ستاره | سرویس خواص شناسی – به منظور داشتن اندامی متناسب البته نگه داشتن آن، ضروری است رژیم غذایی سالم، طبیعی و آسانی دنبال شود تا فرد بتواند این تناسب اندام را حفظ کند. انتخاب و خوردن غذاهای سالم یکی از بهترین گزینهها است. ارده یک خوراکی سالم است که هم به لاغری و کاهش وزن کمک میکند و هم میتواند به عنوان یکی از بهترین غذاها برای درمان لاغری بیش از حد افراد استفاده شود. در این مطلب ابتدا با ارزش غذایی ارده و سپس با نحوه اثر و خواص ارده برای لاغری آشنا خواهید شد.
ارزش غذایی ارده
ارده از تفت دادن دانههای کنجد به دست میآید و بیشتر خواص کنجد را شامل میشود. دانه کنجد یکی از مغذیترین دانههای روغنی است و ارزش غذایی و دارویی فراوانی دارد از اینرو مصرف ارده به تنهایی خود میتواند صبحانهای کامل باشد.
ماده اصلی تشکیل دهنده ارده، کنجد است. کنجد یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن، روی و کلسیم به شمار میرود. ویتامینهای موجود در ارده شامل ویتامینهای گروه ب، ویتامین آ، د. و … است. ارده سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباعی نظیر امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ است.
دانههای کنجد موجود در ارده دارای ۲۰ تا ۲۵ درصد پروتئین، ۵۰ درصد چربی و به نسبت مساوی اسیدلینولئیک و اولئیک است. همچنین ارده از نظر اسیدهای آمینه سولفوردار و تریپتوفان نیز غنی است.
تهیه ارده
برای تهیه ارده، ابتدا دانههای کنجد را پس از جمعآوری، خیس میکنند تا پوسته سیاه یا قهوهای رنگ و نازک آن به راحتی جدا شود. سپس دانههای سفید رنگ و پوست کنده کنجد را با آسیاب له میکنند و خمیر نسبتا شلی بهدست میآورند که به این خمیر، ارده گفته میشود.
خواص ارده برای لاغری و طریقه مصرف
از مهمترین خواص ارده برای لاغری، کاهش اشتها است. متخصصان تغذیه توصیه میکنند، افراد برای کاهش وزن و لاغری، یک یا نیم ساعت قبل از وعده غذایی اصلی، بهمیزان یک یا دو قاشق غذاخوری ارده کنجد بخورند، با این کار اشتها کم شده و غذای کمتری خواهند خورد.
مصرف ارده به ویژه در وعده صبحانه میل به پرخوری و ریزهخواری را در طول روز کاهش میدهد. همچنین ارده به دلیل احساس سیری، اشتهای فرد را برای غذای بعدی کم میکند.
به طور کلی صرف یک صبحانه کامل و مملو از کربوهیدارت و پروتئین و رعایت یک رژیم غذایی کم کربوهیدارت و کم کالری در بقیه روز، موجب کاهش وزن و حفظ آن میشود.
خواص ارده برای درمان لاغری و طریقه مصرف
مطابق با اصول طب سنتی، توصیه میشود در استفاده از رژیم ارده برای لاغری، بهتر است برای افراد دارای طبع سرد (بلغمی مزاج) استفاده شود، چون طبع ارده بسیار گرم و خشک است و در افراد با مزاج صفراوی باعث بروز مشکلاتی نظیر غلیظ شدن صفرا، جوش ناشی از گرمی و… میشود. البته استفاده از آن همراه با مصلحهایی مانند سرکه، ترشیجات، آبلیموی ترش و شیرین به از بین رفتن عوارض ارده کمک میکند.
همچنین توجه داشته باشید، چنانچه شما جزو افراد کم تحرک هستید که روزانه بیش از ۲۰ دقیقه پیادهروی منظم ندارید یا ورزش نمیکنید، بدانید که با خوردن این ماده مغذی، حتما چاقی و عوارض آن، انتظارتان را میکشد.