راه های بهره مندی از یاری خداوند کدامند؟

راه های بهره مندی از یاری خداوند؛ داشتن صبر و تقوا، یاری کردن خدا و دعا کردن است. منظور از یاری دادن خداوند، یاری دین اوست ‏و تقوا به نیروى باز دارنده درونى گفته می‌شود که فرد را در برابر ارتکاب کارهای خلاف حفظ می‌‏کند‎.

ستاره | سرویس مذهبی – راه های بهره مندی از یاری خداوند، یکی از مباحث کتاب پیام‌های آسمان پایه هفتم درباره استعانت و یاری ‏جستن از خداوند است‎.‎‏ در این مطلب تحقیقی بر روی راه‌های بهره مندی از یاری خداوند و شرح مختصری از هرکدام را گردآوری ‏کرده‌ایم. ‏

تقوا از راه های بهره مندی از یاری خداوند

 

راه های بهره مندی از یاری خداوند را نام ببرید

بهره مندی از یاری خداوند راه‌ها و روش‌هایی دارد که برخی از مهمترین آن به شرح زیر است: ‏

 

۱-‏ تقوی

یکی از راه‌های بهره مندی از یاری خدا، داشتن تقوا است. تقوا به نیروى باز دارنده درونى گفته می‌شود که در وجود انسان به وجود ‏می‌آید و او را در برابر ارتکاب کار‌های خلاف و طغیان شهوات حفظ می‌کند. درباره تقوی در قرآن‎ ‎و روایات دینی ما مطالب زیادی آمده است و تقوا را به زاد و توشه فرد، بهترین لباس برای انسان و دژی نیرومند در ‏برابر خطرات گناهان تشبیه کرده‌اند، همچنین تقوا را به مانند مرکبى راهوار که کنترل آن در دست صاحبی است که بر آن سوار است و تا دل بهشت او را پیش می‌‏برد، ‏همانند کرده‌اند. علاوه بر بهره مندی از یاری خدا در زندگی، مسئولیت‌پذیری، آزادگی و رسیدن به رستگاری در آخرت، برخی از آثار داشتن تقوا ‏در زندگی است، به طوری که امام علی (ع) در این باره فرموده‌اند: تقوا یک خصلت روحی و یک تربیت معنوی است که در پرتو آن ‏جان انسان ساخته و پرداخته می‌شود. (نهج البلاغه)

 

۲-‏ صبر

داشتن صبر در برابر سختی‌ها و ناملایمات از دیگر راه‌های بهره مندی از یاری خدا است. صبر یعنی مقاومت در برابر سختی‌ها و از ‏دست ندادن تاب و قرار. صبر، به معنای نیرویی است که انسان را در برابر آنچه ناخوشایند اوست، توانمند می‌سازد. همچنین افرادی که ‏صبور بودن را در خود پرورش داده‌اند، به این ایمان و باور رسیده‌اند که جز یگانه پروردگار هستی، کسی جهان و جان را مدیریت نمی‌کند و هر چیزی ‏که در جهان اتفاق می‌افتد به مشیت الهی است؛ پس اگر چیزی از آن‌ها گرفته شده است و یا مصیبتی و فقری پیش آمده است، همه ‏مشیت خداوند است، بنابراین با این آگاهی، فقط دست نیاز به سوی خدای بی نیاز دراز می‌کنند و از او مدد می‌جویند. خداوند تعالی در قرآن ‏فرموده است: «اگر صبر کنید و تقواپیشه نمایید، هنگامی که دشمنان باجوش وخروش بر شما بتازند، پروردگارتان شمارا یاری خواهد ‏کرد، با پنج هزار نفر از فرشتگان، که نشانه‌هایی با خود دارند‎.

 

صبر از راه های بهره مندی از یاری خداوند ← راه ‌های بهره مندی از یاری خداوند →

 

‎۳-‏ یاری کردن خدا

منظور از نصرت (یاری) خداوند همان یاری دین الهی است؛ به این معنا که ما در راستای برپایی دین الهی در جامعه انسانی، کمک ‏خداوند باشیم و با گفتار، رفتار و تلاش خویش دین الهی را تبلیغ کنیم و به تمام بشریت برسانیم و در غیر این صورت خدای بلند ‏مرتبه هیچ نیازی به کمک ندارد و فقط اوست که یاری می‌رساند‎.‎‏ در برخی از آیات قرآن کریم نیز به نصرت و یاری خداوند اشاره شده و ‏این یاری به عنوان یک سنت الهی بیان شده است. یکی از این آیات، آیه هفتم سوره محمد است که خداوند در آن می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا ‏اللَّهَ یَنْصُرْکُمْ وَیُثَبِّتْ أَقْدَامَکُمْ»؛ اى کسانى که ایمان آورده‌اید اگر خدا را یارى کنید، یاریتان مى‌‏کند و گام‌هایتان را استوار مى‌دارد‎‎. 

 

‏۴-‏ ‏دعا کردن

دعا کردن نیز یکی دیگر از مهم‌ترین و ساده‌ترین راه‌ها برای جلب یاری خداوند، است. دعا یعنی صدا زدن و مدد خواستن در حل ‏مشکلات از خالق خود. دعا یگانه راه ارتباط بندگان با مبداء و تنها وسیله اى است که خداى متعال براى ارتباط با خود مقرر ‏فرموده است. خداوند در قرآن در این باره فرموده است: و قال ربکم ادعونى استجب لکم:  و خداى شما فرمود که مرا با خلوص ‏دل بخوانید تا دعاى شما را مستجاب کنم‎. ‏(سوره غافر آیه ۶۰)
همچنین خداوند مهربان درباره دعای بندگانش می‌فرماید: ای پیامبر! هرگاه بندگانم از تو درباره من سؤال کردند، بگو من نزدیکم، دعای ‏کسی را که مرا بخواند پاسخ می‌دهم‎.‎
رسول خدا (ص) نیز درباره دعا کردن و بهره مندی از یاری خدا می‌فرمایند: هیچ مسلمانی خداوند را نمی‌خواند مگر اینکه دعایش یا در همین دنیا مستجاب می‌شود، یا خداوند آن را برایش ‏در روز قیامت ذخیره می‌کند و یا در برابر آن دعا، بخشی از گناهانش را می‌آمرزد‎.‎

 

سخن پایانی

علاوه بر تقوی، صبر، یاری خدا و دعا کردن که به عنوان راه ‌های بهره مندی از یاری خداوند در این مطلب معرفی شدند؛ به جا آوردن نماز، روزه و توکل نیز از ‏‎ ‎راه‌های استعانت و یاری جستن از پرورگار است. ما با روزه صبر را پرورش می‌دهیم و یکی از بهترین زمان‌های استجابت دعا، هنگام ‏خواندن نماز است. ‏همراهان عزیز؛ امیدواریم مطلب حاضر برای شما مفید و موثر بوده باشد. برای اطلاعات بیشتر پشنهاد می‌کنیم مطلب تقویت ایمان به خدا با ۷ رکن اساسی و مهم را مطالعه کنید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را از طریق بخش ارسال نظر با ما به اشتراک بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید