قرص آمی لوپرا چیست و در چه مواردی تجویز می‌شود؟

قرص آمی لوپرا با نام‌های دیگر لوپرامید (Loperamide) یا لومیدکس (Lomidex) از داروهای ضد اسهال است که ممکن است مصرف آن با عوارضی مثل خواب‌آلودگی، سرگیجه، خستگی، تهوع و خشکی دهان همراه باشد.

قرص آمی لوپرا

ستاره | سرویس سلامت – اسهال وضعیتی است که در آن فرد بیمار دست کم سه بار در روز دفع مدفوع روان یا مایع دارد. این حالت می‌تواند چند روز به طول بینجامد که در نهایت موجب کم آبی بدن می‌شود. اسهال می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. عفونت روده که بیشتر در اثر مصرف مواد غذایی آلوده ایجاد می‌شود، اغلب از دلایل اصلی بروز این عارضه است.

اسهال اگر طولانی مدت شود، بسیار کلافه‌کننده بوده و شخص را با ضعف و بی‌حالی رو به رو می‌کند. در این شرایط علاوه بر درمان‌های خانگی رفع اسهال که در انتهای همین مقاله ذکر شده است؛ می‌توان از برخی داروهای کمک‌کننده به روند درمان اسهال هم، استفاده کرد. قرص آمی لوپرا از جمله داروهای ضد اسهالی است که توسط پزشک با هدف کند شدن حرکات روده تجویز می‌شود. در ادامه با این دارو و عوارضی که ممکن است به دنبال داشته باشد، آشنا می‌شوید.

اسهال

 

قرص آمی لوپرا چیست؟

آمی لوپرا از داروهای ضد اسهال است که باید با تجویز پزشک مورد استفاده قرار گیرد. این دارو بیشتر برای افراد مبتلا به بیماری‌هایی نظیر گاستروآنتریت، بیماری‌های التهابی روده و سندرم روده تحریک‌پذیر تجویز می‌شود. توجه داشته باشید که آمی لوپرا برای اسهال‌های ناشی از عفونت توصیه نمی‌شود؛ زیرا دفع میکروب‌ها را از روده به تأخیر می‌اندازد.

 

نام‌های دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

 نام‌های دیگر
 Diamode, Imodium A-D, Imodium A-D EZ Chews, Imodium A-D New Formula, Loperamide
 موارد مصرف  درمان اسهال
 عوارض  خواب‌آلودگی، سرگیجه، خستگی، تهوع، استفراغ، خشکی دهان، ناراحتی معده و یبوست، حساسیت، نفخ شکم یا گرفتگی معده، درد شکم یا تب
 تداخل دارویی  ضد دردهای اوپیوئید

 

مقدار و نحوه مصرف قرص آمی لوپرا

مقدار دقیق مصرف این دارو برای هر فردی متفاوت بوده و باید توسط پزشک متخصص تعیین گردد. به طور معمول به منظور درمان اسهال حاد در بزرگسالان و افراد بالای ۱۲ سال، در ابتدا ۴ میلی‌گرم به صورت خوراکی مصرف می‌شود. به طور معمول میزان مصرف روزانه این دارو در بزرگسالان، ۴ بار در روز است. همچنین میزان مصرف قرص آمی لوپرا برای کودکان بین سنین ۲ تا ۱۲ سال، ۲ بار در روز است.

 

 
قرص آمی لوپرا

 

نکاتی که در رابطه با مصرف قرص آمی لوپرا باید بدانید

  • چنانچه به مدفوع خونی یا تب مبتلا هستید، نباید از این دارو استفاده کنید.
  • مصرف این دارو برای کودکان زیر ۲ سال مناسب نیست.
  • در صورت داشتن هر نوع سابقه حساسیت دارویی، به پزشک اطلاع دهید.
  • دوز مصرفی دارو را خودسرانه کاهش یا افزایش ندهید.
  • قبل از مصرف این دارو، فهرست کلیه داروهای مصرف خود را در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی از داروها با داروی آمی لوپرا تداخل داشته باشند.
  • اگر یک نوبت را فراموش كردید، به مجردی كه به یاد آورید مصرف كنید. البته اگر تقریبا موقع نوبت بعدی رسیده است، نوبت فراموش شده را رها كرده و به برنامه منظم دارویی‌تان برگردید. مقدار دارو را دو برابر نكنید.
  • در صورتیکه در دوران بارداری یا شیردهی هستید، قبل از مصرف این دارو به پزشک اطلاع دهید.
  • مصرف لومیدکس در کودکان کمتر ۶ سال، حتما باید تحت نظر پزشک متخصص اطفال باشد.
  • چنانچه مبتلا به درد معده، اسهال با تب بالا، مدفوع سیاه و همراه با خون هستید، حتما قبل از مصرف قرص آمی لوپرا با پزشک مشورت کنید.
  • در صورتی که پس از چند روز بهبودی حاصل نشد و یا در صورت بروز درد، اتساع شکم و یا تب، درباره ادامه مصرف یا عدم مصرف دارو با پزشک، مشورت کنید.
  • دارو را با یک لیوان آب کامل مصرف کنید.
  • در صورتیکه دچار اسهال و کم آبی در بدن شده‌اید، از ورزش شدید و یا قرار گرفتن در معرض آب و هوای گرم، خودداری کنید.
  • چنانچه با مصرف این دارو دچار تنفس سخت، تورم چهره، لب‌ها، زبان یا گلو شدید مصرف را قطع و به اورژانس مراجعه کنید. این موارد نشانه حساسیت بدن شما به داروست.
  • اگر اسهال ۴۸ ساعت پس از مصرف قرص آمی لوپرا برطرف نشده باشد، باید به پزشک اطلاع دهید.

 

اسهال را با روش‌های خانگی درمان کنید

اگرچه استفاده از داروهای موجود در داروخانه‌ها در مواردی که اسهال شدید باشد کارساز بوده و وضعیت بیمار را بهبود می‌بخشد اما می‌توان برای نتیجه‌گیری بهتر و در مواردی برای پیشگیری از ابتلا به اسهال، از خوراکی‌ها و گیاهان طبیعی در دسترس هم استفاده کرد. مطالعه مطلب درمان خانگی اسهال در این زمینه به شما کمک می‌کند.

 امیدوارم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. درصورتی که تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید، نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای این مقاله در قسمت “ارسال نظر” با ما در میان بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید