ستاره | سرویس ورزش – عضلات کمر شبکهای پیچیده از فیبرهای عضلانی هستند که علیرغم داشتن وظایف جداگانه و منحصر به فرد، در کنار هم و با همکاری یکدیگر از قسمتهای میانی بدن و به خصوص ستون فقرات محافظت مینمایند. با این که برای تقویت این قسمت مهم از بدن تمرینات متعددی وجود دارد، اما تعداد کمی از آنها از نظر سختی و چالش برانگیز بودن به پای تمرین لت دست موازی میرسند.
عضلات درگیر در حرکت لت دست موازی
مهمترین عضلهای که در این تمرین تحت تاثیر قرار میگیرد، عضله لاستیموس دورسی یا همان لت است که بزرگترین و قدرتمندترین قسمت کمر را تشکیل میدهد. این عضله مثلثی شکل در اکثر فعالیتهای فرد از جمله نفسکشیدن، شناکردن، کشیدن اجسام و همچنین خمشدن نقش به سزایی ایفا میکند. مانند بسیاری از تمرینات ورزشی دیگر این تمرین نیز گروه دومی از عضلات را به طور غیرمستقیم درگیر میکند که در واقع نقش تثبیتکنندگی بر عهده دارند. این گروه دوم شامل عضلات میانی کمر، شانهها و عضلات دوسر بازویی میشود.
روش انجام حرکت لت دست موازی
روی صندلی دستگاه لت بنشینید و دستگیره V شکل را به کابل دستگاه متصل کنید. همانند تصویر زیر با هر دو دست و به فاصله نزدیک دستگیره را محکم بگیرید. به آرامی دستگیره را تا نزدیک قفسه سینه پایین بکشید و حتما دقت کنید که این کار را با استفاده از قدرت عضلات کمر انجام دهید. مکثی کوتاه انجام دهید و دوباره دستگیره را به سمت بالا و سرجای اول بازگردانید و به همین ترتیب حرکت را تکرار کنید.
اهمیت حرکت زیر بغل سیم کش دست موازی
مهمترین دلیل انجام این حرکت تقویت عضلات کمر و در نتیجه داشتن میانتنه قوی و محکم است. خواه فردی عادی باشید و یا یک ورزش کار حرفهای، انجام چنین تمریناتی که منجر به تقویت عضلات کمر میشود برای داشتن ظاهری زیبا و جلوگیری از آسیبهای احتمالی و همچنین دردهای کمر و شانه برای شما بسیار مفید و موثر خواهد بود.
نکات مهم
- اگر در نواحی شانه، کمر و یا بازو احساس درد و ناراحتی میکنید و یا آسیبدیدگی قدیمی دارید، باید این تمرین را زیر نظر پزشک و یا مربی خود خیلی محتاطانه و با دقت انجام دهید.
- اگر مبتدی هستید حتما از وزنه سبک استفاده کنید زیرا فشار این حرکت به قسمت پایین کمر وارد میشود.
- همچنین اگر عضلات شکم و پایین کمر ضعیفی دارید در انجام تمرین خیلی دقت کنید چون ممکن است دچار آسیبهای تصادفی بشوید.
- برای نتیجه گرفتن از تمرین و جلوگیری از آسیبدیدگی حتما حرکات را آهسته و کنترلشده و به دور از هرگونه شتاب و بینظمی انجام دهید.
تعداد تکرار حرکت
تعداد ستها و تکرارها مستقیما به هدف شما از تمرین بستگی دارد. اگر مبتدی هستید تمرین زیربغل V را در ۱ یا ۲ ست ۸ تا ۱۵ تایی تکرار کنید ولی اگر باتجربه هستید و به قصد افزایش قدرت و تقویت عضلات تمرین میکنید در ۲ تا ۶ ست ۴ تا ۸ تایی میتوانید تمرین کنید و بین ستها ۲ تا ۵ دقیقه استراحت کنید و در نهایت اگر هدف شما افزایش حجم عضلات است، ۳ تا ۶ ست ۱۲ تایی تمرین را با وزنه سنگین انجام دهید و بین هر ست ۳۰ تا ۹۰ ثانیه استراحت کنید.