ستاره | سرویس محتوای کمک درسی – در بخش گفت و گو کنید صفحه ۳۹ کتاب علوم تجربی پایه هشتم، این پرسش مطرح شده که حس بویایی چگونه در جلوگیری از خطر و حتی حفظ جان شخص موثر است؟ در این مطلب پاسخ این سوال را با ذکر مثال بررسی میکنیم.
حس بویایی چگونه در جلوگیری از خطر و حتی حفظ جان شخص موثر است؟
با استفاده از بوی مولکول های اطراف، بدن به خوبی درک می کند که در موقعیت خطر و یا آرامش قرار گرفته است و این موضوع باعث نجات جان انسان می شود. در واقع بویایی یکی از مهم ترین توانایی ها برای تشخیص خطرات و حفظ جان است که اگر از دست برود ممکن است به مرگ منجر شود. مثال های زیادی برای این تشخیص خطرات وجود دارد که در ادامه به چند مورد آن میپردازیم.
- بوی ناشی از دود آتش سوزی که باعث می شود بتوانیم به موقع از محل خطر دور شویم.
- بوی بنزین و نشت بنزین که ممکن است منجر به آتش سوزی شود.
- بوی گازهای سمی که خطر مسمومیت و گاز گرفتگی دارند.
- بوی نامطبوع غذاهای فاسد شده که حس بویایی به همراه حس چشایی، با درک آن مانع خوردن این مواد غذایی میشوند.
- بوی خوراکیهای سمی
- بویایی همچنین باعث میشود آلودگی ها را تشخیص دهیم و در صدد پاک کردن آن ها برآییم.
توضیحاتی درباره حس بویایی
همیشه مقداری از مولکولهای مواد بودار به حالت گاز در اطراف مواد وجود دارند. وقتی این مولکولها وارد بینی انسان میشوند، روی گیرندههای بویایی قرار میگیرند. این گیرندهها پیام عصبی تولید میکنند و به قشر مخ میفرستند. به این ترتیب اشخاص بوی مواد را تشخیص میدهند. مرکز حس بویایی در جلوی نیمکرههای مخ است. تنوع گیرندههایی که در بافت پوشش بینی قرار دارند، زیاد است و باعث میشود بوهای مختلف را احساس و از هم تشخیص دهیم.
یک انسان بالغ میتواند ۱۰۰۰۰ بوی متفاوت را از هم تشخیص دهد. حس بویایی مکمل حس چشایی است و در حس چشایی او بسیار اهمیت دارد. بوی غذا نیز مثل مزه غذا، تحریک کننده و اشتها آور است. اگر حس بویایی خود را به خاطر سرماخوردگی یا هر دلیل دیگر از دست بدهیم، حس چشایی هم بسیار افت پیدا میکند. به همین دلیل در این مواقع تقریبا همه چیز بیمزه به نظرمان میآید.
کاربران عزیز؛ شما میتوانید مطلب انواع رباط در مفصل ها ؛ تحقیق کامل درباره لیگامان را نیز که مربوط به کتاب علوم تجربی هشتم است در ستاره بخوانید. اطفا نظرات و پرسشهای خود را با ما در میان بگذارید.
ملیکا
به نظر من که خیلی خوب و عالی بود .