چه راهکارهایی برای جلوگیری از آب رفتن لباس وجود دارد؟

برای جلوگیری از آب رفتن لباس روش‌های مختلفی وجود دارد که از آن جمله می‌توان به عدم استفاده از خشک کن، خشک کردن لباس به صورت سنتی و … اشاره کرد.

آب رفتن لباس

ستاره | سرویس خانه‌داری – زمان‌هایی اتفاق می‌افتد که لباس‌های خود را از ماشین‌لباسشویی بیرون می‌آورید و می‌بینید که سوییشرت یا پیراهن مورد علاقه‌تان دیگر اندازه‌ی شما نیست. این شرایط ممکن است بسیار ناراحت کننده باشد. متاسفانه این اتفاق زیاد پیش می‌آید. بعد از شستشوی لباسهایمان، میبینیم که بعضی از آن‌ها آب رفته‌اند یا حتی بعضی از آن‌ها انقدر کش آمده‌اند که از ریخت افتاده و دیگر اندازه‌ی ما نیستند. این مشکل با برخی از پارچه‌ها با جنس‌های خاص ممکن است اجتناب نا‌پذیر باشد. با این‌حال راه‌هایی برای جلوگیری از آب رفتن لباس وجود دارد  که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

 

 جلوگیری از آب رفتن لباس

 

چرا لباس‌هایمان آب می‌رود؟

حتی اگر شما همه‌ قوانین نحوه‌ی شستشوی لباس را هم مو به مو انجام دهید، باز هم ممکن است لباس‌هایتان آب رود یا ظاهرش تغییر کند. نوع الیاف، بافت پارچه و تکنیک‌های تولید آن در تعیین این که لباس پس از شست و شو چه تغییری می‌کند، می‌تواند تاثیرگذار باشد. هر نوع پارچه‌ی لباسی به گونه‌ای خاص واکنش نشان می‌دهد. الیاف طبیعی مانند پشم، پنبه و بامبو بیشتر از الیاف پلاستیکی نظیر پلی‌استر، اکریلیک و نایلون در حین شستشو کش می‌آیند. پارچه‌هایی با بافت درشت نیز بیشتر از بافت‌های ریز دچار آب رفتگی می‌شوند. پارچه‌هایی با بافت درشت اگر در مقابل آب، گرما و تحریک قرار گیرند بیشتر از پارچه‌هایی با بافت محکم آب می‌روند.

بدون شست وشو و با پوشیدن لباس در گذر زمان هم، به خاطر کشش و انقباضی که در پارچه به وجود می‌آید، تغییر در سایز لباس ایجاد می‌شود. با این حال با استفاده از تکنیک‌های لباس‌شویی مناسب، هنوز هم می‌توانید در آب رفتگی و تغییر شکل آن‌ها تاثیر بگذارید.

 

راه‌های جلوگیری از آب رفتن لباس

۱. برچسب مراقبتی لباس را بخوانید

در طول فرآیند شستشوی لباس، کشش و فشردگی زیادی به لباس وارد می‌شود. به همین دلیل توجه به برچسب‌های مراقبتی که به لباس‌ها الصاق شده است در جلوگیری از آب رفتن لباس اهمیت بالایی دارد. معمولا برچسب‌های مراقبتی بهترین راهنمایی در مورد بهترین روش‌های شستشو را بسته به نوع پارچه‌ی لباس به شما ارائه می‌دهند. این راهنمایی‌ها نشان می‌دهند که کدام راه بین شستن لباس در خانه یا بردن آن به خشک‌شویی امن تر است. همچنین دستورالعمل‌های مربوط به شستشوی لباس در خانه، خشک کردن، درجه حرارت آب، نوع چرخه ماشین لباس‌شویی توصیه‌های چرخه خشک کن را از روی برچسب‌ها دنبال کنید.

۲. از آب سرد استفاده کنید

برای اطمینان از حداقل آسیب رسیدن به لباس در حین شستشو، از آب سرد استفاده کنید. آب داغ معمولا باعث می‌شود الیاف لباس شل شوند و به سرعت از شکل معمول خود خارج شوند.

۳. از ماشین لباس‌شویی مناسب استفاده کنید

ماشین‌لباس‌شویی‌هایی با راندمان بالا و بدون همزن مرکزی آسیب کم‌تری به البسه می‌زنند و به جلوگیری از آب رفتن لباس کمک می‌کنند. ماشین‌لباسشویی‌هایی که با عمل غلت زدن لباس‌ها را می‌شویند به نسبت ماشین‌لباسشویی‌های همزن‌دار، تغییر کمتری در لباس‌ها ایجاد می‌کنند.

 

 جلوگیری از آب رفتن لباس ماشین‌ لباسشویی

 

۴. دور موتور ماشین لباسشویی را خیلی بالا نبرید

وقتی ماشین‌لباس‌شویی خود را روی موتور با دور کم قرار دهید، فشار کم‌تری بر روی پارچه‌های لباس‌های شما وارد می‌شود. چرخه‌ی ملایم ماشین‌لباسشویی با زمان کم‌تر چرخش و سرعت آهسته، به لباس کمک می‌کند تا شکل و اندازه‌ی خود را در طول شستشو حفظ کند. شستشو با دور کم موتور روشی عالی برای لباس‌هایی با الیاف طبیعی است.

۵. از خشک‌کن استفاده نکنید

خشک‌کن یک گزینه‌ی وسوسه‌انگیز است که در کم‌ترین زمان ممکن لباس‌های شما را خشک می‌کند. با این حال، اگر مایل هستید به جلوگیری از آب رفتن لباس کمک کنید، باید پس از شستن لباس‌های مختلف به خصوص شستشوی لباس سفید، از خشک‌کن صرف نظر کرده و لباس‌هایتان را با روش‌ قدیمی یعنی روی بند در مقابل جریان هوا خشک کنید. گرمای خشک‌کن باعث می‌شود که پارچه‌های ظریف و حساس خیلی زود شکل خود را از دست بدهند. لازم به ذکر است که پارچه‌های خشک مانند پارچه‌های پشمی را مستقیما در مقابل نور خورشید خشک نکنید، چرا که باعث آب رفتن آن‌ها می‌شود. قرار دادن لباس‌هایتان در مقابل وزش شدید باد نیز موجب کش آوردن آن‌ها می‌شود.

 

 جلوگیری از آب رفتن لباس خشک کردن

 

۶. برای خشک کردن لباس‌ها، آن‌ها را به طرز صحیحی آویزان کنید

اگر قصد دارید لباس‌ها را خودتان خشک کنید، نحوه‌ی آویزان کردن آن‌ها می‌تواند بر آب رفتن یا شل شدنشان تاثیر بگذارد. لباس‌هایتان را به صورت افقی روی یک قفسه پهن کنید. آویزان کردنشان به خاطر وزن اضافه‌ی آب باعث می‌شود که شکل لباس‌هایتان بعد از خشک شدن تغییر کند.

۷. از خشک‌کن با درجه حرارت کم استفاده کنید

اگر شرایط خشک کردن لباس در هوای آزاد را ندارید، از خشک‌کن با درجه حرارت کم (به خصوص پس از شستن لباس زیر) استفاده کنید. گرمای بیش از حد تغییرات زیادی در شکل لباس‌های شما ایجاد می‌کند.

۸. لباس‌هایی که فرآیند آب رفتن قبلا روی آن‌ها انجام شده است را بخرید

برخی از تولیدکنندگان پارچه، در طول فرآیند تهیه‌ی پارچه برای استفاده‌ی حداکثر از پارچه‌های کوچک در تهیه‌ی لباس‌ها، آن‌ها را بیش از حد می‌کشند. این کار به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا با پارچه‌های کم‌تری لباس بدوزند. این فرآیند،پارچه‌ها را از حالت طبیعی خود خارج می‌کند. وقتی این پارچه‌ها در مقابل گرما قرار می‌کیرند، بلافصله به حالت طبیعی خود برمی‌گردند و آب رفتگی ایجاد می‌شود. برای جلوگیری از این پدیده‌ی آب‌رفتگی، به برچسب آن‌ها نگاه کنید که نشان می‌دهد آن‌ها از قبل این فرآیند را طی کرده باشند. این پارچه‌ها قبل از دوخت شسته شده و دیگر با شستن آب نمی‌روند.

۹. لباس‌های خود را مرتب بشویید

پوشیدن یک لباس برای مدت زمان طولانی باعث می‌شود لباس کش بیاید و ظاهرش تغییر کند. برای مثال شلوار‌های جین پنبه‌ای در اثر پوشیدن جا باز می‌کنند و الیاف‌های آن‌ها آرام آرام از هم باز می‌شود. شستن مرتب آن‌ها باعث می‌شود الیاف منقبض شوند و حالت طبیعی خود را از دست ندهند. همچنین پیشنهاد می‌شود که هنگام خرید از لباس‌هایی استفاده کنید که ۱۰۰٪ پنبه نباشند.

 

چگونه با استفاده از فرآیند آب رفتگی لباسهایمان را به سایز مناسب تبدیل کنیم؟

گاهی برای ما این سوال پیش می‌آید که چگونه لباسی که برای ما بزرگ است را برای سایز خودمان مناسب کنیم؟ کافی است توصیه‌های بالا را در روش معکوس به کار برید. با استفاده از آب گرم تحریک‌پذیری لباس را بالا ببرید و برای خشک کردن ان به هیچ وجه از خشک کن گرم استفاده کنید. با این شرایط لباس سایز بزرگ شما تا حدی آب می‌رود و مناسب سایز شما می‌شود.

نکته: این تکنیک همیشه جواب نمی‌دهد! هیچ‌کس نمی‌تواند تعین کند که لباس چه قدر و در چه جهتی آب می‌رود. اگر لباسی دارید که سایز آن مناسب نیست بهتر است آن را به یک خیاط حرفه‌ای بسپارید تا سایز آن را مناسب سایز شما کند.

 

جمع‌بندی

لباس‌ها در طول عمر خود با شستن دچار آب رفتگی و تغییر شکل می‌شوند اما با رعایت نکات گفته شده می‌توان این تغییرات را به حداقل ممکن رساند. دقت کنید که از چه پارچه‌ای استفاده می‌کنید و چگونه آن را می‌شویید تا بتوانید مدت زمان بیشتری از لباس‌هایتان استفاده کنید. یکی دیگر از مشکلاتی که در شستشوی لباس وجود دارد، رنگ دادن لباس است. اگر با چنین مشکلی مواجه هستید، پیشنهاد می‌کنیم با روش های جلوگیری از رنگ دادن لباس نیز آشنا شوید. شما چه تجربیاتی در رابطه با آب رفتن لباس دارید؟ در صورتی که سوال یا پیشنهادی دارید، با ما از طریق قسمت ارسال نظر در ارتباط باشید.

 

مطلب پیشنهادی:

روش صحیح شستن لباس‌های پشمی و نکات مربوط به آن

 

برگرفته از: thespruce , monagiza

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید