونیم بار برسد. در اینجا باید شیر پرکن را ببنید و پیچ حالت زمستانی را بچرخانید و فعال کنید.

در انتها هم پیچ گرمایش را بچرخانید تا از صفر خارج شود و چراغ بالای پیچ روشن شود. برای تغییر حالت زمستانه پکیج به تابستانه فقط کافی است تا پیج گرمایش را به سمت صفر بچرخانید تا چراغ بالای پیچ خاموش شود.

 

نحوه روشن کردن پکیج دیواری لورچ

یکی دیگر از پکیج‌های پر طرفدار لورچ است این دستگاه از یک پنل ساده که دارای یک پیچ و صفحه نمایشگر است تشکیل شده است. در ادامه به معرفی نشانه‌های روی نمایشگر خواهیم پرداخت.

 

روشن کردن پکیج دیواری لورچ

 

۱. این بخش از نمایشگر نشان دهنده فشار آب داخل دستگاه و همچنین کدهای خطا است.
۲. برای نشان دادن همچنین روشن و خاموش کردن پکیج به‌کار می‌رود.
۳. برای دسترسی به پارامترهای پکیج به‌کار می‌رود.
۴. این بخش مربوط به تعمیرکار است و زمانی که تمعیرکار در حال کار با پکیج است روشن می‌شود. توصیه می‌کنیم به این بخش دست نزنید.
۵. نشان دهنده وضعیت تابستانه است.
۶. نشان دهنده وضعیت زمستانه است.
۷. این بخش نشان دهنده دمای تنظیمی آب گرم مصرفی دستگاه است.
۸. این بخش نشانگر دمای تنظیمی آب رادیاتور است.
۹. زمانی که شعله روشن شده و تشکیل می‌شود این بخش فعال می‌شود.
۱۰. نشان دهنده اخطار و وخبر دهنده وقوع خطر است.
۱۱. به این وضعیت کامفورت می‌گویند. یعنی اجازه نمی‌دهد که دمای آب گرم مصرفی بیشتر از ۴۲ درجه برسد.

 

راه‌اندازی پکیج لورچ

تقریبا همه مدل‌های آریان در پکیج لورچ با یک کلید وضعیت A کنترل می‌شوند.
۱. فعال کردن حالت زمستانه
در صورتی که می‌خواهید وضعیت زمستانه را فعال کنید باید کلید A را بچرخانید تا به علامت شماره ۵ یا همان نشان‌گر خورشید برسد. بعد از این کار مشاهده می‌کنید که چراغ خورشید شروع به چشمک زدن می‌کند و شما با فشار دادن کلید A می‌توانید آن را بر روی وضعیت زمستانه قرار دهید. در ادامه مشاهده می‌کنید چراغ برف روشن خواهد شد.
۲. افزایش و کاهش دمای آب‌ گرم مصرفی در پکیج
در صورتی که می‌خواهید دمای آب مصرفی پکیج را تغییر دهید کلید A را بچرخانید تا به وضعیت ۷ برسد و شروع به چشمک زدن بکند. پس از آن با فشار دادن کلید A دمای مورد نظر خود را انتخاب کنید.
۳. افزایش یا کاهش دمای آب رادیاتور
در صورتی که نیاز داشتید دمای آب‌گرم پکیج را افزایش دهید کلید A را بچرخانید تا قسمت شماره ۷ چشمک بزند. حال با فشار دادن کلید A می‌توانید دمای مورد نظر خود را تنظیم کنید.
۴. فعال کردن حالت تابستانه
برای قرار دادن پکیج بر روی حالت تابستانه باید کلید A را بچرخانید تا روی بخش شماره ۶ برسد. در این حالت نشانگر برف چشمک می‌زند. با یک بار فشار دادن کلید A نشانگر خورشید که شماره ۵ است روشن می‌شود. با این وضعیت دستگاه به حالت تابستانه رفته است.

 

در آخر

همانطور که مطالعه کردید روشن کردن پکیج دیواری بسته به نوع آن کمی متفاوت است، از این‌رو سعی کردن نحوه روشن کردن رایج‌ترین انواع پکیج در بازار را شرح دهیم. یکی از متداول‌ترین مشکلاتی که معمولا برای پکیج‌ها به وجود می‌آید، سرد و گرم شدن آب آن‌هاست. اگر شما هم این چالش را تجربه کرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم مطلب علت سرد و گرم شدن آب پکیج چیست و چه باید کرد؟ را از دست ندهید.

توصیه می کنیم مطلب نحوه هواگیری شوفاژ به صورت مرحله به مرحله را نیز در ستاره از دست ندهید.

 
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید