ستاره | سرویس سلامت – بعضی از افراد بیش از بقیه در معرض گزش نیش پشه قرار میگیرند. این مساله ممکن است به خاطر عرق بدن، بوی پا، گروه خونی و … باشد. علت هرچه که باشد باید برای درمان نیش پشه و برطرفکردن خارش پشهگزیدگی فکری کنیم. اگر به درمانهای طبیعی خانگی علاقه دارید بهشما چند راه ساده معرفی میکنیم که میتوانید بدون نیاز به داروهای شیمیایی جای نیش پشه را درمان کنید و از خارش آزاردهنده آن نجات پیداکنید.
۱. از یخ استفاده کنید
برای درمان نیش پشه میتوانید از یخ استفاده کنید. برای اینکار کافی است یک قالب یخ را درون یک حوله تمیز پیچیده و به مدت ۱۰ دقیقه یا کمی بیشتر روی محل پشهگزیدگی قرار دهید. یخ به سرعت پوست را بیحس کرده و از تورم آن جلوگیری میکند.
۲. چای کیسهای برای درمان پشهگزیدگی
چای دارای مادهای به نام تانین یا اسید گالیگ است. وقتی یک چای کیسهای استفاده شده را روی جای نیش پشه قرار میدهید، تانین موجود در چای بهسرعت سموم را از پوست بیرون کشیده و درد و سوزش ناشی از پشهگزیدگی را فروکش میکند.
۳. استفاده از روغن درخت چای
روغن درخت چای دارای خاصیت ضدعفونیکنندگی بسیار زیادی است و میتوان از آن در درمان انواع مشکلات پوستی استفاده کرد. برای درمان نیش پشه میتوانید مقداری روغن درخت چای را روی یک پنبه تمیز بریزید و پنبه را روی محل پشهگزیدگی بمالید. همینطور میتوانید از روغن رزماری و نعناع نیز برای درمان نیش پشه به همین روش استفاده کنید.
هشدار: درصورتی که به این نوع روغنها و اسانسهای طبیعی حساسیت دارید باید از اسانس رقیقشده استفاده کنید و یا اینکه سراغ روشهای دیگری بروید.
۴. خمیر جوش شیرین و درمان نیش پشه
مقداری جوش شیرین را درون ظرفی ریخته، چند قطره آب به آن اضافه کنید. کمی آنها را با یکدیگر ترکیب کنید تا بهشکل خمیر دربیاید. سپس خمیر بهدستآمده را روی محل پشهگزیدکی بمالید و اجازه دهید خمیر خشک شود. خاصیت قلیایی جوش شیرین، PH ناحیه متورم پوست را خنثی کرده و خارش آن را کاهش میدهد.
۵. از سرکه سیب استفاده کنید
سرکه سیب نیز همانند جوش شیرین عمل میکند و از آنجا که نسبت به سرکههای دیگر خاصیت اسیدی کمتری دارد، بهترین گزینه برای متعادلسازی پوست است. بنابراین مالیدن یک تکه پنبه آغشته به سرکه سیب بر روی محل پشهگزیدگی، PH پوست را متعادل کرده و خارش آن را کم میکند.
۶. استفاده از گیاه آلوئهورا برای درمان نیش پشه
گیاه آلوئهورا یکی از مفیدترین و پرخاصیتترین گیاهانی است که میتوانید درمنزل خود داشته باشید. از آلوئهورا نهتنها در درمان آفتابسوختگی بلکه در بهبود خارش ناشی از نیش پشهها هم میتوانید استفاده کنید. برای استفاده از آلوئهورا در درمان پشهگزیدگی دو راه دارید.
- میتوانید به داروخانه رفته و ژل آلوئهورا تهیه کنید و آن را روی محل پشهگزیدگی بمالید.
- چندبرگ آلوئهورای تازه خریداری کنید و با یک چاقوی تیز آن را برش دهید تا ژل طبیعی و بیرنگ آن خارج شود. سپس این ژل چسبناک را روی نیش پشه بمالید تا التهاب و خارش آن کاهشیابد.
۷. مرهم یا ضماد نعناع درست کنید
چندبرگ نعناع را درون یک هاون کوچک ریخته و آنها را خوب له کنید. وقتی بهشکل خمیر درآمد، مرهم را روی محل نیش پشه یا حشرات دیگر قرار دهید. خاصیت خنککنندگی نعناع، التهاب نیش حشرات را کاهش داده و پوست را خنک میکند. اگر در ساختن مرهم مهارت دارید میتوانید از گل حنا، برگ درخت چنار و یا گیاهان دیگری نیز برای تهیه ضمادهای تکسیندهنده استفاده کنید. اگر هاون دردسترس نبود، میتوانید از روشهای حفظ بقا در طبیعت استفاده کرده و چند برگ نعناع را بجوید و وقتی حسابی له شد آن را روی محل پشهگزیدگی قراردهید. بههمین راحتی.