کالری زردآلو؛ هر ۱۰۰ گرم زردآلو چقدر کالری دارد؟

کالری زردآلو به ازای هر ۱۰۰ گرم برابر با ۴۸ کیلو کالری است. این میوه برای همه افراد به خصوص کسانی که دارای رژیم غذایی هستند مناسب بوده و یک میان وعده عالی به حساب می آید.

کالری زردآلو

ستاره | سرویس سلامت – زردآلو یکی از خوشمزه‌ترین میوه‌های فصل تابستان به حساب می‌آید که دارای طبیعتی سرد و‌تر است. جالب است درباره زردآلو بدانید که نام علمی آن از ارمنستان آمده و در یونان باستان و رم نیز وجود داشته است. بسیاری از متخصصان دیگر ادعا می‌کنند که کشت اصلی در هند بیش از ۳۰۰۰ سال پیش اتفاق افتاده است. این میوه مقوی و لذیذ سرشار از مواد مغذی است که برای بدن مفید بوده و مصرف آن به همه توصیه می‌شود. این میوه برای افرادی که از رژیم غذایی پیروی می‌کنند نیز مناسب بوده و خوب است برای میان وعده خود از آن استفاده کنند. اگر با ما همراه شوید در این بخش از ستاره میزان کالری زردآلو و تأثیری که این ماده غذایی روی بدن دارد را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

 

کالری زردآلو

  • هر ۱۰۰ گرم زردآلو ۴۸ کیلو کالری انرژی دارد.
  • کالری یک عدد زردآلو ۲۰ کیلو کالری است.
  • میزان کالری به ازای هر یک لیوان زردآلو (کمپوت زردآلو) ۲۵۰ کیلو کالری انرژی است.

خوب است بدانید که میزان پیاده روی برای سوزاندن انرژی این میوه تنها ۷ تا ۲۰ دقیقه است.

 

ارزش غذایی زردآلو

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم زردآلو
اطلاعات تغذیه‌ای مقدار
کالری ۴۸ کالری
کربوهیدرات
۱۱.۱۲ گرم
پروتئين
۱.۴۰ گرم
چربی
۰.۳۹ گرم
آب
۸۶.۳۵ گرم
فیبر
۲.۰۰ گرم
قند
۹.۲۴ گرم
کلسترول
۰.۰۰ میلی گرم

 

خواص زردآلو

۱. سلامت استخوان‌ها

زردآلو دارای مواد معدنی ارزشمند و مهمی همچون کلسیم، فسفر، منگنز، آهن و مس است که برای سلامت و رشد استخوان‌ها ضروری است. بنابراین، خوردن زرد آلو شما را مطمئن می‌سازد که استخوان‌های سالمی دارید و از بروز بیماری‌های مرتبط با پیری همچون پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

 

۲. بهبود دستگاه گوارش و درمان یبوست

فایده دیگر میوه شیرین زردآلو مختص دستگاه گوارش است. فیبر محلول در زردآلو، حرکت روده را بهبود می‌بخشد که باعث دفع بهتر مدفوع می‌شود. علاوه بر این اسید‌های چرب را سریع تجزیه می‌کند که موجب بهبود هضم می‌شود. فیبر موجود در زردآلو یبوست و نفخ را درمان می‌کند؛ بنابراین می‌تواند اجابت مزاج را بهبود ببخشد. اغلب توصیه می‌شود بیمارانی که به طور مکرر از یبوست رنج می‌برند از این میوه استفاده کنند. فیبر به تولید شیره معده نیز کمک می‌کند و همین امر جذب مواد مغذی را ساده‌تر خواهد کرد.

 

۳. محافظت از کبد

یکی از مهمترین اندام داخلی کبد است که عملکرد‌های زیادی انجام می‌دهد. از تولید پروتئینی گرفته که به لخته شدن خون کمک می‌کند تا شکستن چربی‌ها که باعث تولید انرژی می‌شود. در یک بررسی مشخص شده که زردآلو می‌تواند از کبد در مقابل آسیب‌ها و همچنین در مقابل کبد چرب محافظت کند.

 

۴. درمان دیابت

زردآلو کالری و کربوهیدرات کاملا پایینی دارد که برای دیابتی‌ها مفید است و می‌تواند بخشی از رژیم غذایی افراد دیابتی باشد. فیبر زردآلو می‌تواند سطح قند خون را تنظیم کند. همچنین شاخص گلیسمیک پایینی دارد، به این معنی که اثر پایدار روی سطح قند خون دارد. زردآلو غنی از ویتامین ایی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کند و سطح قند خون را بهبود می‌بخشد.

 

کالری زردآلو؛ هر ۱۰۰ گرم زردآلو چقدر کالری دارد؟
 

۵. سلامت قلب

زردآلو بهترین روش برای محافظت از قلب و جلوگیری از بروز بیماری‌هایی همچون حملات قلبی است. مقادیر بالای ویتامین C در زردآلو و نیز وجود پتاسیم و فیبر غذایی می‌تواند به سلامت سیستم قلبی عروقی کمک کند. ویتامین C قلب را از وجود رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. پتاسیم نیز می‌تواند فشار خون را پایین بیاورد. وجود فیبر غذایی در زردآلو باعث می‌شود کلسترول اضافی بر روی دیواره‌های رگ‌های خونی تجمع نکنند. تمامی این موارد به همراه یکدیگر باعث سلامت قلب و بهبود شرایط آن می‌شوند.

 

۶. موثر در کاهش التهاب و اختلالات پوستی

زردآلو برای مراقبت از پوست بسیار مفید است. در حقیقت التهاب یک واکنش طبیعی از طرف سیستم ایمنی است تا به این وسیله مهاجمین را از بدن دور کند. از طرف دیگر التهاب مزمن می‌تواند آسیب‌هایی به بدن بزند که منجر به بیماری‌هایی مانند دیابت و آرتریت روماتوئید می‌شود. برخی بررسی‌ها نشان داده اند که زردآلو دارای خواص ضد التهاب است که می‌تواند از بدن در مقابل بیماری‌ها محافظت کند. به ویژه دانه‌های زردآلو در تسکین التهاب موثر هستند.
همچنین این میوه در درمان بیماری‌های مختلف پوستی همچون اگزما و خارش نیز موثر است. این موضوع به خاطر وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی است که در زردآلو یافت می‌شود.

 

۷. بهبود بینایی

مصرف زردآلو به طور منظم با کاهش خطر از دست رفتن بینایی مرتبط است. اما مهمتر از هر چیزی، زردآلو غنی از کاروتنوئیدها، زانتوفیل رتینول و ویتامین آ است که می‌تواند از بیماری‌های بینایی مرتبط با سالخوردگی جلوگیری کند و به رشد اطفال کمک می‌کند. همچنین کاربرد موضعی عصاره هسته زردآلو می‌تواند با تحریک تولید اشک، خشکی چشمان را کاهش دهد.

 

۸. کمک به کاهش وزن و متابولیسم

فیبر می‌تواند مدتی طولانی شما را سیر نگه دارد و این قطعا به کاهش وزن کمک می‌کند. ماده مغذی در زردآلو سلول‌های ویژه‌ای به نام تانسیت را تحریک می‌کنند که باعث می‌شود احساس سیری کنید. این میوه با بالا بردن متابولیسم سبب کاهش وزن در طولانی مدت می‌شود.

 

۹. کاهش تب

آب زردآلو معمولا برای بیمارانی توصیه می‌شود که از تب رنج می‌برند. این ماده ویتامین‌ها، مواد معدنی، کالری‌ها و آب مورد نیاز بدن را تامین می‌کند. همچنین این میوه خوشمزه قادر است سموم را از اندام‌های مختلف بدن دفع کند. برخی از افراد از زردآلوی بخار دیده برای کاهش تب استفاده می‌کنند.

 

 
 خواص زردآلو

 

۱۰. موثر در بیماریهایی، چون کم خونی و آسم

کم خونی در اصل کمبود آهن است و می‌تواند به مواردی همچون ضعف، خستگی، سبکی سر، مشکلات گوارشی و عملکرد ضعیف متابولیسم منجر شود. به خاطر وجود آهن و مس، زردالو می‌تواند در درمان کم خونی مفید باشد.
محققان و دانشمندان بر این باورند که روغن زردآلو خاصیت ضد آسمی دارد و می‌تواند در درمان نشانه‌های این بیماری مفید باشد. وجود چنین خاصیتی می‌تواند به کاهش استرس و فشار موجود در ریه‌ها کمک کند. در نتیجه از بروز حملات آسم جلوگیری می‌کند.

 

کلام پایانی

همانطور که خواندید زردآلو یکی از میوه‌های لذیذی است که دارای خواص فراوانی برای بدن است. اما توجه داشته باشید که از مصرف بیش از حد این میوه نیز خودداری کنید. مصرف زیاد زردآلو به خصوص در حالت خشک شده منجر به افزایش وزن و افزایش قند خون می‌شود. همچنین برخی افراد بعد از خوردن زردآلو دچار علائم حساسیت غذایی می‌شوند. اگر فکر می‌کنید به زردآلو حساسیت دارید، بهتر است از خوردن آن اجتناب کرده و با پزشک مشورت کنید. در آخر پیشنهاد می کنیم «کالری برگه زردآلو برگه زردآلو چند کالری دارد» را نیز بخوانید و با کالری برگه زردآلو نیز آشنا شوید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید