داروی کلماستین و موارد مصرف آن

داروی کلماستین (clemastine) از داروهای آنتی‌هیستامین است که به منظور درمان آلرژی فصلی و آبریزش بینی، کهیر، سرماخوردگی و خارش پوست تجویز می‌‌شود. این دارو جزء داروهای خواب‌آور بوده که بیشتر برای کاهش حساسیت‌های پوستی و کهیر استفاده می‌شود. سرگیجه، اختلال بینایی و تپش قلب برخی از عوارض مصرف این داروست.

داروی کلماستین

ستاره | سرویس سلامت – تا به حال بدون اینکه سرما خورده باشید دچار سرفه‌های مداوم و آبریزش بینی شده‌اید؟! این تنها یکی از نشانه‌های آلرژی یا حساسیت است. در برخی موارد ممکن است علاوه بر سرفه دچار خارش‌های پوستی کلافه‌کننده هم بشوید. آلرژی زمانی ایجاد می‌شود که سیستم دفاعی بدن در برابر برخی از انواع مواد خارجی از خود واکنشی غیرطبیعی نشان دهد. دلیل بروز حساسیت برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد.

برخی از افراد به یک ماده غذایی خاص آلرژی پیدا می‌کنند و تنها با مصرف همان ماده دچار علائم حساسیت می‌شوند. حساسیت فصلی هم یکی دیگر از دلایل بروز آلرژی است که بین افراد شیوع زیادی دارد. معمولا با تغییر فصل‌ها به خصوص آمدن فصل بهار این نوع حساسیت‌ها هم بیشتر خود را نشان می‌دهند. حساسیت دارویی و یا حساسیت به برخی از حشرات را نیز می‌توان از دیگر دلایل بروز آلرژی به شمار آورد. حساسیت دارویی معمولا خود را با علایمی مثل کهیر یا خارش بدن و همچنین اشکال در تنفس نشان می‌دهند.

داروی کلماستین

 

جالب است بدانید سالانه چیزی نزدیک به ۷ میلیون نفرد در دنیا با شکایت از آلرژی به پزشک مراجعه و خواهان رفع آن هستند. معمولا پزشکان برای رفع علائم حساسیت داروهای آنتی‌هیستامین را تجویز می‌کنند. اگر در ابتلا به حساسیت سابقه طولانی داشته باشید، حتما نام برخی از داروهای آنتی‌هیستامین مثل کتوتیفن، سیتریزین، لوراتادین و فکسوفنادین را شنیده‌اید. کلماستین یکی دیگر از این داروهاست که قصد داریم بیشتر با آن آشنا شویم. برای آشنایی با برخی از انواع قرص ضد حساسیت، این مطلب را در ستاره مطالعه کنید.

 

خارش پوست

 

داروی کلماستین چیست؟

کلماستین (clemastine) از داروهای آنتی‌هیستامین است که به منظور درمان آلرژی فصلی و آبریزش بینی، کهیر، سرماخوردگی، آنژیوادم، التهاب ملتحمه چشم و خارش پوست تجویز می‌شود. این دارو جزء داروهای خواب‌آور بوده که برای کاهش حساسیت‌های پوستی و کهیر استفاده می‌شود. کلماستین با مهار کردن اثر هیستامین به کاهش علائم حساسیت کمک می‌کند. کلماستین به دو صورت قرص و آمپول در دسترس است.

 

نام‌های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

 نام‌های تجاری  ۱۲ Hour Allergy Relief ,Dayhist-1 ,Leader Allerhist ,Allerhist-1
 موارد مصرف درمان حساسیت یا آلرژی
 عوارض  سرگیجه، اختلال بینایی مثل تاری دید، تپش قلب، خواب‌آلودگی و گیجی، کاهش فشار خون
 تداخل دارویی  الکل

 

مقدار و نحوه مصرف قرص کلماستین 

میزان دقیق مصرف این دارو حتما باید توسط پزشک متخصص تعیین گردد. به طور معمول در بزرگسالان برای کاهش علائم حساسیت روزانه دو عدد از این قرص مصرف می‌شود. (صبح و عصر)
همچنین برای کودکان ۶ تا ۱۲ سال ۱/۵ قرص صبح و عصر و در کودکان ۳-۶ سال نصف قرص صبح و عصر تجویز می‌شود.

 

قرص کلماستین

 

نکاتی که در رابطه با مصرف این دارو باید بدانید

  1. در صورت بارداری، اقدام به بارداری و یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.
  2. در صورتیکه  سابقه ابتلا به بیماری‌های کبدی، کلیوی، قلبی، چشمی (آب سیاه یا گلوکوم)، مشکلات پروستات یا هرگونه مشکل در دفع ادرار، صرع، مشکلات مزمن تنفسی مانند آسم و برونشیت را داشته‌اید، قبل از مصرف این دارو پزشک را در جریان قرار دهید.
  3. فهرست کلیه داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی دیگر از داروها با داروی کلماستین تداخل داشته باشد.
  4. دارو را می‌توان قبل یا بعد از غذا مصرف کرد.
  5. در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو، از مصرف نوبت فراموش شده صرف نظر نمایید و نوبت بعدی را طبق برنامه مصرف نمایید. هرگز برای جبران نوبت فراموش شده مقدار دارو در یک نوبت را دو برابر ننمایید.
  6. دارو را تا زمان بهبودی علائم مصرف کنید.
  7. طی مصرف این دارو از رانندگی و کارهایی که نیاز به تمرکز و احتیاط بیشتری دارند خودداری کنید. چرا که کلماستین ممکن است شما را خواب‌آلود کند.
  8. در افراد سالمند این دارو ممکن است اثرات خواب‌آوری بیشتری داشته باشد

 

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله “ستاره” در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید