ستاره | سرویس چهره ها – بیوگرافی ثریا قاسمی بازیگر قدیمی و سرشناس سینمای ایران را در این مطلب بخوانید.
زندگی ثریا قاسمی
مولود ملاقاسم معروف به ثریا قاسمی سال ۱۳۱۹ در تهران متولد شد و از بازیگران سینمای ایران است. ثریا قاسمی دختر حمیده خیرآبادی بازیگر معروف ایرانی است. اوايل دهه ۱۳۴۰ با گويندگی راديو كار حرفهای خود را شروع كرد و سپس به تئاتر رو آورد. در همان سالها به دوبله هم پرداخت و در سريال پرطرفدار «بالاتر از خطر» صحبت كرد. در نمايشهايی مثل «آنتيگون» و «از پشت شيشه ها» (ركن الدين خسروی) و «آندورا» (حميد سمندريان) روی صحنه رفت. گذشته از فيلم كوتاه «تلفن» با ايفای يكی از نقشهای اصلی آرامش در حضور ديگران عرصه جدی سينما را آزموده و آنقدر قدرتمند ظاهر شد كه پس از گذشت اين همه سال با اولين فيلم بلندش به ياد آورده میشود. در ادامه با بیوگرافی ثریا قاسمی همراه ما باشید.
همچنين ثريا قاسمی در سالهای ابتدای فعاليتش در يكی از اولين سريالهای تلويزيونی ايرانی با نام «پيوند» (نصرت كريمی) بازی كرد. با اين همه او پس از حضور در فيلم ناصر تقوايي كه چهار سال پس از ساخت امكان نمايش عمومي پيدا كرد؛ ترجيح داد فعاليت اصلیاش را در راديو و تئاتر متمركز كند.
حرفهای كه ثريا قاسمی هنوز بعد از اين همه سال كار در سينما، خودش را وابسته به آن میداند كارگردانی و بازيگری صدا است. فيلم اول ناصر تقوايی علاوه بر اين كه در جريان سينمای تجاری ايران تجربه نامتعارفی بود، تصوير بسيار متفاوتی از شخصيت زن به نمايش گذاشت. او برخلاف مادرش (حميده خيرآبادی) در فيلمهای كمی بازی كرد و عمده تجربههای سينمايیاش مربوط به دهه هشتاد میباشد. در اوايل دهه ۷۰ ثريا قاسمی در چند برنامه تلويزيونی به عنوان مجری حضور يافت و به دکلمه اشعار شاعران كلاسيك ايرانی پرداخت.
اين بازيگر باسابقه سينما، تئاتر، راديو و تلويزيون پس از اين كه به خاطر بازی در مارال برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از نوزدهمین جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۹ شد، توانست فرصت ایفای نقشهای متفاوتتری را هم پیدا کند که بازی در شام آخر و دختر شیرینی فروش از آن جمله بود.
بازی كوتاهش در شام آخر جايزه بهترين بازيگر نقش مكمل را از جشن خانه سينما برای او به همراه داشت و پس از دختر شیرینی فروش به بازی در فيلمهای كمدی گرايش پيدا كرد. دو سريال تلويزيونی در پناه تو (حميد لبخنده) و شب دهم (حسن فتحی) با بازی ثريا قاسمی محبوبيت فراوانی پيدا كرد. در كنار اينها بازی او در تله تئاترهايی مثل «به سوی دمشق» (حميد سمندريان)، «نكراسوف» (محمد رحمانيان) و «به سوی كعبه» (تاجبخش فناييان) به چشم آمد.
آثار هنری ثریا قاسمی
فیلم سینمایی:
- ۱۳۸۸ عروسک
- ۱۳۸۷ دعوت
- ۱۳۸۷ در شب عروسی
- ۱۳۸۶ ملودی
- ۱۳۸۵ دختر میلیونر
- ۱۳۸۵ سربلند
- ۱۳۸۵ محاکمه
- ۱۳۸۴ فیلم شاهزاده ایرانی
- ۱۳۸۳ رستگاری در هشت و بیست دقیقه
- ۱۳۸۳ سرود تولد
- ۱۳۸۲ معادله
- ۱۳۸۲ بله برون
- ۱۳۸۰ عشق فیلم
- ۱۳۸۰ دختر شیرینی فروش
- ۱۳۸۰ خاکستری
- ۱۳۸۰ شام آخر
- ۱۳۷۹ مارال
- ۱۳۷۵ حریف دل
- ۱۳۷۱ مجسمه
- ۱۳۶۸خواستگاری
- ۱۳۶۷ ستاره و الماس
- ۱۳۶۵ خانه ابری
- ۱۳۵۷ زنده باد …
- ۱۳۴۹ آرامش در حضور دیگران
مجموعه تلویزیونی
- ستاره حیات ۱۳۹۲
- نابرده رنج ۱۳۹۰
- جراحت ۱۳۸۹
- «بیا از گذشته حرف بزنیم» (تله فیلم) ۱۳۸۷
- صاحبدلان (مجموعه تلویزیونی) – محمدحسین لطیفی، ۱۳۸۵
- او یک فرشته بود (مجموعه تلویزیونی)- ۱۳۸۴
- شب دهم (مجموعه تلویزیونی – حسن فتحی، ۱۳۸۰
- قلب یخی ۸۰/۱۳۷۹
- در قلب من ۷۷/۱۳۷۶
- در پناه تو ۱۳۷۳
- تلخ و شیرین ۱۳۵۲
ثریا قاسمی و مادرس حمیده خیرآبادی
ثریا قاسمی و پسرش
منبع: ویکی پدیا – نمناک – نمکستان