قرص دیکلوکیم چیست؟ (موارد مصرف + عوارض)

قرص دیکلوکیم (Diclokim) از داروهای مسکن است که به منظور کاهش درد در بیماری‌هایی نظیر آرتروز، آرتریت، نقرس، سردرد، درد عضلانی و.. تجویز می‌شود. تهوع، اسهال، سردرد و سرگیجه از عوارض مصرف این داروست.

قرص دیکلوکیم

ستاره | سرویس سلامت – شما به هنگام مواجه شدن با یک دندان درد شبانه چه می‌کنید؟! آیا از آن دسته افراد هستید که بلافاصله به سراغ قفسه داروها رفته و به دنبال یک داروی مسکن می‌گردید؟ اگر چه داروهای مسکن می‌توانند شما را از عذاب درد کشیدن نجات دهند اما باید توجه داشته باشید که نمی‌توانید از آن‌ها به مدت طولانی استفاده کنید.

استفاده مداوم از این داروها، مشکلات و بیماری‌های دیگری ایجاد می‌کند. ناراحتی‌های گوارشی مهمترین عارضه استفاده مداوم از مسکن‌هاست. در چنین شرایطی می‌توانید به صورت اضطراری از چننی داروهایی استفاده کرده و در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید و علت درد را جویا شوید. یکی از مسکن‌هایی که این روزها بسیار هم استفاده می‌شود قرص دیکلوکیم است که در ادامه قصد داریم با موارد مصرف و عوارض جانبی آن آشنا شویم.

میگرن

 

قرص دیکلوکیم چیست؟

دیکلوکیم با نام دیگر دیکلوفناک از داروهای تسکین دهنده است که به منظور کاهش درد، تحریک، تورم و خشکی مفصل در بیماری‌هایی مثل آرتریت و نقرس و نیز برای درمان سردرد، درد عضلانی، درد قاعدگی، درد پس از جراحی و زایمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. توجه داشته باشید که مصرف دارو وقتی شدت درد زیاد شده است، تاثیر زیادی نخواهد داشت. بنابراین بهتر است قبل از اینکه درد افزایش یابد، آن را مصرف کنید.

دیکلوکیم برای درمان درد ملایم تا متوسط، یا رفع علائم و نشانه‌های استئوآرتریت یا آرتریت روماتوئید نیز، استفاده می‌شود. لازم به ذکر است که این دارو از سردرد یا کاهش تعداد حملات در بیماران مبتلا به میگرن، پیشگیری نمی‌کند و تنها به هنگام بروز سردرد از میزان درد و ناراحتی می‌کاهد.

 

دارو

 

این دارو به صورت قرص، شیاف و آمپول دردسترس است. معمولا نوع خوراکی آن عارضه جانبی خاصی به دنبال ندارد اما نوع تزریقی آن حتما باید در بیمارستان و سیار مراکز درمانی، استفاده شود.

 

نام‌های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

 نام‌های دیگر
 Diclofenac,Cambia, Cataflam, Voltaren-XR, Zipsor, Zorvolex, Voltaren, Dyloject
 موارد مصرف

 رفع دردهای مربوط به آرتروز و رماتیسم مفصلی

 رفع درد کلیه و درد پس از جراحی

 عوارض  تهوع، اسهال و خونریزی یا زخم معده، معده درد، سوزش سر دل، سوء هاضمه، سرگیجه، سردرد، اختلالات شنوایی مانند وزوز گوش و دفع خون از ادرار، بثورات جلدی
 تداخل دارویی  داروهای ضد فشار خون، داروهای ضد میکروبی (مثل سیپروفلوکساسینسیکلوسپورین، متوترکسات، آسپرین، داروهای ضد اضطراب، الکل

 

مقدار و نحوه مصرف قرص قرص دیکلوکیم

میزان دقیق مصرف این دارو باید توسط پزشک تعیین گردد. ممکن است در ابتدای مصرف پزشک شما دارو را با مقدار کم تجویز کند. به طور معمول با توجه به شرایط و بیماری هر فرد این دارو می‌تواند به تعداد یک عدد قرص یا بیشتر مصرف شود.

 

قرص دیکلوفناک

 

نکاتی که در رابطه با مصرف قرص دیکلوکیم باید بدانید

  • این دارو در بیماران دچار پورفیری کبدی، نباید مصرف شود.
  • چنانچه سابقه حساسیت به آسپرین یا دیگر داروها را داشته‌اید، قبل از مصرف این دارو با پزشک در این رابطه صحبت کنید.
  • اگر سابقه ابتلا به بیماری‌هایی مثل فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت، لخته شدن خون، زخم معده، اختلالات کلیوی، آسم، اختلالات کبدی یا قلبی را داشته‌اید این دارو را با احتیاط و تحت نظر پزشک مصرف کنید.
  • چنانچه مصرف یک نوبت از دارو را از دست دادید، به محض اینکه بخاطر آوردید آن را مصرف کنید اما اگر به زمان مصرف دوز بعدی نزدیک می‌باشید از مصرف آن صرف نظر کنید. برای جبران نوبت از دست رفته نوبت بعدی را دو برابر نکنید.
  • مصرف دیکلوکیم در زمان بارداری می‌تواند موجب بروز بیماری‌های قلبی-عروقی در جنین شود. پس این دارو نباید در زمان بارداری بخصوص در سه ماهه اول و سوم، مصرف گردد.
  • مصرف این دارو در دوران شیردهی، توصیه نمی‌شود.
  • این دارو را به مدت طولانی، مصرف نکنید.
  • هر قرص دیکلوکیم را با یک لیوان پر آب مصرف کرده و تا حداقل ده دقیقه بعد از مصرف آن، دراز نکشید.
  • به منظور کاهش ناراحتی‌های گوارشی، بهتر است قرص دیکلوکیم را بعد از غذا مصرف کنید.
  • طی مصرف قرص دیکلوکیم بطور منظم فشار خون خود را بررسی کرده و اگر مقادیر بالا بود، پزشک خود را در جریان قرار دهید.
  • این دارو برای افرادی که سابقه سکته قلبی یا سکته مغزی داشته‌اند، مناسب نیست.
  • فهرست کلیه داروهای مصرف خود را در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی از داروها با داروی دیکلوکیم، تداخل داشته باشد.
  • دیکلوکیم در افراد سالمند، باید با احتیاط مصرف شود.
  • اگر دیکلوفناک را به مدت طولانی استفاده می کنید، ممکن است به آزمایش های مکرر پزشکی نیاز داشته باشید.
  • چنانچه با مصرف این دارو دچار علائمی نظیر وزوز گوش یا زنگ زدن در گوش‌ها، نقص شنوایی، سرگیجه، ناراحتی یا خونریزی گوارشی شدید، مصرف دارو را قطع کند.
  • دیکلوفناک می تواند خطر حمله قلبی یا سکته قلبی را افزایش دهد، به خصوص اگر از مدت طولانی استفاده کنید یا دوزهای بالایی داشته باشید یا بیماری قلبی داشته باشید. بنابراین در صورتیکه جراحی قلب انجام داده اید و یا مبتلا به بیماری قلبی هستید، قبل از مصرف دارو، با پزشک صحبت کنید.
  • اگر به پروتئین گوشت گاو یا گوشت آلرژی دارید، از این دارو استفاده نکنید.
  • مصرف این دارو برای افراد زیر ۱۸ سال، مناسب نیست.

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته‌اید، نظرات و دیدگاه‌های خود را با دیگر خوانندگان ستاره در قسمت “ارسال نظر” به اشتراک بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید