حلوای گل زرد نوعی حلوای خوشمزه و سنتی است که با استفاده از برگ گلی به نام گل زرد تهیه میشود این گل در کنار بوتههای گل محمدی میروید، در اواخر اردیبهشتماه برداشت میشود. و شما میتوانید برای تهیه این حلوا از غنچه تازه گل زرد استفاده کنید. اما اگر گل زرد تازه در دسترس نبود میتوانید غنچه گل زرد خشک را از عطاریها خریداری کنید که عطر و بوی بهتری دارد.
معمولا برای پخت حلوا بهتر است از ظرف مسی استفاده کنید تا دما به صورت یکنواخت به همه مواد برسد همچنین به طور سنتی برای تهیه این حلوا بهتر است از روغن محلی یا روغن حیوانی استفاده شود اما در صورتی که طعم و بوی روغن محلی را دوست نداشته باشید میتوانید از روغن جامد نیز استفاده کنید.
با ما همراه باشید تا طرز تهیه حلوای گل زرد را آموزش ببینید.
مواد لازم برای تهیه حلوای گل زرد:
آرد برنج | 300 گرم |
گل زرد خشک (غنچه) | ۲ ق سوپخوری |
روغن جامد | ۵۰ گرم |
شکر | ۱۰۰ گرم |
گلاب | ۱ پیمانه |
زعفران | 2 ق سوپخوری |
طرز تهیه حلوای گل زرد:
- برای تهیه حلوای گل زرد ابتدا روغن جامد را داخل ظرف مسی بریزید و کمی صبر کنید تا ذوب شود.
- سپس آرد برنج محلی را اضافه کنید و با روغن تفت دهید.
- روغن و آرد برنج را به قدری تفت دهید که تقریبا رنگ آن شبیه به رنگ عقیق شود و مواظب باشید زیاد تیره نشود زیرا در نهایت رنگ حلوا نیز تیره خواهد شد.
- بعد از چند دقیقه تفت دادن آرد و روغن، پودر گل زرد یا گل زرد آسیابشده را به مواد اضافه کنید.
- بعد از کمی تفت دادن، شکر را با مقداری آب مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید. شکر و آب باید به قدری روی حرارت باقی بماند که فقط دانههای شکر حل شود و یک شربت شکر رقیق به دست آید.
- در این مرحله، ظرف را از روی حرارت بردارید و آرام آرام، شربت شکر را به مواد اضافه کنید. البته این نکته را هم بد نیست بدانید که میتوانید شکر را مستقیم به حلوا اضافه کنید و لزوما نیازی به تهیه شربت شکر نیست.
- شربت شکر را کمکم اضافه کنید تا به خوبی به خورد مواد برود و حلوا یکدست شود.
- حالا دوباره ظرف را روی حرارت قرار داده و هم بزنید.
- در اواخر پخت، زعفران را اضافه کنید.
- بسته به حرارت اجاق گاز تقریبا باید حدود ۳۰ دقیقه حلوا را هم بزنید و برای اینکه بدانید چه زمانی حلوا آماده است باید به حلوا نگاه کنید، وقتی که حلوا به روغن افتاده و از ظرف جدا شود یا به اصطلاح قنداق پیچ شود حلوای شما جا افتاده و آماده است و میتوانید آن را از روی حرارت برداشته و سرو کنید.
حلوای گل زرد خوشمزه شما آماده است. شما میتوانید این حلوا را داخل قالب ریخته و داخل ظرف سرو برگردانید و یا با استفاده از ماسوره، آن را داخل کپسولهای کاغذی کوچک قرار دهید و یک سرو تکنفره داشته باشید.
امیدواریم از این آموزش استفاده لازم را برده و این حلوای خوشمزه و مقوی را در منزل تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. نوش جان.
چند نکته درباره تهیه حلوای گل زرد:
- همانطور که گفته شد این حلوا به طور سنتی با استفاده از روغن حیوانی یا روغن محلی تهیه میشود اما میتوانید آن را با روغن جامد یا نیمه جامد نیز تهیه کنید.
- برای داشتن یک حلوای خوشمزه، کیفیت آرد برنج بسیار مهم است بنابراین بهتر است از آرد برنج محلی استفاده کنید ولی اگر در دسترس نبود، از همان آرد برنج آماده که در همه سوپرمارکتها وجود دارد بهره ببرید.
- اگر تمایل دارید حلوای گل زرد را با استفاده از آرد برنج محلی تهیه کنید میتوانید این آرد را به سادگی در منزل تهیه کنید به این ترتیب که باید: به مقدار لازم برنج نیمدانه یا خرده برنج را پاککرده، بشویید و بعد حدود نصف روز خیس کنید. سپس برنج خیس شده را داخل آبکش بریزید و صبر کنید تا خشک شود. سپس برنج نیمه خشک را آسیاب کنید. به همین سادگی شما آرد برنج خانگی خواهید داشت. بهتر است این آرد را در طبقه پایین فریزر و یا درب یخچال داخل کیسه فریزر یا ظرف دردار نگهداری کنید.
خواص حلوای گل زرد:
- حلوای گل زرد بافت منسجم و طعم عالی دارد و شما میتوانید در مناسبتهای مختلف این حلوای متفاوت را جایگزین دیگر انواع حلوا کنید.
- این حلوا طبع گرمی دارد و دردهای قاعدگی را کاهش میدهد.
- حلوای گل زرد بیشتر به عنون دسر مصرف میشود و برای بچهها بسیار مقوی است.
- برای آشنایی بیشتر با این گل مفید، مقالهای که درباره خواص گل زرد در سایت ستاره نوشته شده را مطالعه نمایید.
مجله اینترنتی ستاره