درمان درد سیاتیک بدون عمل جراحی

درد سیاتیک (Sciatalgia) معمولا در نواحی کمر و پا بروز می‌کند.مصرف دارو،فیزیوتراپی و انجام ورزش برای درمان سیاتیک و کاهش درد سیاتیک موثر است.

درمان درد سیاتیک بدون عمل جراحی

ستاره | سرویس سلامت – کمر درد از مشکلات بسیار شایع در بین افراد است و پیر و جوان هم نمی‌شناسد. یکی از علت‌های کمر درد ممکن است مربوط به عصب سیاتیک باشد که از کمر تا انتهای پاها کشیده شده است. اگر شما هم با کمر درد یا پا درد مواجه شده‌اید و تشخیص پزشکتان سیاتیک است نگران نشوید زیرا درد سیاتیک را می‌توان بدون انجام عمل جراحی و با استفاده از ورزش بهبود بخشید.

درمان سیاتیک - درد سیاتیک - درمان درد سیاتیک

 

آشنایی با سیاتیک

عصب سیاتیک (Sciatalgia) پا یکی از بزرگترین و طولانی‌ترین عصب‌ها در بدن بوده و ضخامت آن به اندازه یکی از انگشتان شما است و در ناحیه پایین ستون مهره‌ها قرار دارد. این رگ از ناحیه تحتانی مفصل کمر شروع می‌شود و به طرف لگن و باسن کشیده شده است و سپس در ناحیه ساق پا یعنی ناحیه‌ای که به دو قسمت در زانو تقسیم شده است قرار دارد. هر ساق پا دارای یک رگ سیاتیک است.

سیاتیک به صورت کلاسیک به دردی گفته می‌شود که در قسمت تحتانی کمر یا باسن ایجاد می‌شود و در پا انتشار می‌یابد و با سوزن سوزن شدن پا و ضعف پا همراه است. با این حال درد سیاتیک خود تنها یک علامت است و یک بیماری نیست و عاملی که باعث ایجاد تحریک در عصب می‌شود را باید بیماری دانست.

 

نشانه‌های درد سیاتیک چیست؟

رایج‌ترین نشانه‌ سیاتیک درد قسمت پایینی کمر، باسن و نشیمن‌گاه و پشت ران پا است. معمولا درد فقط در یکی از پاها بروز می‌کند و با نشستن، سرفه یا عطسه کردن افزایش می‌یابد. در بعضی موارد ممکن است پا بی‌حس یا ضعیف شود. نشانه‌های سیاتیک به یکباره ظاهر می‌شود و ممکن است چند روز یا چند هفته باقی بماند.

 

چرا دچار درد سیاتیک می‌شویم؟

درد سیاتیک ممکن است به علت فشار دیسک کمر روی این عصب ایجاد شود و یا ناشی از تحریک مهره‌های جابجا شده در کمر باشد. این درد در مردان بیشتر شیوع دارد گرچه سیاتیک در بارداری و خصوصا بعد از بارداری هم کم دیده نمی‌شود. این درد معمولا در افراد با سن و سال بین  ۳۰ تا ۵۰ سال شایع‌تر است اما امروزه و با شیوع زندگی پشت میز نشینی و بر عکس گاهی حرکات غلط در باشگاه‌های ورزشی این بیماری را در هر سنی حتی نوجوانان می‌بینیم.

 

روش‌های درمان درد سیاتیک بدون عمل جراحی

سیاتیک‌های خفیف معمولا با درمان خانگی سیاتیک و با گذشت زمان بهبود می‌یابند. درصورتیکه علایم سیاتیک بهبود نیافت و بعد از گذشت هفته‌ها در بدنتان باقی ماند به پزشک مراجعه کنید. انجام کارهای زیر می‌تواند تا حد زیادی درد را کاهش دهد:

استراحت

افراد مبتلا به سیاتیک باید برای یک دوره طولانی از انجام فعالیت‌های شدید و سنگین و یا طولانی خودداری کنند و فقط فعالیت‌های سبک را  انجام دهند. انجام فعالیت‌های ملایم روند بهبودی بیمار را کم کرده و التهابات را کم می‌کند.

مصرف دارو

مصرف داروهای تسکین‌دهنده مانند استامینوفن و داروهای ضدالتهاب بدون استروئید مانند بروفن و ناپروکسن می‌تواند به درمان کمک کند ولی مصرف درست این داروها با دوز ضدالتهابی که توسط پزشک متخصص تجویز و تعیین می‌شود علاوه بر اثر تسکینی اثرات ضدالتهابی و درمانی دارد.

ورزش درمانی

تمرینات ورزشی از مهمترین اقدامات برای کاهش درد عصب سیاتیک می‌باشد. ورزش برای کاهش درد ناشی از سیاتیک مانند دارو می‌باشد و بر اساس معاینه بیمار طراحی می‌شود. تمرینات کششی حساب شده توسط متخصصان فیزیوتراپی و مراقبت‌های خاص مفصل کمر و لگن به بهبود تحرک و خارج شدن از گیرافتادگی عصب سیاتیک و افزایش انعطاف مفصل کمر و لگن کمک می‌کند. درد خط قرمز انجام هر نوع ورزش در سیاتیک و دیسک کمر می‌باشد و با هرگونه درد باید انجام تمرینات ورزشی را را متوقف کنید. هنگامی که درد سیاتیک رو به کاهش گذاشت، سعی کنید تحرک بدنی داشته باشد. درواقع حرکت به کاهش درد و تورم سیاتیک کمک می‌کند.

تکنیک گرما و سرما

درد سیاتیک معمولا بوسیله استراحت ، گرما ، سرما ، ماساژ و انجام حرکات کششی سبک درمان می‌شود. استفاده از بسته‌ای یخ به مدت ۲۰ دقیقه، چندین مرتبه در یک روز در طول ۴۵ تا ۷۲ ساعت برای کاهش التهابات و انجام ورزش برای سیاتیک پا بسیار موثر است. همچنین گرفتن یک دوش آب گرم و استفاده از یک پد گرم و نشستن در ارتفاع کم باعث آرامش بدن می‌شود.

 

کمر درد سیاتیک - درد سیاتیک پا - درد عصب سیاتیک

 

فیزیوتراپی

برای درمان سیاتیک کمر و پا یک برنامه منظم حرکتی از همان آغاز درد تنظیم می‌شود. فیزیوتراپی به شما کمک می‌کند تا بتوانید به زودی به طور کامل فعالیت‌های خود را انجام دهید و از آسیب مجدد مفصل شما جلوگیری می‌کند. علاوه بر فیزیوتراپی یوگا و طب سوزنی هم برای کاهش درد سیاتیک کمر و پا مفید است.

لیزر درمانی

لیزر یکی از درمان‌هایی است که باعث کاهش التهابات بافت‌های اطراف عصب سیاتیک و کاهش التهابات در ماهیچه‌های پریفورمیس piriformis می‌شود. درنتیجه باعث کاهش فشار عصب سیاتیک و کاهش درد می‌شود. درمان با لیزر می‌تواند با ایجاد استقامت در ناحیه خارجی دیسک‌های ستون مهره‌ها با حفظ حالت و عملکرد آن باعث کاهش بیرون‌زدگی دیسک کمر شود.

 

چگونه از بروز سیاتیک پیشگیری کنیم؟

تغذیه مناسب ، وزن مناسب و جلوگیری از اضافه وزن ، کنترل استرس‌ و فشار عصبی و انجام تکنیک‌هایی برای آرامش و همچنین جلوگیری از مصرف دخانیات در پیشگیری از درد سیاتیک بسیار موثر می‌باشد.

شما چه تجربه ای در این زمینه دارید؟ خوشحال می‌شویم تجربیات خود را با ما و دیگر مخاطبان ستاره در میان بگذارید.
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید