ستاره | سرویس مذهبی – هر مسلمانی که به سن تکلیف میرسد باید در مسائل دینی مربوط به فروع دین خودش از یک مجتهد تقلید کند. برای همین است که هر مرجع تقلیدی رساله توضیح المسائلی را منتشر کرده تا مقلدهای او بتوانند به راحتی مسائل شرعی خودشان را پیگیری کنند. آیا میدانید اولین رساله توضیح المسائل را چه کسی نوشته است؟ در زمان امامان (ع) مردم چطور به مسائل شرعی خودشان پی میبردند؟ آیا دوست دارید که رساله مرجع تقلید خودتان را دانلود کنید؟ پس با ستاره همراه باشید.
رساله توضیح المسائل چیست؟
توضیح المسائل یا رساله علمیه کتابی است که محتوای آن احکام شرعی و فتواهای یک مرجع تقلید میباشد و برای راحتی مقلدین آن مجتهد (مجتهد کیست؟) گردآوری شده است.
محتوای رساله توضیح المسائل
به طور کلی بیشتر رسالههای توضیح المسائل شامل فصلهای زیر میباشد:
۲۸ تا ۳۸ احکام متفرقه
اولین رساله توضیح المسائل فارسی
اولین توضیح المسائل فارسی کتاب جامع عباسی نوشته شیخ بهایی بوده است. این کتاب به درخواست شاه عباس اول نوشته شده است. پس از آن علیاصغر کرباسچیان در زمان مرجعیت آیتالله بروجردی رسالهای را مطابق با فتواهای این مرجع تقلید گردآوری کرد و پس از تائید ایشان آن را منتشر نمود. از آن به بعد بود که مراجع تقلید فتواهای خودشان را به صورت کتاب منتشر کردند.
تاریخچه فتوا دادن در اسلام
در زمان حیات ائمه معصومین (ع) مسائل فقهی به صورت حدیث و با ذکر سندهای معتبر بیان میشد. در زمان غیبت کبرای امام زمان (عج) تا زمان شیخ طوسی موضوعات فقهی به همان محتوای احادیث ولی بدون ذکر سند نوشته میشدند که کتابهای المقنع و الهدایة از شیخ صدوق و کتاب النهایة فی مجرد الفقه و الفتاوی شیخ طوسی از جمله این آثار هستند.
در طول قرنهای چهارم و پنجم هجری قمری مجموعههای فقهی نگارش یافته تغییر پیدا کردند و دیگر فقط دربردارنده متون حدیث نبودند و عباراتی به آن اضافه میشد؛ کتاب المبسوط فی فقه الامامیه اثر شیخ طوسی نمونهای از آن است که شامل موضوعاتی از جمله طهارت تا دیات است.
فایل دانلود رساله توضیح المسائل تمام مراجع تقلید
ستاره برای شما فایل پیدیاف رساله توضیح المسائل اغلب مراجع تقلید شیعه را در ادامه قرار داده است. ضمناً میتوانید دو نمونه از نسخه اپلیکیشن رساله توضیح المسائل مراجع تقلید را هم دانلود کنید:
بنده خدا
تشکر