روش صحیح نگهداری از کفش چرم

نگهداری از کفش چرم به شکل صحیح، باعث افزایش طول عمر کفش شده و می‌تواند علاوه بر تاثیر مثبت در استایل شما، در کاهش هزینه‌های زندگی نیز موثر باشد.

نگهداری از کفش چرم

ستاره | سرویس خانه داری – چرم، محصولی گران قیمت است که به دلیل استحکام و زیبایی، موارد کاربرد زیادی دارد و در تهیه انواع کاپشن، بارانی، کلاه، کیف چرم، چکمه‌های چرم، دستکش و کمربند چرم مورد استفاده قرار می‌گیرد. هرچند وسایل چرمی استحکام بالایی دارند و سال‌ها قابل استفاده هستند، ولی رعایت نکاتی در نگهداری، می‌تواند عمر آن‌ها را افزایش دهد. کفش چرم نیز از این قاعده مستثنی نبوده و برای اینکه همیشه نو به نظر بیاید، باید از آن مراقبت کرد. با ما همراه باشید تا نحوه تمیز کردن و نگهداری از کفش چرم را با هم مرور کنیم.

نکاتی در مورد نگهداری از کفش چرم

برای نگهداری از کفش‌های چرم خود باید به نکات زیر توجه کنید:

  • استفاده از واکس معمولی برای کفش چرم، در درازمدت باعث خورده شدن سطح چرم می‌شود؛ بنابراین استفاده از واکس چرم، برای تمیز کردن آن ضروری است.
  • کفش چرم در ابتدا کمی سفت است و باید چند هفته‌ای صبر و حوصله به خرج دهید تا نرم شود و جا باز کند.
  • پس از خرید کفش چرم به صورت مداوم و هر روز از آن استفاده نکنید، بلکه یک روز در میان بپوشید تا فرصت کافی برای جا باز کردن داشته باشد و اندازه پای شما شود.
  • کفش چرم خود را مرتب گردگیری کنید، زیرا ماندن گرد و غبار بر روی آن به مرور زمان، چرم را خراب می‌کند.

 

نگهداری از کفش چرم

 

  • رطوبت بالا باعث کپک زدن چرم می‌شود، بنابراین کفش چرم را در محیط‌های مرطوب نگهداری نکنید. نگهداری کفش چرم در جعبه‌های مقوایی، باعث جذب رطوبت و نگهداری آن در لفاف پلاستیکی، باعث حفظ رطوبت احتمالی موجود در کفش شده و به چرم آسیب می‌رساند؛ بهتر است کفش چرم را در کیف مخصوص کفش و در مکانی خشک و تاریک نگهداری کنید.
  • کفش چرم را با دستمال خشک، پاک کنید و هرگز از روزنامه برای تمیز کردن آن استفاده نکنید.
  • کفش چرم را هنگام شب واکس زده و سپس تا صبح در محلی دربسته قرار دهید. از پوشیدن کفش چرمی که تازه واکس خورده و هنوز واکس به خورد آن نرفته، اجتناب کنید، زیرا گرد و خاک را به سرعت جذب کرده و آسیب می‌بیند؛ به علاوه، رنگ چرم تیره و کدر می‌شود. بنابراین پس از واکس زدن کفش چرم اجازه دهید، واکس چند ساعتی روی آن بماند تا جذب شود، سپس با شانه آن را براق کنید.
  • کفش چرم را برای مدت زمان طولانی زیر نور خورشید قرار ندهید، بلکه آن را در کمدی تاریک و به دور از گرد و غبار نگهداری کنید.
  • از برخورد اشیاء نوک تیز با کفش چرم اجتناب کنید، زیرا باعث ایجاد خراشی روی آن می‌شود که قابل ترمیم نیست.
  • لکه‌هایی مانند لکه خودکار از روی چرم پاک نمی‌شود و بر روی آن می‌ماند، بنابراین مراقب باشید که چنین لکه‌هایی بر روی کفش شما ایجاد نشود. 
  • برای پاک کردن لکه‌های خیلی عمیق و سخت از روی کفش چرم، خودتان اقدام نکنید، زیرا ممکن است به چرم صدمه وارد کنید. در چنین مواقعی بهتر است از شخصی متخصص یا فروشگاهی که کفش چرم را از آن خریده‌اید، راهنمایی بگیرید و برای از بین بردن لکه یا رنگ روی کفش چرم از هیچ‌گونه حلالی استفاده نکنید.
  • بهتر است در روز‌های بارانی از پوشیدن کفش چرم خودداری کنید و اگر به طور ناگهانی در باران شدیدی گرفتار شدید، خیلی سریع با یک اسفنج آغشته به کف شامپو بچه، کفش چرم را پاک کرده و سپس آن را خشک کنید. مراقب باشید پشت چرم، به هیچ عنوان خیس نشود، زیرا در غیر اینصورت، انعطاف پذیری خود را از دست می‌دهد.
  • اگر در پوشیدن کفش مشکل دارید، از پاشنه کش استفاده کنید تا علاوه بر حفظ شکل ظاهری کفش، به پای شما نیز آسیب وارد نشود. 

 

پوشیدن کفش چرم

 

نحوه تمیز کردن کفش چرم

تمیز کردن درست کفش چرم در سالم ماندن و افزایش طول عمر کفش شما بسیار موثر است.

  1. ابتدا با استفاده از یک برس نرم، گرد و خاک روی کفش چرم را پاک کنید.
  2. سپس با یک دستمال خشک، روی سطح کفش بکشید تا لکه‌های موجود بر روی آن پاک شود. اگر لکه‌ها با دستمال خشک پاک نمی‌شوند، کف صابون را به کمک یک اسفنج به آرامی روی سطح چرم بکشید تا لکه‌ها پاک شوند، سپس با یک دستمال خشک، سطح کفش را خشک کنید.
  3. اگر کفش چرم را هفته‌ای چند بار می‌پوشید، هر دو هفته یک بار آن را با واکس چرم و فرچه مخصوص، چرب کنید. واکس چرم، مخصوص وسایل چرمی بوده و از فروشگاه‌های مخصوص این محصولات قابل تهیه است.
  4. پس از واکس زدن کفش، درون آن قالب کفش قرار دهید تا شکل کلی خود را حفظ کند. بهتر است برای این منظور از قالب‌های چوبی استفاده کنید که عرق و رطوبت موجود در کفش را می‌گیرد و عمر آن را افزایش می‌دهد.

 

سخن آخر

امروزه با پیشرفت صنعت چرم، تشخیص چرم طبیعی از مصنوعی کار آسانی نیست، اما چرم طبیعی را می‌توان با لمس کردن آن تشخیص داد. چرم طبیعی، یکدست نیست بلکه در برخی از قسمت‌ها نازک‌تر و در برخی قسمت‌ها ضخیم‌تر است. با این حال، خرید از تولیدکنندگان معتبر، بهترین تضمین برای طبیعی بودن چرم است. می‌توانید مقاله «راهنمای نگهداری و تشخیص چرم اصل» و «تمیز کردن چکمه‌های چرم و مراقبت و نگهداری از آن» را نیز  در ستاره بخوانید.
پس از خرید محصولات چرمی معتبر، نگهداری از آن‌ها یکی از دغدغه‌های مهمی است که برای افزایش طول عمر محصول باید مد نظر قرار گیرد. در این مطلب اصول نگهداری از کفش چرم را با هم مرور کردیم که امیدواریم مورد توجه شما قرار گرفته باشد و تجربیات خود را در این زمینه از طریق بخش “نظرات و پرسش‌ها” با ما در میان بگذارید.
 
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید