تحقیق درباره سردار شهید حسن طهرانی مقدم و یاران دانشمندش

در این مطلب یک تحقیق درباره سردار شهید حسن طهرانی مقدم و یاران دانشمندش برای شما آماده کرده‌ایم. سردار شهید حسن طهرانی مقدم و یاران دانشمندش از پایه گذاران صنعت ساخت موشک در ایران بودند که توانستند با تبدیل علم به فناوری برای امنیت و استقلال کشور افتخار آفرین باشند.

سردار شهید حسن طهرانی مقدم و یاران دانشمندش

ستاره | سرویس محتوای کمک درسی – سردار شهید حسن طهرانی مقدم یکی از فرمانده‌هان گمنام سپاه پاسداران بودند که در تاریخ ۲۱ آبان سال ۱۳۹۰ در اثر انفجار زاغه مهمات در غرب تهران به درجه رفیع شهادت نائل آمدند. در این مطلب تحقیق درباره سردار شهید حسن طهرانی مقدم و یاران دانشمندش را برای شما آماده کرده‌ایم.

تحقیق درباره سردار شهید حسن طهرانی مقدم

سردار شهید حسن طهرانی مقدم و یاران دانشمندش از پایه گذاران صنعت ساخت موشک در ایران بودند که توانستند با تبدیل علم به فناوری برای امنیت و استقلال کشور افتخار آفرین باشند. زمانی که ایشان به شهادت رسیدند، نامشان برای اکثر مردم ناآشنا بود. اما درجه نظامی و مسئولیت‌هایی که ایشان در دوران کاری خود عهده دار بودند، نشان از از سال‌ها تجربه در سپاه پاسداران را می‌داد.

ایشان همیشه اصرار داشتند که در گمنامی و ناآشنایی به کشور و صنعت موشکی ایران خدمت کنند؛ از این رو زمانی که پس از شهادت ایشان رسانه‌ها شروع به معرفی سوابق درخشان ایشان کردند، تازه مردم فهمیدند که چه شخصیت بزرگی در این حادثه درناک به شهادت رسیده است.

 

بیشتر بخوانید:

 

تحقیق در مورد سردار شهید حسن طهرانی مقدم و یاران دانشمندش

 

خلاصه‌ای از زندگینامه سردار شهید حسن طهرانی مقدم

سردار شهید حسن طهرانی مقدم در تاریخ ششم آبان سال ۱۳۳۸ در محله سرچشمه دیده به جهان گشود. ایشان به علت شغل پدرش (محمود تهرانی مقدم)، که به پیشه خیاطی مشغول بود، به محله شکوفه و سپس به محله بهارستان نقل مکان کرد و مقاطع ابتدایی و دبیرستان را در همین مناطق گذراند.

در سال ۱۳۴۸ در مسجد زینب کبرای سرچشمه، زیر نظر آیت‌الله سیدعلی لواسانی امام جماعت و مدیر مسجد،‌ تعلیمات دینی را فرا گرفت و به همراه برادرانش در گروه سرود مسجد شروع به فعالیت کرد. این گروه سرود، هسته‌ اصلی گروه سرودی بود که در روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ در فرودگاه مهرآباد و در مراسم استقبال از امام (ره) به اجرای برنامه پرداخت.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایشان به عنوان یک جوان شایسته در سن ۲۱ سالگی در اطلاعات منطقه ۳ سپاه مشغول به خدمت شد.

در دوران جنگ بود که ایشان بعد از عملیات ثامن‌ الائمه (ع)، متوجه ضعف آتش پشتیبانی خودی مستقر در خطوط مقدم جنگ شد. بنابراین در پاییز ۱۳۶۰ طرح ساماندهی آتش پشتیبانی (خمپاره‌اندازها) را به‌صورت سنجیده و مدون به سردار حسن باقری ارائه داد.

با این نشان شایستگی، مأموریت راه‌اندازی و سازماندهی “فرماندهی موشکی زمین به زمین سپاه” در آبان ماه سال ۱۳۶۲ به ایشان داده شد.  به این ترتیب ۲۱ اسفندماه ۱۳۶۳ بود که اولین موشک ایران به کرکوک شلیک شد.

 

اعلام رسمی قصد ترور شهید تهرانی ‌مقدم توسط منافقین

محمد تهرانی‌ مقدم (برادر شهید طهرانی مقدم) درباره تهدید شهید حاج حسن تهرانی ‌مقدم از سوی منافقین می‌گوید: «بردارم چند بار از جانب گروهک تروریستی منافقین به دلیل آن‌که موشکی به مقر منافقین در داخل خاک عراق زد، تهدید شد. همان شب رادیو منافقین اعلام کرد این مقدم را ما می‌زنیم. زمانی که ترور شهید صیاد شیرازی را طراحی کردند، همزمان طرح ترور حاج حسن آقای مقدم را نیز در دستور کار داشتند و می‌خواستند هر دوی آنها را ترور کنند که یک گروه از آنها دستگیر شدند».

 

انتصاب به فرماندهی موشکی نیروی هوایی سپاه

سردار طهرانی مقدم در سال ۱۳۶۴ و پس از دستور امام (ره) در خصوص لزوم تشکیل نیروهای سه‌گانه سپاه پاسداران به به سِمت فرماندهی موشکی نیروی هوایی سپاه منصوب شد.

جالب است بدانید که عمده کارهای تحقیقاتی ساخت موشک «شهاب ۳» را شهید مقدم انجام داده بود.

 

یاران سردار شهید حسن طهرانی مقدم

پس از به شهادت رسیدن سردار طهرانی مقدم در پادگان شهید مدرس ابتدا آمار شهدا ۱۷ نفر اعلام شد. اما پس از بالا رفتن آماد مفقودین و عملیات تجسس در بخش‌های تخریب‌شده پادگان شهید مدرس مشخص شد که ۳۹ نفر در این حادثه تلخ به شهادت رسیدند. هر یک از این ۳۹ عزیز سابقه درخشانی در پا گرفتن توان موشکی ایران داشتند. چندی بعد این شهدا به «شهدای اقتدار» معروف شدند.

شهیدان سید رضا میرحسینی، سعید نبی‌پور خمامی، ستار ناصری، مهدی نواب، بایرام‌علی صفری، مهدی دشتبان‌زاده، علی‌اصغر منصوریان، اسماعیل محمدی، علی کنگرانی، محمود شجاعی، امید طلائیان، محمد سلگی، مرتضی محمدرضاپور، وحید رنجبر، رسول بهرودی، محمد غلامی، سیدمحمدحسین فردویی، بهلول محمودی، محمود داسدار، حسین امین شرعی، سید محمد حسینی، محمدرضا میری، شهید مهرداد مصطفوی، شهید رضا نادی شورابی، شهید مهدی گلستانی، شهید مسیح‌الله قهرمانی، شهید بهزاد ملانوروزی، محمدحسین زلفی، وحید عزیزی، وحید شیرمحمدلو، میثم جهانگیری، مهدی حاتمی‌نسب، سیدرضا محمدزاده، جواد سلیمی و یوسف قارلوقی از جمله یاران شهید سردار حسن طهرانی مقدم بودند.

 

تحقیق در مورد سردار شهید حسن طهرانی مقدم و یاران دانشمندش

 

نزدیک ترین یاران سردار شهید طهرانی مقدم

در میان شهیدان این حادثه تلخ می‌توان شهید مهدی نواب، مشاور و مسئول آزمایشگاه پژوهشکده و تست سوخت، مسئول سمعی بصری جهاد خودکفایی سپاه، شهید محمد سلگی، فرمانده ترابری و ماشین‌های سنگین سازمان جهاد خودکفایی سپاه و شهید مهدی دشتبان‌زاده، فرمانده پادگان شهید مدرس را از شاخص‌ترین یاران طهرانی مقدم به حساب آورد.

 

 

یاد و خاطره سردار شهید حسن طهرانی مقدم و یاران دانشمندش که از پایه گذاران صنعت ساخت موشک در ایران بودند را گرامی می‌داریم.

 

برگرفته از: تسنیم

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید